Всі категорії новин
Олександр Волков: «У 20-х числах березня відбудеться засідання Президії ФІБА Європа, на якому вирішуватиметься доля ЄвроБаскету 2015» ВІДЕО

Олександр Волков: «У 20-х числах березня відбудеться засідання Президії ФІБА Європа, на якому вирішуватиметься доля ЄвроБаскету 2015» ВІДЕО



Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков в інтерв’ю журналістам Медіа-центру ФБУ повідомив, що питання проведення в нашій країні ЄвроБаскету 2015 буде вирішено в наступні декілька тижнів і наголосив, що зробить усе, щоб український баскетбол, який торік досяг найвищих результатів у своїй історії, не зупинив поступу вперед.

Президент Федерації баскетболу України Олександр Волков:

«У зв’язку з трагічними подіями, які відбувалися в Україні, звісно, що масові заходи, зокрема, баскетбольні матчі, було перенесено. Нині, на вимогу кількох команд Суперліги з 1 березня ігри чемпіонату України серед клубів Суперліги відновлюються. Команди бажають грати, вони мають великі фінансові зобов’язання. Що стосується інших чоловічих і жіночих ліг, а також дитячих змагань, дивитимемося, як стабілізуватиметься ситуація в країні.

 Наразі відмов продовжувати виступи через фінансові проблеми від жодного клубу не надходило. Однак ми готуємося до того, що будуть певні проблеми. Втім, у наших команд є певний імунітет виживання. Тому, я думаю, що все буде гаразд і ми не втратимо чемпіонати, які формували багато років, і збережемо баскетбол в Україні.

 Ми дуже багато зробили задля того, щоб ЄвроБаскет 2015 пройшов у нашій країні. Нині ФІБА Європа дуже схвильована ситуацією в Україні. У 20-х числах березня відбудеться засідання Президії ФІБА Європа, на якому вирішуватиметься доля ЄвроБаскету 2015. Я очікую на новий Кабінет міністрів, перше питання, яке стоятиме перед головою Уряду: підтримує Уряд проведення в Україні чемпіонату Європи з баскетболу чи ні. Зараз ми проводимо консультації, готуємося зробити все можливе, щоб вмовити новий Уряд не робити крок зі скасування ЄвроБаскету 2015 в Україні. Нині, на жаль, така ситуація, що, звісно, не до ЄвроБаскету.  Але ми готові працювати. Гадаю, що нові європейські чи світові змагання зможуть прийти до України дуже і дуже не скоро. Втрата ЄвроБаскету 2015 буде серйозним ударом для баскетболу в Україні. Адже в такому разі, надалі буде важко мотивувати спонсорів, людей, які вкладали і гроші, і сили, і час у цей прекрасний вид спорту в Україні. Ми зробили прорив у цьому виді спорту в Україні – і на рівні чемпіонату країни, і на рівні збірної, і в організаційному сенсі, і все буде під загрозою зупинення. Тому я маю велику надію, що нова країна з новим Урядом зроблять усе можливе, щоб цей крок – такий трагічний для баскетболу – не було зроблено.

Якщо ми збережемо ЄвроБаскет 2015, то, звісно, проводитимемо і U18 чемпіонат Європи 2014 року. Але наразі є хвилювання батьків кандидатів збірних-учасниць цього чемпіонату, є їхні запити до ФІБА Європа стосовно гарантій безпеки їхніх дітей в Україні влітку цього року. Наступні декілька тижнів вирішать усе.

 Стосовно подальшої долі наших національних команд. Збірні всіх рівнів – це питання держави. Звісно, без підтримки держави, без підтримки нового Уряду буде важко. Дуже важливим питанням є підготовка чоловічої національної збірної до чемпіонату світу. Сподіваюся, що новий міністр молоді та спорту розумітиме, що баскетбол досяг високих результатів і треба підтримати цей розвиток».
Новини по темі
Favbet