Всі категорії новин
У Академії Говерли відбулося свято останнього кидка

У Академії Говерли відбулося свято останнього кидка

Традиційне Свято останнього кидка сезону-2018/2019, з нагоди завершення другого спортивного року та першого випуску в історії Баскетбольної академії ГО БК Говерла, відбулося в спортивному  залі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання НУФВіСУ у незвичному форматі.

 

 

Відмова від стереотипів проведення подібних заходів дозволила юнакам відчути справжній драйв баскетбольного шоу, продемонструвати на майданчику індивідуальність, креативність, усвідомити себе важливою частинкою великої дружньої родини Баскетбольної академії.

Музичне оформлення, шоу світла, фото- та відеосупровід від партнерів – ГО Basketball ZONE створили надзвичайно святковий настрій, наповнили зал енергетикою позитиву, яку відчули як винуватці свята, їх родини, так і почесні гості: секретар Івано-Франківської міської ради Оксана Савчук та  заступник директора Департаменту молодіжної політики і спорту Назарій Куземка, а також батько вихованця, депутат обласної ради, голова постійної комісії Микола Палійчук.

Цей рік став плідним для вихованців академії,  приніс чимало маленьких та великих перемог. Не дивлячись на те, що для наймолодших баскетболістів 2008-2011 р.н. (тренера Кошовець Анастасія та Кошовець Денис)  цей сезон став першим у спортивному житті, у юнаків є вже чимало досягнень: участь у міжнародному турнірі з баскетболу серед юнаків 2006-2007 р.н. Кубок Віта Агро;  всеукраїнському турнірі FRANKIVSK city cup 2019 з баскетболу серед юнаків 2006-2008 р.н.; всеукраїнському турнірі з баскетболу Новорічний Івано-Франківськ 2019 серед юнаків 2007-2008 р.н.

   

Юнаки 2007-2008, під керівництвом тренера Бугри Віктора, у неймовірній боротьбі з командами м.Києва, Одеси, Чернівців, Львова, здобули Кубок Міста Івано-Франківська у  всеукраїнському турнірі FRANKIVSK city cup 2019! Стали срібними призерами Чемпіонату Івано-Франківської області з баскетболу серед юнаків 2006-2007 р.н. Вибороли бронзові медалі у Міжнародному фестивалі з баскетболу ЛЬВІВ ДІТЯМ серед юнаків 2006-2008 р.н.; взяли участь у міжнародних турнірах з баскетболу Кубок Віта Агро серед юнаків 2006-2007 р.н. та  у міжнародному турнірі Посейдон в Болгарії.

Дві команди юнаків 2004 та 2005 р.н. стали учасниками чемпіонату України ВЮБЛ; вибороли 3 місце у відкритому чемпіонаті Івано-Франківська з баскетболу 3х3; стали переможцями обласного турніру, присвяченого Дню вчителя серед юнаків 2004-2005 р.н. та здобули Кубок Івано-Франківського коледжу НУФВіС; взяли участь у міжнародному турнірі Посейдон в Болгарії;  у змаганнях зі стрітболу 3х3 під егідою ФБУ та в обласних змаганнях зі стрітболу 3х3  за своєю віковою категорією.

Також усі вихованці Баскетбольної академії взяли активну участь у баскетбольному флешмобі до Дня фізкультури і спорту України; спільно з батьками змагалися у баскетбольних Новорічних естафетах та сімейному турнірі Goverla: Basketball family, що традиційно проводяться БК Говерла.

Досягнення кожного вихованця є скарбом Баскетбольної академії! Юнаки  отримали свідоцтва, де відображені їх індивідуальні здобутки за рік навчання.

У цьому році шестеро баскетболістів, перших вихованців  БК Говерла, які розпочали свій професійний шлях у баскетболі ще з 2010 року, стали випускниками та отримали перші дипломи Баскетбольної академії.

Якщо б перерахувати усі досягнення, перемоги, міжнародні, всеукраїнські турніри, в яких команда взяла участь за 9 років, це зайняло б не одну годину.

Тільки за останні два спортивних роки троє вихованців стали срібними призерами ХХYII чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд Вищої ліги та учасниками змагань за Кубок України з баскетболу в сезоні 2017/2018; семеро - взяли участь у ХХYIII чемпіонаті України з баскетболу серед чоловічих команд Вищої ліги сезону-2018/2019; упродовж декількох років були учасниками чемпіонату України ВЮБЛ серед юнаків 2001-2002 р. н. та вперше в історії юнацького баскетболу Івано-Франківської області увійшли у фінал; вибороли бронзові нагороди у відкритому чемпіонаті міста Івано-Франківська із баскетболу сезону 2017/2018, хоча були наймолодшими учасниками.

Серед них 4 юнаків є збірниками України, один учасник чемпіонату Європи з баскетболу серед юнацьких команд U-14 сезону 2017/2018. У цьому році команда Коледжу фізичного виховання, яку представляли вихованці академії, стала фіналістом західної групи ХIV Універсіади  України з баскетболу сезону 2018/2019. Хлопці є переможцями багатьох всеукраїнських та міжнародних юнацьких турнірів з баскетболу по 2001-2002 р.н., змагань зі стрітболу.

 

Зворушливим моментом свята стала поява на майданчику друзів, які продовжили свій шлях в інших професіональних клубах та приїхали на випуск, щоб зайняти почесне місце в своїй першій баскетбольній команді.

Під бурхливі оплески вихованці баскетбольної академії привітали Володимира Вербовського, учасника чемпіонату України Першої ліги, чемпіонату України ВЮБЛ 1999 р.н., гравця команди БК БогоСіті (Богородчани);

Ростислава Суширибу, чемпіона України Вищої ліги сезону 2016-2017 року, учасника чемпіонату України ВЮБЛ 1999 та 2000 р.н.; гравця професіональної команди Першої ліги Львів-УАТ;

Олександра Долішнього, учасника чемпіонату Європи 2015 року; вихованця Баскетбольної академії Арвідаса Сабоніса та литовської баскетбольної школи Айшчай; навчається на 3 курсі та грає за команду Трініті Кріштіан Каледж у Чикаго, США.

На жаль, не встиг добратися на свято Володимир Марковецький, який є випускником Баскетбольної академії Арвідаса Сабоніса 2018 року; учасник Євроліги упродовж 2015-2018 років у складі литовської команди Жальгіріс-2 та визнаний найперспективнішим центровим; у наступному сезоні буде виступати за команду Вашингтон Стейт Національної асоціації студентського спорту. Місце у команді замість нього зайняла рідна сестра, майбутня баскетболістка.

Дорогим гостям, з нагоди першого випуску Баскетбольної академії, було вручено пам’ятні листи-подяки за професіоналізм та вагомі досягнення у баскетболі, завдяки чому вони підтримують високий імідж рідного баскетбольного клубу, міста та держави на міжнародному рівні.

 

Піскарьову Павлові, першому тренеру  легендарної команди випускників, який і зараз продовжує робити з них чемпіонів, голові тренерської ради Баскетбольної академії БК Говерла, головному тренеру професійної команди – чемпіона Вищої ліги 2016-2017, срібного призера 2017-2018 року, вручено пам’ятну подяку за вагомий вклад у розвиток дитячого-юнацького баскетболу, високий професіоналізм та самовідданість у підготовці юних баскетболістів та фотоколаж на згадку про перших вихованців.

Випускники подякували  також іншим тренерам, які працювали з ними у певний період часу та внесли свій вклад в їх професійне зростання, вручили пам’ятні подяки Козаку Степану Богдановичу, Костюку Сергію Михайловичу, Мандзюку Андрію Миколайовичу.

Ще одним приємним подарунком для випускників та їх тренерів стали  фотослайди на екрані, які зафіксували перші кроки у баскетболі наших дорослих вихованців.

Останній кидок сезону 2018/2019, присвячений завершенню спортивного року та першому випуску Баскетбольної академії надано бігмену команди випускників Степану Лесику та наймолодшому вихованцю Іллі Вербовому.

 Символічним подарунком від випускників Баскетбольної академії стала ялинка, яку баскетболісти висадили на території рідного навчального закладу.

 

 

Наймолодші говерляни отримали від випускників подарунки та повітряні кульки з логотипом Баскетбольної академії.

 

 

Новини по темі
Гуманітарний проєкт БК Говерла отримав м’ячі від ФБУ
Гуманітарний проєкт БК Говерла отримав м’ячі від ФБУ
У Івано-Франківську допомагають тренуватися юним баскетболістам з усієї України
Говерла презентувала команду перед стартом у Вищій лізі
Говерла презентувала команду перед стартом у Вищій лізі
Прикарпатці стартують в чемпіонаті гостьовими поєдинками в Луцьку
У Івано-Франківську відбувся сімейний турнір з баскетболу 3х3
У Івано-Франківську відбувся сімейний турнір з баскетболу 3х3
У змаганнях брали участь родини вихованців клубної академії Говерли
Команди юнаків розіграли Кубок Івано-Франківська
Команди юнаків розіграли Кубок Івано-Франківська
Традиційні змагання відбулися з нагоди Дня міста
На Прикарпатті відбувся юнацький чемпіонат області з баскетболу 3х3
На Прикарпатті відбувся юнацький чемпіонат області з баскетболу 3х3
У змаганнях брали участь команди юнаків та дівчат 2005 року народження
Аріна Білоцерківська: буду щаслива подарувати Івано-Франківську медалі чемпіонату
Аріна Білоцерківська: буду щаслива подарувати Івано-Франківську медалі чемпіонату
Захисник Франківська розповіла про повернення до України, досвід виступів у Польщі, очікування від сезону та інше
У Івано-Франківську відбувся етап чемпіонату України УСЛ 3х3
У Івано-Франківську відбувся етап чемпіонату України УСЛ 3х3
У змаганнях 3x3 Zone брали участь команди чоловіків та жінок
У Івано-Франківську відбудеться тур West FCA Streetball League
У Івано-Франківську відбудеться тур West FCA Streetball League
У змаганнях беруть участь місцеві команди чотирьох західних областей України
У Академії Говерли відбулося свято останнього кидка
У Академії Говерли відбулося свято останнього кидка
Юних баскетболістів з Івано-Франківська вітали з завершенням сезону
Випускник академії Сабоніса відвідав рідний клуб в Україні
Випускник академії Сабоніса відвідав рідний клуб в Україні
Володимир Марковецький відвідав івано-франківську Говерлу
Favbet