Всі категорії новин
Олександр Мішула: в Туреччині тренер довіряв мені складні моменти

Олександр Мішула: в Туреччині тренер довіряв мені складні моменти

Захисник національної збірної України Олександр Мішула розповів про свій перший досвід виступів за кордоном. В сезоні, що минув, наш легіонер захищав кольорі турецького Меркезефенді, ставши одним з лідерів команди.

Дивіться: Артем Пустовий повернувся до тренувань у складі Барселони: фото та відео

"Про перехід практично не думав - відразу погодився. Ми все обговорили з агентом, він сказав, що там хороша команда і хороші гравці. Клуб цей і раніше був, але два роки ніде не грав, після чого відновився. У клубі новий президент і керівництво - умови хороші. Агент сказав: "Треба брати". І відразу поїхали туди з котом. І з дружиною. З котом, до речі, проблеми були - з документами, дружина за ним поверталася, тому що його не випустили.

На рахунок умов я був у шоці. Хлопці розповідали, що за кордоном може бути всяке і в основному умови бувають не найкращі. Я готувався до найгіршого, а вийшло так, що у нас тут двоповерхова квартира, дві спальні. У клубі все привітні, завжди допоможуть. Якщо у тебе щось заболіло о 3 годині ночі, можеш набрати і тебе відвезуть, куди треба. Будь-яке питання з'являється і тобі допомагають його вирішити. Дуже круто, не очікував такого, думав, що сам по собі буду, а тут допомагають.

Містечко кажуть, що у нас невеличке, але, мені здається, що воно трохи більше за Дніпро. Тут постійно тепло, що мені дуже подобається. У плані адаптації проблем не було, умови тут найідеальніші. Всі допомагають, в команді по-доброму зустріли, умови хороші, ресторани є. Але було деяке хвилювання. Коли тільки приїхали, зустрілися з другим тренером і менеджером команди, дуже хвилювалися, особливо на першому тренуванні. Потім хвилювання було все менше і за тиждень все пройшло.

Тут в заявці на гру може бути два легіонера і за весь сезон команда може підписати чотири легіонера. Я був з самого початку сезону, інші легіонери змінювалися. Серед турків були молоді хлопці, були і вікові, які пограли в турецькій Суперлізі.

Захист тут набагато солідніший і це перше, що ввело мене в ступор. Судді дають грати, контактний тут баскетбол. Я в Україні весь час фоли просив і тут трохи здивувався. Але потім звик і знайшов, як з цим боротися, зламав гру.

Як і в Дніпрі Денис Павлович, так і в Меркезефенді тренер в мене вірив і довіряв складні моменти. Коли гра була рівною, він говорив, що я міг зробити те, що потрібно. Близько двох місяців знаходив з ним спільну мову. Спочатку ми не розмовляли, але потім пішло більше спілкування і він почав краще розуміти, яку роль мені давати і більше ставив на позицію першого номера.

Вийти в Суперлігу було реально, тим більше, що в останній грі перед зупинкою сезону ми виграли у лідера 20 очок. У нас залишалися суперники середнячки, так що вихід був цілком реальний і шанси були".

Новини по темі
Українці за кордоном: Шульга вийшов в чвертьфінал NIT, Герун оформив дабл-дабл
Українці за кордоном: Шульга вийшов в чвертьфінал NIT, Герун оформив дабл-дабл
До вашої уваги огляд матчів українських баскетболістів за 24 березня
Аліна Ягупова виграла Кубок Іспанії
Аліна Ягупова виграла Кубок Іспанії
Українка здобула перший трофей в іспанському клубі
Українки за кордоном: дабл-дабл Яцковець, 11 очок Балабан
Українки за кордоном: дабл-дабл Яцковець, 11 очок Балабан
Огляд виступів українських баскетболісток за 20 березня
Дві українські баскетболістки отримали запрошення на Nike Hoop Summit
Дві українські баскетболістки отримали запрошення на Nike Hoop Summit
Дар'я Бірюк та Катерина Коваль зіграють за збірну світу
Українці за кордоном: Лень та Михайлюк набрали по 6 очок в матчах НБА
Українці за кордоном: Лень та Михайлюк набрали по 6 очок в матчах НБА
Огляд виступів українських баскетболістів за 18 березня
Favbet