Всі категорії новин
Жіноча збірна України U-20 в овертаймі поступилась Литві у стартовому матчі чемпіоната Європи

Жіноча збірна України U-20 в овертаймі поступилась Литві у стартовому матчі чемпіоната Європи

ЄвроБаскет U-20. Жінки. Дивізіон В

Груповий раунд. 1-й тур

Орадя, Румунія

Україна – Литва 77:80 ОТ (20:15, 19:13, 12:18, 18:23, 8:11)

Україна: Цюбик 26, Бабич 13 + 6 підбирань, Карп 11 + 14 підбирань + 4 передачі – 4 втрати, Любінець 4 + 8 підбирань, Лах 3 – старт, Мітіна 16 + 4 передачі + 4 підбирання, Фастова 4 + 5 передач, Дацько 0, Попова 0, Гозалова 0

Статистика матчу

Наша команда досить впевнено розпочала матч, вигравши окремо першу і другу чверті. Українські дівчата за всіма статистичними показниками трохи переважали опоненток: краще атакували з гри, мали більше асистів на команду та робили менше втрат. Приблизно рівною було ситуація на підбираннях. Що до індивідуалій, то кращою за підсумками 20 хвилин гри стала Цибюк, яка реалізувавши 5 з 8 триочкових за половину, набрала 16 очок ще перед великою перервою.

А ось у третій чверті литовські баскетболістки додали у захисті і заволоділи перевагою на щитах, зібравши за десятихвилинку 7 відскоків у чужій “фарбі”. Суперниці почали потроху підбиратись до українок і у заключній чверті зуміли скоротити відставання до мінімального.

Два влучних триочкових у виконанні Цюбик, та 2 ендвана Бабич, здавалося б, стабілізували ситуацію - "+5" для України менш ніш за хвилину до кінця заключної чверті. Але у Литви була своя героїня: Месконайте провела неймовірний відрізок у вирішальній фазі основного часу зустрічі, реалізувавши два важких і надзвичайно важливих для своєї команди дальніх, які залишали литовок у грі. 

Коли до кінця четвертої чверті залишалося 3,7 секунди Україна мала 2 очки переваги, а Литва після тайм-ауту водила м’яч з-за бокової на половині нашої команди. Литовки знову знайшли Месконайте яка при виконанні кидка с середньої дистанції заробила на собі пробивний фол. Нерви у баскетболістки виявились міцними – 2 з 2 з лінії. Овертайм.

У додактовій п’ятихвилинці психологічна перевага була вже на боці Литви, яка дотисла нашу команду і вирвала перемогу у стартовому матчі турніру. Збірна України у неймовірно напруженому матчі поступилась з рахунком 77:80. Другий поєдинок у груповому раунді команда Інни Кочубей зіграє завтра, 8 липня, о 15:00 за Києвом проти збірної Греції.

Відео матчу:

Favbet