Всі категорії новин
На головній площі Черкас вітали

На головній площі Черкас вітали "Черкаські Мавпи" з чемпіонством

   Вчора ввечері у центрі Черкас на Соборній площі відбулися святкові заходи, приурочені до перемоги «Черкаський Мавп» у розіграші Суперліги Парі-Матч. Підопічні Максима Міхельсона виграли 17 матчів поспіль, в суху здолали «Дніпро» та вперше в історії клубу приміряли золоті медалі головного вітчизняного баскетбольного турніру.


   На площі зібралися вихованці школи «Черкаських Мавп», вболівальники, звичайні перехожі, спортивна та політична еліта міста, керівництво області та обласного центру. Всі вони об’єднані очікуванням головного спортивного переможця року – команди «Черкаські Мавпи».

Павло Задніпряний - вболівальник команди із багаторічним стажем:

«Я вболіваю за цей клуб 13-й рік. Ця перемога для мене – просто не має ціни, вона безцінна. У нас уже виросло кілька поколінь баскетболістів і вболівальників. Вперше ми приходили на баскетбол юними, зараз – уже батьки. І нарешті ми дочекались цього важливого моменту. Емоції просто неймовірні.

У клуб прийшла стабільність: він показує послідовну політику в плані своїх вихованців. Як на мене, це одна із ключових причин».
   Валерій вболіває за черкаську команду 5 років. Він пояснює, в чому, на його думку, головні складові цьогорічного успіху:

 

«По-перше, добре підібраний склад, по-друге, тренер хороший. Плюс – постійна жага до перемоги».

Черкащанин Сергій, що розгулює площею із фотоапаратом, не приховує радості від перемоги «Мавп»:

«Це додаткова можливість,щоб розвивати спорт у нашому місті. Зокрема, і баскетбол», - переконаний він.

У натовпі на переможців Суперліги чекає голова черкаського осередку НОК Андрій Більда.

«Перемог подібного рівня Черкаси не отримували давно з ігрових видів спорту серед клубних команд. На моїй пам’яті, востаннє таке було років 15 тому, коли в нас були дві потужні волейбольні команди «Азот» і «Хімволокно», які перемагали на всеукраїнському рівні. Черкаси довго  на це чекали і врешті дочекалися. Ми можемо гордо носити звання столиці баскетболу», - резюмує він.

Голова черкаського територіального осередку АМКУ Юлія Чемич зізнається, що вболіває за "Мавпи" з часу свого переїзду в Черкаси: більше двох років.

«Команда тренувалася і йшла до цієї перемоги. Це велика гордість для Черкас та для області. Я щаслива і бажаю тільки перемоги нашій улюбленій команді», - ділиться вона емоціями. 

Василь Івлєв, тренер-методист «Черкаських Мавп», розповідає про непростий сезон для команди:

«Цей сезон важко розпочався. Деякі гравці покинули команд. Поки розігрувалися, поки знаходили спільну мову, пройшло півроку. Команда згрупувалася, гравці почали довіряти одне одному. Було видно, що це рівна робота тренерського складу, плюс лідерів команди. 

Починаючи із січня команда стала прибавляти. Був відрізок, коли команда забивала за першу половину 54 очки. Це величезний показник, таку команду в принципі важко зупинити.

«Дніпро» пройшов до фіналу вже втомленим. Була травма в Мішули та Загреби. І це результат роботи тренерів, які не змогли підвести команду в оптимальній формі до фіналу».

На сцені весь час запалюють ведучі, що вікторинами перевіряють знання із історії клубу у людей, що зібралися на пошті. Музика стає гучнішою, кульмінація вже близько...

«Гордість Черкащини»: із баскетбольного майданчика – на сцену

Святкові заходи для гравців та тренувального складу розпочалися задовго до офіційного початку церемонії на центральній площі. Протягом дня кортеж на чолі із кабріолетом та лімузинами провіз чемпіонський кубок містом. На шляху до «Мавп» приєдналися місцеві мотоциклісти на автомобілісти.

Під звуки рок-гімну  Seven Nation Army чемпіони з’являються на Соборній площі Черкас близько 18 години. Гравці покидають розкішні білі лімузини і крокують «голлівудською» червоною доріжкою через коридор із фанатських обіймів на сцену.

Ще за кілька хвилин чемпіонський кубок на кабріолеті привезли головний тренер команди Максим Міхельсон, найрезультативніший гравець в історії клубу Олександр Кобець та капітан команди Олександр Кольченко.

З рук голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка чемпіони отримують обласну відзнаку «Гордість Черкащини». Наголошується, що подібна нагорода вручається вперше.

«Це перемога черкаського спорту, це перемога меценатів клубу, і, звичайно, його  вболівальників. У школі «Черкаських Мавп» навчається півтисячі дітей. Впевнений: вони готові показати що столиця баскетболу - це Черкаси. Ми вирімо у вас, ми з вами. Черкаси - чемпіон!» - виступає Ткаченко.

Від міського голови Черкас Анатолія Бондаренка гравці та тренерський штаб отримують подяки за значний внесок у розвиток спорту та формування спортивного іміджу міста.

«Вітаю громаду з досягненням цього сезону. Я був на іграх і бачив, як тренер команди вболівав за неї, нервував і хвилювався. Приємно, що команда грала і давала такі гарні результати. Ви дійсно показали, що Черкаси - це столиця українського баскетболу», - резюмує Бондаренко.

Максим Міхельсон, головний тренер команди, зі сцени дякує вболівальникам та спонсорам команди:

«Дякую вболівальникам, що гнали нас вперед. Ми будемо битися і боротися. Ми неодмінно привеземо в це місто ще не один кубок.  Дякую людям, які розвивають баскетбол в Черкасах. Дякую нашому меценату Михайлу Бродському, який протягом 14 років вкладає кошти у розвиток баскетболу, професійний клуб, а головне дитячий баскетбол і вірить у нас», - каже він.

Після слів подяки та вітань Юлія Ярошенко виконала для присутніх безсмертний хіт Тіни Тьорнер Simply the Best.

На завершення заходу всі присутні колективно заспівали гімн «Черкаських Мавп», який цього разу звучав із золотими нотами.

Заступник міського голови Ігор Коломоєць:

«Мавпи» своїм прикладом дали поштовх до розвитку в Черкасах дитячого спорту. Багато наших дітей тепер підуть в спортивні секції, щоб тренуватися і досягти результату», - переконаний він.

Не приховує радості директор ТОВ «Черкаські Мавпи» Володимир Гриценко:

«Про місто Черкаси нарешті дізналися з позитивного боку, особливо на фоні того, як багато йде негативних новин. А тут є класна події і прекрасний інформаційний привід.

Невеличке місто в серці України перемагає у головному чемпіонаті країни. Великі міста із серйозними потужностями – програли. Громада у Черкасах є і вона підтримує баскетбол. Місто має шанс на подальший розвиток і баскетболу і спорту загалом», - переконаний він.

Favbet