Всі категорії новин
Збірна України здобула важливу перемогу над Великою Британією

Збірна України здобула важливу перемогу над Великою Британією

ЄвроБаскет-2018. Жінки U-20

Дивізіон В. Груповий раунд. 4-й тур

Орадя, Румунія

Велика Британія - Україна 59:70 (14:19, 14:11, 13:19, 18:21)

Статистика матчу

Україна: Цюбик 24 + 8 підбирань + 4 передачі, Карп 13 + 8 підбирань - 3 втрати, Любинець 4 + 6 підбирань, Фастова 1, Мітіна 0 + 5 передач - старт, Бабич 16 + 5 підбирань, Лах 12, Завертайло 0, Боярчук 0

Збірна України вдало розпочала матч за рахунок кращої реалізації кидків з гри та результативного старту від Цюбик, яка за стартову десятихвилинку відзначилась 9 очками. У британок у дебюті гри були явні проблеми - відсоток їх реалізації складав близько 20. Однак у другій чверті підопічні Джефрі Джонса зуміли нівелювати відставання, яке сягало 9 балів. Британки заволоділи перевагою на щитах, покращили свої кидкові показники і вже під завісу першої половини вийшли в лідери. Однак триочкове влучання Бабич дозволило нашій команді повернути собі мінімальну перевагу у 2 бали перед великою перервою. 

Ключовим відрізком стала друга половина третьої вчерті, під час якої підопічні Інни Кочубей зуміли оформити ривок завдяки двом влучним дальнім від Цюбик та триочковому Лах - «+8» перед заключною десятихвилинкою. 

Британки і не думали відпускати суперниць, але на ще один міні-ривок збірної України у наших суперниць вже відповіді не знайшлося. Надважливим триочковим відзначилась Лах, яка реалізувала дальній з 8 метрів від скла, повернувши своїй команді більш комфортну 6-очкову перевагу. А серія підбирань на чужому щиті та очок другого шансу дозволили команді Інни Кочубей в підсумку святкувати перемогу. Збірна України отримала 10 очок переваги за 1,5 хвилини до закінчення основного часу зустрічі і в підсумку довела матч до перемоги. 

Збірна Україна перемогла команду Великої Британії, зберігши шанси на вихід у півфінал. Заключний матч групового раунду наші дівчата проведуть завтра, 12 липня, о 19:30 за Києвом проти Ізраїлю. 

Відео матчу:

Favbet