Всі категорії новин
Представники МОК «ЄвроБаскет 2015» вивчають баскетбольний досвід Сербії

Представники МОК «ЄвроБаскет 2015» вивчають баскетбольний досвід Сербії

Делегація Федерації баскетболу України та Місцевого організаційного комітету «ЄвроБаскет 2015» на чолі з президентом ФБУ Олександром Волковим здійснила робочу поїздку до Сербії.

Під час перебування в Белграді представники МОК «ЄвроБаскет 2015» ознайомилися з роботою багатофункціональної арени Kombank Arena в рамках матчу Євроліги між  баскетбольними клубами «KK Partizan NIS» (Сербія) та «Lokomotiv Kuban» (Російська Федерація).

«Сербія – це одна з провідних баскетбольних країн світу та Європи. Імена Владе Діваца, Олександра Джорджевіча, Деяна Бодіроги та багатьох інших відомі на весь світ. В цій країні люблять баскетбол та вміють організовувати великі спортивні події. Тому досвід Сербії у цьому плані для нас є важливим», - відзначив директор турніру «ЄвроБаскет 2015» Маркіян Лубківський. За його словами, під час матчу фахівці оргкомітету здійснили моніторинг роботи системи безпеки, забезпечення умов для медіа, а також поведінки вболівальників, які майже повністю заповнили  23-тисячну арену.

1 лютого на іншій белградській арені Hala Pionir також пройшов «Матч Легенд»,  організований Міжнародною студентською баскетбольною лігою в рамках свята баскетболу. У матчі взяли участь команди «Захід» та «Схід», до складу яких увійшли легендарні баскетболісти минулого. Капітаном команди «Схід» став Олімпійський чемпіон, президент Федерації баскетболу України Олександр Волков.

В цей день також відбувся «Матч Зірок МСБЛ», у якому взяли участь 27 студентів - баскетболістів з 16 вузів восьми країн ( Росії, Сербії, України, Білорусії, Естонії, Чорногорії , Хорватії, Боснії і Герцеговини).

Довідка

Kombank Arena (Бєлград, Сербія) - одна з найбільших багатофункціональних спортивних арен Європи. Вміщує до 23 тис. глядачів під час спортивних заходів та до 25 тис. – під час концертів. На арені проводяться спортивні та культурні заходи, виставки, ярмарки, концерти. Щороку арену відвідує від 600 тис. до 800 тис. людей. Площа 6-рівневої будівлі - 48000 м?. Комплекс складається з великої та малої арен. Арену біло відкрито 31 липня 2004 року. Тут проходив конкурс пісні «Євробачення 2008».
Новини по темі
Favbet