Всі категорії новин
Ягупова: мрії зіграти у WNBA не було, просто хотiлося реалiзувати себе у найсильнiшiй лiзi cвіту

Ягупова: мрії зіграти у WNBA не було, просто хотiлося реалiзувати себе у найсильнiшiй лiзi cвіту

Лідерка збірної України і турецької Чукурови Аліна Ягупова вперше серед українських баскетболісток підписала угроду із клубом WNBA, Її дебют у найсильнішій лізі має відбутися уже наприкіці весни, а покищо вона веде до чергових перемог турецький клуб де разом із нею на провідних ролях грає ще одна українка Людмила Науменко. Дівчата розповіли про стан справ у їхньому клубі і поділилися враженнями після підписання нового контракту.

- Давайте поговоримо про більш далеке майбутнє, думаю і читачам це дуже цікаво і сам не можу не привітати Аліну із підписанням угоди з ЛА Спаркс. Перша українська баскетболістка у WNBA! Це мало колись статися i ось нарешті. Скажи, чи тривалими були переговори, як узнали про те, що контракт погоджено?

- (Аліна) Насправді погоджусь. Що це дуже круто і дуже кортить випробувати себе у найсильнішій лізі світу у жіночому баскетболі. Самі перемовини тривалими не були, наскільки мені відомо, цей клуб і раніше сильно хотів мене залучити до своїх лав, так що бажання було обопільним, лишалося узгодити деталі, як тільки це владнали, агент зателефонував нам і сказав, що контракт готовий і новина отримала потрібний розголос.

- Перші думки після того, як повідомили новину про контракт?

- (Аліна) Перші думки були про те що попереду на мене чекає щось нове.  Покищо угоду уклали на один рік, грати без відпочинку дуже важко, а на наступний сезон у мене діюча угода із Чукуровою, так що з Каліфорнії знову треба буде їхати у Туреччину.

Читайте: Яліна Ягупова зіграє за Україну на чемпіонаті Європи 2019

- Певно у тебе були й інші варіанти у Сполучних Штатах чому зупинилася на Спаркс?

- (Аліна) Якщо говорити про клуби WNBA, то був серйозний інтерес з боку Лас-Вагаса і Атланти, але я вирішила обрати Спаркс і тут є 2 чинники: Лос-Анжелес – красиве місто, а команда має сильний, конкурентний склад.

- Чи були уже якісь контакти з Дереком Фішером, головним тренером Спаркс?

- (Аліна) Контакту із тренером поки що не було, але уже дзвонила менеджерка команди, привітала і сказала що вони дуже щасливі тим, що я буду у їхній команді і дуже сподівається що мені сподобається теж.

- Чи надає клуб житло чи доведеться щось підбирати самотужки? Якісь деталі відносно проживання обговорювалися?

- (Аліна) Відносно цього усе доволі стандартно, які всюди у Європі, клуб надає житло і автомобіль, так що проблем пошуку не буде.

Читайте: Ягупова виступатиме в WNBA!

- Передсезоннi матчі Спаркс має зіграти уже 11 і 17 травня, а 26 травня перша офіційна гра, коли чекають у Лос-Анжелесі? Рахували чи встигнете закінчити сезон у Чукурові?

- (Аліна) Вилітати до Лос-Анжелеса будемо одрразу після закінчення сезону у Туреччині. Вони дозволяють догравати чемпіонат тут без проблем, так що цих накладок не буде, єдине, що навантаження дуже серйозне.

- Зараз найцікавіше, чи зможеш ти зіграти на Євробаскеті за збірну України?

- (Аліна) Участь у матчах у складі збірної звісно обговорювалася, клуб запевнив, що відпустить на офіційні поєдинки збірної, збори із національною збірною доведеться пропустити. Хоча, у збірній ми граємо разом з дівчатами давно, думаю це не має бути проблемою.

- Можна сказати, що ти мріяла заграти у WNBА?

- (Аліна) Відверто, такої мрії не було, просто хотілося випробувати себе там, спробувати реалізувати свій потенціал у найсильнішій лізі.

- Тепер про справи турецькі, Чукурова зараз йде без поразок у Чемпіонаті є хороші шанси виграти регулярку які завдання на сезон?

- (Аліна) Так, ми довго йшли без єдиної поразкиу і у чемпіонаті, і у кубку і у Євро Кубку.Виграли 30 матчів поспіль.Завданя на сезон виграти в усіх турнірах, що лишилися.

- Що змінилося у команді у порівнянні із минулим роком, коли йшла боротьба у найкращому випадку за зону плей-оф і не було Єврокубків?

- (Люда) Насправді змінилося дуже багато. Клуб йшов до цих змін поступово і от минулого міжсезоння повністю зміився склад. Фактично з минулого року лишилися тільки ми удвох і автоматично стали старожилами команди. Слідом за результатами виросла і увага ЗМІ, зараз до наших матчів дуже великий інтерес, але і турнірів багато. Практично і працюємо без відпочинку, високі завдання зумовлюють і високу відповідальність за результат. Зараз ми одноосібні лідери ліги.

- І в останніх матчах за збірну, і у клубі складається враження, що Люді вдалося забути про колишні травми і заграти на усі 100, як почуваєшся чи є ще резерв додати перед вирішальною частиною сезону?

- (Люда) Я ніколи не думаю про минулі травми. На усіх іграх і трененуваннях працюю на усі 100% із душею і великою віддачею. Резерва ще ціла купа. Ніколи не пізно зробити себе ще кращим гравцем і для прогресу нема граничного віку, тим паче мені завжди допомагає і морально і своїми порадами Аліна.

- До лідерських позицій Аліни уже усі звикли, як Люда почувається у статусі одної із найважливіших баскетболісток клубу-фаворита?

- (Люда) До цього я йшла ще з минулого року. Працювала, доводила в першу чергу собі самій що я не гірше інших баскетболісток і що я можу бути на провідних ролях. Моя праця не минулася марно. Насправді – це дуже круто почуватися лідером у такому сильному чемпіонаті, грати на рівні з американськими гравчинями.

- Певно такі гранди як Фенербахче і Хатай своє останнє слово не сказали, одна справа це регулярний чемпіонат інша здобувати кілька перемог над ними у серії плей-офф, що думаєте з цього приводу?

- (Аліна) Ми будемо битися. Легких ігор у нас точно не буде, а у плей-оф і поготів.Тому що кожна команда хоче переграти нас і кожен матч виходять як на останній бій. В таких умовах нам доведеться і завершувати чемпіонат, і розпочинати плей-оф.

- У вас попереду гра із Мерсіном чи можна вважати сусідок принциповими суперницями для вас? Про стамбульські дербі знають усі, а от чи є якесь протистояння між Чукуровою і Мерсіном?

- (Люда) З Мерсіном гра буде дуже нелегкою, у них змінився тренер і справи пішли у гору, нещодавно вони виграли у Фенербахче із різницею у 10 очок. Так що це буде справжнє дербі за всіма законами. (І Мерсін і Чукурова разом грають у одному приморському місті на півдні Туреччини, яке так і називається Мерсін).

- Я чув, що між собою баскетболістки обох клубів спілкуються нормально, навіть до недавнього часу у вас були спільні масажисти?

- (Люда) Так, ми спілкуємося нормально із баскетболістками як нашого клубу так і сусідками із Мерсіна, усі дуже добре контактують. Взагалі, так клуби базуються в одному місті і у разі потреби допомагають один-одному, це нормально.

Читайте: Ушкодження коліна не має завадить Науменко зіграти у ЄвроКубку

- Взагалі, як у клубі забезпечено роботу усіх служб, як спілкуєтеся із президентом?

- (Люда) В цьому плані зараз у клубі усе нормально, кожен виконує свою роботу, якщо у гравців виникають нові потреби, то намагаються їх врахувати і задовольнити. З президентом теж спілкування налагоджене добре. Він буває на наших тренуваннях, їздить із нами на матчі, Клуб для нього – це як родина.

Дивись: Як Ягупова набирала 41 очко у матчі проти Нідерландів: 

 

- Чукурова уперше грає у Єврокубку і уже дойшла до ¼ фіналу. Скажіть наскільки сильні команди беруть участь у цьому турнірі, там ви йдете без поразок?

- (Аліна) Щиро кажучи, відбіркові ігри були легкими. Команди були суттєво нижче нашого рівня, але зараз залишились тільки найсильніші. Тепер вже точно легко не буде.

- Що можете сказати про наступного суперника Фамілья Скіа? Якийсь розбір уже був?

- (Люда) Детального розбору ще поки не було, були зайняті кубковими справами, так що він попереду, але і так видно що італійська команда дуже добре укомплектована, у них сильні центрові, хороші шутери, так що наступного тижня на нас чекають серйозні випробування.

Новини по темі
Жіноча збірна України піднялась на дві позиції в рейтингу збірних ФІБА
Жіноча збірна України піднялась на дві позиції в рейтингу збірних ФІБА
Останні офіційні матчі збірна України провела у листопаді 2023 року.
Кристина Філевич повторила рекорд результативності EWBL
Кристина Філевич повторила рекорд результативності EWBL
Гравчиня збірної України набрала 41 очко в матчі у Варшаві.
Міріам Уро-Ніле змінила команду, перебравшись в Ізраїль
Міріам Уро-Ніле змінила команду, перебравшись в Ізраїль
Гравчиня збірної України перебралась до чемпіонату Ізраїля
Аліна Ягупова дебютувала за Валенсію в Євролізі
Аліна Ягупова дебютувала за Валенсію в Євролізі
Українська захисниця допомогла команді здобути перемогу в Румунії
Новорічна анкета: Дар'я Дубнюк
Новорічна анкета: Дар'я Дубнюк
Привітання зі святами від гравчині національної збірної
Новорічна анкета: Віта Горобець
Новорічна анкета: Віта Горобець
Привітання зі святами від гравчині національної збірної
Тетяна Юркевічус змінила команду в Італії
Тетяна Юркевічус змінила команду в Італії
Гравчиня жіночої збірної змінила одного аутсайдера Серії А на іншого
Новорічна анкета: Вікторія Балабан
Новорічна анкета: Вікторія Балабан
Привітання зі святами від гравчині збірної України
Аліна Ягупова залишає Чукурову
Аліна Ягупова залишає Чукурову
Зірка збірної України продовжить кар'єру в іншому клубі
Дар’я Дубнюк: Дуже прикро за поразку проти Португалії
Дар’я Дубнюк: Дуже прикро за поразку проти Португалії
Розігруюча нашої національної команди — про другу гру кваліфікації
Україна програла Португалії у відборі на жіночий Євробаскет-2025: фотогалерея
Україна програла Португалії у відборі на жіночий Євробаскет-2025: фотогалерея
Дивіться фотогалерею матчу Україна - Португалія у відборі на чемпіонат Європи
Україна поступилась Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Україна поступилась Португалії у відборі на Євробаскет-2025
Жіноча збірна України без перемог провела два матчі першого вікна відбору
Україна — Португалія: відеотрансляція матчу відбору на Євробаскет-2025
Відео12.11.2023
Україна — Португалія: відеотрансляція матчу відбору на Євробаскет-2025
Дивіться матч жіночої національної збірної у кваліфікації на чемпіонат Європи-2025
Матч Україна – Португалія у Ризі буде благодійним
Матч Україна – Португалія у Ризі буде благодійним
Придбати благодійний квиток можуть абсолютно усі охочі
Вікторія Балабан: З Португалією маємо налаштовуватися тільки на перемогу
Вікторія Балабан: З Португалією маємо налаштовуватися тільки на перемогу
Захисниця збірної України — про матч відбору на Євробаскет-2025
Favbet