Всі категорії новин
Обрано нового президента федерації баскетболу Запорізької області

Обрано нового президента федерації баскетболу Запорізької області

У Запоріжжі відбулася звітно-виборна конференція обласної федерації. Під час її роботи новим президентом організації було обрано Валерія Елькінсона.

elkinson

Розпочалася конференція з хвилини мовчання – відразу три члени президії федерації пішли з життя за останні роки: Григорій Вуль, Людмила Соловйова та Олексій Рева, інформує прес-служба запорізької обласної федерації.

Зі звітами про роботу цієї громадської організації протягом останніх чотирьох років виступили її попередній очільник Станіслав Тупиков і голова Запорізької обласної колегії суддів з баскетболу, арбітр національної категорії Петро Драган. Вони засвідчили, що головну увагу президія федерації приділяла розвиткові дитячого та студентського баскетболу, підготовці суддівського корпусу, проведенню змагань та питаннями дисциплінарного характеру.

Про необхідність розвитку студентського баскетболу ще раз нагадав ректор ЗНТУ Сергій Бєліков. І це питання потрібно вирішувати на державному рівні. Як гарний приклад він привів кар’єру присутнього в залі Якова Змитровича, який починав зі студентського баскетболу, а виріс до гравця стартової п’ятірки команди Суперліги.

Під час свого виступу Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський запевнив, що студентський баскетбол не забутий і що президент федерації Михайло Бродський долучив до цього питання народного депутата Миколу Томенка і той зробить все можливе для запровадження та розвитку студентського баскетболу на державному рівні. Також Володимир Валентинович дуже схвально відгукнувся про баскетбол Запорізької області та його керівників, але все ж закликав брати приклад з керівників Харківської баскетбольної федерації, які спромоглися долучити до розвитку баскетболу керівництво області та міста і побудували з їх допомогою у Харкові вже близько 20 баскетбольних майданчиків. Ще Генеральний секретар ФБУ закликав звернути увагу на проблеми останньої професійної жіночої команди Запорізької області – бердянську «Чайку» і допомогти їй спільними зусиллями подолати скруту.

Начальник управління з питань фізичної культури, спорту та туризму департаменту освіти і науки, молоді та спорту міської ради Павло Бланк розповів яким чином місто допомагає дитячому баскетболу та СДЮШОР №12 і що міськрада нарешті вирішила виділити кошти на закінчення капремонту єдиної гідної спортивної споруди міста – Палацу спорту «Юність» і що вже через півтора роки там зможуть знову грати у баскетбол.

Підводячи підсумки діяльності федерації за звітний період учасники конференцію визнали її роботу задовільною. Але, дивлячись на те наскільки складні виклики дає нам теперішній непростий час і як важко в таких умовах буде зберігати та розвивати баскетбол в нашому регіоні, учасники конференції дійшли одностайного висновку, що президентом федерації баскетболу Запорізької області повинен стати Валерій Альбертович Елькінсон.

Новообраний президент федерації подякував Тупікову Станіславу Івановичу за багаторічну працю на благо запорізького спорту та запропонував обрати його почесним президентом ФБЗО. Заперечень не було. Головним ж завданням обласної федерації Валерій Елькінсон бачить розвиток аматорського, масового баскетболу. Адже чим більше дорослих та дітей полюбить баскетбол, буде залучено до лав його шанувальників і головне буде мати змогу не тільки дивитись, а й займатись улюбленим видом спорту, тим здоровіше буде нація та й більше буде в нас баскетбольних талантів та звитяг. І перші добрі новини вже є. За сприяння керівництва міста на «Славутич-арені» будуть побудовані два сучасних стрітбольних майданчики, на яких вже навесні можна буде грати в баскетбол. В обласній ДЮСШ вдалося спільними зусиллями з облдержадміністрацією відкрити чоловіче відділення з баскетболу. Для проведення чемпіонату міста з баскетболу знайдено спонсора. Але, це крапля в морі, від того чого ще хочеться зробити, - зазначив Валерій Альбертович.
Новини по темі
15 фактів, які необхідно знати про навчання і ліцензування баскетбольних тренерів в Україні
15 фактів, які необхідно знати про навчання і ліцензування баскетбольних тренерів в Україні
Федерація баскетболу України оголошує про початок реєстрації для отримання тренерських ліцензій
Розвиток українського баскетболу залежить від роботи місцевих федерацій
Розвиток українського баскетболу залежить від роботи місцевих федерацій
Федерація баскетболу України стимулюватиме діяльність обласних і міських федерацій і продовжить надавати усебічну підтримку
Звіт президента ФБУ за два роки
Звіт президента ФБУ за два роки
Відбулася конференція Федерації баскетболу України
Favbet