Всі категорії новин
Збірна України дісталася до Градець-Кралове

Збірна України дісталася до Градець-Кралове

   Вчора ввечері збірна України дісталася до свого готелю у Градець-Кралове, де відіграє груповий етап чемпіонату Європи. Збірна України добиралася майже 11 годин. Лише дорога у Чехії від аеропорту до готелю зайняла понад 4 години, виявляється дорожні роботи у переддень великих змагань ведуться не лише в Україні. Ще поки команда збиралася у приміщенні терміналу, тім-аташе від оргкомітету EWB 2017 розповіла, що перед нами прилетіли італійки, вони близько години простояли на трасі між Прагою і Градецьом. Приблизно така сама доля спіткала і нас, і ще деякі команди груп А і В.

   Дорогою, був час поспілкуватися із ветеранами збірної Євгенією Спітковською і Катериною Дорогобузовою, вони, рівно як і Аліна Ягупова рекордсменки за кількістю, проведених чемпіонатів Європи. Варто звернути увагу, що навіть такі досвідчені гравці як Ольховик, Удоденко, Мосс, Мазніченко цього року гратимуть на Євробаскеті вперше не кажучи уже про молодих Віту Горобець і Ольгу Яцковець.

   Щодо "ветеранів", яким, до речі, далеко до 30 років, то вони добре пам’ятають попередні зустрічі із чеською збірною. Наші дівчата двічі за останні кілька років програвали на Євробаскетах чешкам з різницею у одне очко (2009 і 2015 роки). Тому у нашої команди є певний боржок перед господарками турніру. Повернути його спробуємо уже у п’ятницю. Втім, команда на історичних паралелях не надто зациклюється, більше звертають увагу на зріст чеської збірної, у складі якої є чимало гравчинь зі зростом 195 і вище.

   Втім, попри виснажливу подорож, і перспективи розпочинати турнір із господарками і до того ж незручною командою, настрій у збірній цілком бойовий. У четвер о 10:30 за Києвом тренування у резервній залі Градец Кралове, а у вечорі дівчата зможуть познайомитися із ареною де будуть відбуватися матчі.

   Перші враження від готелю де житиме команда непогані, до речі організатори цього року порушили традиційну практику Євробаскетів і розселили команди по різних готелях. Зазвичай команди, які грають у одному місті чи хоча б у одній групі, розташовуються у одному місці. Зараз нашими сусідками є лише збірна Угорщини, яка саме поверталася з тренування, коли наша команда збиралася на вечерю. Решта 6 команд із Градєц Кралове живуть у інших готелях. 

Favbet