Всі категорії новин
Баскетбольні локації 2017: Градець-Кралове

Баскетбольні локації 2017: Градець-Кралове

Вже за два дні стартує жіночий Євробаскет в Чехії.

Матчі групового етапу підопічні Володимира Холопова проведуть в невеликому, проте доволі мальовничому містечку – Градці-Краловому.

Градець-Кралове, або як ще його називають "місто королеви" – це обласний центр та одне з найстаріших міст у Чехії, засноване у 1225 році, знаходиться за 110км від Праги та трохи менше ніж за 50км від кордону з Польщею.

Відоме це місто завдяки двом щорічним міжнародним музичним фестивалям, що тут відбуваються – "Rock for People" та "Hip-Hop camp".

Одним з побратимів міста є український Чернігів.

З цікавих місць Градця-Кралового можна відмітити ратушу в центрі міста, яка має назву "Біла Вежа". На неї можна піднятися та споглянути чарівну панораму міста. Також чудові заходи сонця можна побачити з даху бібліотеки "Knihovna mesta Hradec Králové". Поруч з ратушею розташований готичний собор, який був побудований ще в 1306 році.

В місті також є два парки: один з них це "jiráskovy sady", який названий на честь відомого чеського письменника. Примітний цей парк тим, що тут зустрічаються дві річки які протікають Градцем –Орліце та Ельба.

У вільний час в Градці-Краловому також можна сходити в аквапарк. На місто з населенням близько 90 000 людей їх тут аж два: закритого та відкритого типу.

Відпочити ввечері можна відвідавши театр чи філармонію.

Однією з цікавинок міста є притулок для собак, до якого можна прийти, безкоштовно взяти собаку, провести з нею час, вигуляти і повернути назад.  Притулок розташований за адресою Hradecnice 1980.
Також можна завітати в місцевий поліцейський відділок та покататися на старих ліфтах, що не зупиняються.

Любителям активного відпочинку також буде тут чим зайнятися, адже за 10км від середмістя знаходиться середньовічний готичний замок "Градек-у-Неханіц".

Трохи далі, за 50км від міста, знаходяться Орліцкі гори.

Локація змагань:

Всі матчі групового етапу збірна України проведе на "Fortuna Arena" (Zimní stadion) за адресою Komenského 1214/2.

Як дістатися:

  • З головного залізничного вокзалу Праги електричкою до Градець-Кралове. Час в дорозі 1:40. Вартість 100CZK. Розклад можна подивитися за посиланням.
  • З автостанції "Флоренц" автобусом StudentAgency. Вартість також 100CZK. Дізнатися розклад та придбати квиток можна за посиланням. 
  • Автомобілем з Праги по трасі D11.
Favbet