Всі категорії новин
Президія ФБУ прийняла положення про реєстрацію аматорських змагань

Президія ФБУ прийняла положення про реєстрацію аматорських змагань

Президія Федерації баскетболу України ухвалила низку фундаментальних рішень. Одне з них пов’язане з аматорськими чемпіонатами, які проводяться в Україні. Ще на попередньому засіданні президія дійшла до висновку, що аматорські змагання в Україні мають проходити під егідою ФБУ.

Вирішено, що задля того, аби аматорські змагання мали статус офіційних, їх організатори мають проводити реєстрацію своїх змагань у ФБУ. Водночас такі турніри отримуватимуть кваліфіковане суддівство ліцензованими арбітрами ФБУ, повне статистичне ведення змагань (онлайн статистика, турнірні табліци, лідери), створення на сайті ФБУ сторінки змагань та акаунтів усіх гравців чемпіонату. Центральні матчі аматорських чемпіонатів, які будуть проводитися під егідою ФБУ, транслюватимуться онлайн.

Читайте: Розпочато процедуру реорганізації ФБУ

Також вирішено, що участь у такому аматорському турнірі коштуватиме для кожного з гравців по 100 гривень за сезон. Внесок може заплатити і команда за яку виступає гравець. 50% заявочних внесків отримуватимуть обласні федерації. Водночас президія відтермінувала своє рішення про обов’язкові внески аматорських ліг. Ухвалено рішення про впровадження їх з наступного сезону (2018/2019). Сума, в залежності від кількості команд у лізі, варіюватиметься від двох до чотирьох тисяч гривень.

 

Головне:

 

- Реєстрацію аматорського змагання в ФБУ ініціює відповідно та федерація баскетболу (міська, районна, обласна), в регіоні місцезнаходження якої планується проведення змагання, та надсилає необхідні документи до ФБУ.

 

- Для реєстрації аматорського змагання обласна федерація баскетболу подає до Федерації баскетболу України наступні документи:

1. лист з проханням про реєстрацію та інформацією про проведення відповідного аматорського змагання із зазначенням назви змагання, кількості команд-учасників, території/місця проведення змагання, строків проведення тощо;

2. положення (регламент) про проведення відповідного змагання, яке має бути затверджене відповідною федерацією;

3. заявковий лист кожної з команди - учасника змагання;

4. підтвердження сплати реєстраційних внесків, передбачених в цьому положенні;

5. згоду гравців, тренерів (за наявності) та осіб організаторів на збір та обробку персональних даних;

6. інші документи у разі необхідності.

 

- Після надходження зазначених вище документів ФБУ надсилає до обласних федерацій баскетболу лист про підтвердження реєстрації аматорського змагання, команд учасників, гравців та тренерів, та публікує відповідні відомості на сайті ФБУ.

- Всі гравці та тренер кожної команди – учасники аматорського змагання, мають бути зареєстровані на сайті ФБУ.

 

- Для реєстрації гравця та тренера кожної команди має бути заплачений внесок по 100 грн.

 

- 50% від суми внесків, ФБУ, протягом 30 днів після зарахування, перераховує на рахунок обласної федерації баскетболу, в якій зареєстроване змагання.

 

- Внесок за реєстрацію аматорського змагання підлягає сплаті одноразово протягом сезону аматорських змагань, а саме з 01 вересня поточного року по 31 серпня включно наступного.

 

Внесок за реєстрацію гравця та тренера підлягає сплаті одноразово протягом сезону аматорських змагань, а саме з 01 вересня поточного року по 31 серпня включно наступного.

 

 

 

 

 

 

Favbet