Всі категорії новин
Артем Пустовий:

Артем Пустовий: "Я ловив кайф від кожної хвилини на ЄвроБаскеті - 2017"

Артем Пустовий у збірній Україні зовсім не новачок. Разом з головною командою він уже 5 проте у цьому сезоні він став справжнім відкриттям Чемпіонату Європи. Екс-гравець Хіміка завершив турнір із другим результатом по влучності кидків з гри серед усіх учасників чемпіонау, реалізувавши майже 62%, а за кількостю блок-шотів він поділяє друге-четверте місця із такими зірками як Марк Газоль та Ентоні Рендольф. Більше того його гра була дійсно видовищною, а часом він приміряв на себе роль лідера команди. По поверненню в Україну, найкращий бомбардир нашої збірної розповів про свої враження від Чепіонату Європи і про свою нову роль у колективі. 

- У першу чергу я отримав дуже важливий і корисний досвід. У порівнянні із попередніми чемпіонатами, коли я раніше тренувався, а на великих змаганнях більше сидів на лаві і підтримував команду як талісман, то цього разу я грав дуже багато і це мені надзвичайно сподобалося. Я став більш впевненим, коли пригадую свій перший сезон у Іспанії, то я був не впевнений у собі, грав значно гірше, з часом навчився контролювати свої емоції, опановувати собою коли хвилююся. Зараз я став значно впевненішим у собі, отримувати більше часу та сама гра стала більш якісною.


- Так, ти навіть місцями не обмежувався діями під кошиком, а став виконувати середні кидки, або навіть дальні.
- Тренер мені дозволяв атакувати здалеку, от я іноді і кидав з віддаленої дистанції. Я скажу, що триочковий тренував і навіть у іграх пристрілювався, один пам'ятаю зайшов у матчі з білорусами, нажаль під час ЄвроБаскету не вийшло забити трієчку, яку так хотів.

 

Збірна України на ЄвроБаскеті-2017: статистичні підсумки


- Яка твоя оцінка командоного результату?
- Я вважаю, що 1/8 - це непоганий результат для нашої команди на данний момент. Ми старалися у кожній грі, билися і заслужили на те щоб вийти з групи. Пройти далі, гадаю, теж було можливо, але певно нам десь забракло енергії для того щоб змагатися з такою командою як Словенія.


- Який з 6 матчів тобі запам'ятався найбільше, адже усі вони були різними?
- У нас усі матчі були цікаві, адже команди-суперниці дуже різні між собою і водночас усі вони були хорошого класу. У результаті грати було і важко, і цікаво водночас. Кожна із цих ігор - це важливий досвід. По суті, кожна гра пам'ятна. Можливо по особистих причинах я б назвав поєдинок із Литвою. До цієї зустрічі у матчах такого рівня я ніколи не забивав по 29 очок і сам по собі суперник хороший. Та і сама гра була драматичною, на початку ми їх одразу відпустили, потім не змогли уже скоротити, можливо у цей момент слід було ще трішки додати і триматися щодуху, а ми їх відпустили знову і на подібний ривок більше не спромоглися, нажаль.


- Якщо ти згадав про свій рекорд на Чемпіонтах Європи, то скажи чи відчув цього разу підвищену увагу до себе по ходу цього турніру з боку вболівальнків, медіа, фахівців?
- Так відчув. Раніше дійсно мене мало хто сприймав серйозно, як гравця збірної, а по ходу цього ЄвроБаскета ставлення змінилося і з боку вболівальників, і з боку суперників. Усі хто просто за мене вболівав стали більше вірити у мене, суперники  стали звертати увагу на мене, відповідно рівень моєї особистої відповідальності збільшився.


- Після твого виступу у груповому турнірі усі чекали від тебе не гіршого перформансу у плей-офф, але гру зі Словенією мало хто може занести собі в актив і ти у тому числі.
- Словенія дуже сильна команда і на цей матч вони, як і ми теж, налаштовувалися мов на останній бій. Виграти це матч було дуже важко, уже у першій чверті нам почали свистіти кожен дотик, це вплинуло на нашу гру, у якихось моментах не добігли, десь недоборолися. Це теж свого роду досвід, до цього теж треба бути готовими психологічно, грати у плей-офф - це окреме випробування, але я усе одно ловив кайф від гри, від кожного матчу, кожної ігрової хвилини і у 
Тель-Авіві, і у Стамбулі я старався у кожній грі і від цього ловив кайф. Чесно скажу, що я не чекав, що турнір вийде настільки цікавим.


- Твої найблищі плани зараз, коли для нас турнір завершено?
- Зараз я лечу до Херсону, звідти додому на кілька днів, щоб побути з родиною, а потім уже у четвер розташування клубу.

Favbet