Всі категорії новин
ЄвроБаскет 2015 може стати ще одним поштовхом до розвитку туризму в Україні ВІДЕО

ЄвроБаскет 2015 може стати ще одним поштовхом до розвитку туризму в Україні ВІДЕО

ЄвроБаскет 2015 може стати поштовхом не лише до розвитку баскетболу в Україні, а й допоможе привабити іноземних відвідувачів та сприятиме розвитку туристичної інфраструктури - впевнені учасники прес-конференції, що пройшла в рамках II Київського міжнародного туристичного форуму. 

Як зазначив під час відкриття туристичного форуму віце-прем'єр-міністр, секретар Координаційного комітету з підготовки в Україні ЄвроБаскету 2015 Олександр Вілкул, масштабні спортивні турніри привертають увагу до країни-господаря та заохочують відвідати її. «Успішне проведення у серпні кадетського баскетбольного турніру, гарний виступ української збірної на ЄвроБаскеті 2013, промо-заходи, проведені у Словенії, додають впевненості в тому, що на ЄвроБаскет 2015 до нашої країни приїде багато іноземних гостей».

Олександр Вілкул також зазначив, що завдяки чемпіонату в Україні створюється новий кластер економіки: «Сім мультифункціональних арен, які будують приватні інвестори, стануть місцем проведення великих міжнародних заходів. Реконструкція аеропортів у великих туристичних центрах та постійне збільшення кількості авіарейсів сприятимуть підвищенню доступності українських міст для зарубіжних гостей». 

«Україна вже посідає 9-е місце в Європі за кількістю іноземних туристів. Ми ставимо задачу до 2022 року вдвічі збільшити цей показник - до 50 млн. гостей на рік. Кількість робочих місць у туристичній галузі зросте з 400 тис. до 1 млн., а надходження до бюджету - з 1,5 млрд. до 5 млрд. гривень. ЄвроБаскет 2015 – важлива складова цих планів», -  підкреслив  віце-прем'єр.



На прес-конференції, що відбулася в рамках Міжнародного туристичного форуму, на якому представлено стенд ЄвроБаскету 2015, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков розповів, що сьогодні відбулася зустріч Президента України Віктора Януковича з представниками національної збірної та з керівництвом Федерації баскетболу України з приводу вдалого виступу на ЄвроБаскеті 2013.

«Нам було дуже приємно почути добрі слова від Президента, він слідкував за подіями на ЄвроБаскеті 2013. Ми розмовляли про те, як складно потрапити до числа шести найкращих збірних Європи та двадцяти найкращих збірних світу в командних видах спорту і особливо в баскетболі, де дуже велика конкуренція. Президент дуже вдячний  за той результат, якого досягла збірна України. Попереду у нас чемпіонат світу, тож рік проходитиме в серйозній підготовці. Ми плануємо також вдало виступити на світовій першості, адже відчули впевненість у своїх силах. Звісно, одна з головних тем для нас – це підготовка до ЄвроБаскету 2015. Це велика подія для країни, непроста для нас подія, але всі ми налаштовані на позитив», - підкреслив Олександр Волков.

Директор турніру ЄвроБаскет 2015 Маркіян Лубківський  розповів про досвід проведення ЄВРО 2012: «Після успішного проведення ЄВРО 2012 Україна отримала в спадок не лише об'єкти спортивної та транспортної інфраструктури, а й унікальний досвід проведення крупних міжнародних подій, організації прийому великої кількості іноземних відвідувачів. Турнір дав стимул розвитку готельної та ресторанної сфер, підвищив український сервіс. Це все сприяло популяризації України серед туристів».

Порівнюючи турнір в Україні з ЄвроБаскетом 2013, що завершився кілька тижнів тому у Словенії, Маркіян Лубківський зазначив: «Ми будемо прагнути провести ЄвроБаскет 2015 на якісно новому рівні, забезпечивши максимально високий рівень  комфорту  для учасників, представників ЗМІ, вболівальників. Будемо активно використовувати досвід футбольного ЄВРО 2012». Лубківський нагадав, що до ЄвроБаскету 2015 готується 6 українських міст, де має бути побудовано 7 нових арен.
Новини по темі
Favbet