Всі категорії новин
Ефектний камбек приніс БІПі перемогу над Миколаєвом

Ефектний камбек приніс БІПі перемогу над Миколаєвом

Анкета матчу

Одеса, УСК Одеса

БІПА-Одеса - МБК Миколаїв 98:78 (21:21, 22:23, 19:24, 36:10)

БІПА: Артамонов 13 + 10 передач + 4 перехоплення - 4 втрати, Луценко 18 + 3 перехоплення, Ефіанаї 13 + 7 підбирань, Кривцов 16 + 6 підбирань, Тищенко 5 + 6 підбирань - старт; Бєліков 6, Прокопенко 12 + 5 передач, Тихонов(7 + 5 підбирань, Ноффле 8

Миколаїв: Тонченко, Мусієнко 14, Носков 6 + 4 втрати, Шепіль, Анікієнко 7 - старт; Шостуха 4, Давидюк 3, Попов 7 + 7 підбирань, Онуфрієв 18, Кушніров 15 + 7 підбирань - 4 втрати

Статистика матчу

Хід гри

Команди провели рівну стартову десятихвилинку. Гості намагалися більше грати через фарбу, заграючи під кошиком Кушнірова, однак за стартову чверть лідер корабелів реалізував лише 1 з 5 кидків з гри. Тим не менш, завдяки вдалому відрізку у кінці першої чверті, та зокрема триочковому баззеру Онуфрієва, миколаївці зуміли наздогнати суперника. 

Головною подією другої чверті стала перестрілка снайперів. На два триочкових Луценка та один дальній від Ефіанаї гості відповіли фірмовою серією від Онуфрієва. Капітан корабелів реалізував три поспіль дальних кидки, причому останній - з фолом, завдяки чому гості отримали 1 очко переваги перед великою перервою. 

Третя чверть залишилася за гостями, які знову стали більше тиснути через фарбу, де одесити не справлялися з Кушніровим. Поки корабели раз по раз ставали на лінію штрафних, одесити перестали влучати з гри і відрив Миколаєва вперше в цьому матчі став двозначим. Трохи поліпшити своє становище БІПІ вдалося вже за останні 60 секунд третьої десятихвилинки. Набравши 7 очок поспіль, підопічні Юшкіна залишили 6 балів від переваги Миколаєва перед вирішальним відрізком гри.

Як виявилося, вдалий відрізок господарів в кінці третьої чверті став початком неймовірного ривка. Два триочкових Прокопенка, влучання Луценка та Артамонова, а також два ендвани від Кривцова дозволили одеситам відігратися і вийти вперед, а ефектний блок-шот Танкслі остаточно деморалізував миколаївців, які просто опинилися не готові до такого натиску суперника. 

У четвертій чверті на майданчику була лише одна команда: одесити набрали 36 очок за чверть і в підсумку виграли поєдинок з розгромною 20-очковою перевагою. Треба відзначити, що ключовим рішенням була ставка Олега Юшкіна на низьку п'ятірку, якою господарі і зробили вирішальний ривок у цьому матчі. Таким чином, БІПА вдруге в регулярному чемпіонаті перемогла Миколаїв і здобула другу домашню перемогу за тиждень.

Наступний матч

БІПА свою наступну гру у регулярному чемпіонаті зіграє 2 лютого вдома проти чемпіона України Будівельника, а Миколаїв 3 лютого на домашньому майданчику прийматиме харківський Авантаж-Політехнік. Усі ці матчі відубудться після поєдинків чвертьфіналу Кубку України, а також Матчу Зірок, який відбудеться у Миколаєві.

Favbet