Всі категорії новин
Літні зміни: де гратимуть кращі гравці минулого сезону Суперліги

Літні зміни: де гратимуть кращі гравці минулого сезону Суперліги

Вже 30 вересня стартує довгоочікувана Суперліга Парі-Матч. Поки до початку сезону 2016/2017 залишається всього кілька днів, давайте пригадаємо про переходи, які відбулися в літнє міжсезоння, а зокрема, відзначимо, де гратимуть найяскравіші гравці минулого сезону, які були лідерами регулярного чемпіонату за основними статистичними показниками.

Найрезультативніший гравець регулярного чемпіонату (20,32 очки за гру) і кращий асистент ліги Андрій Лебединцев (7,7 передачі за гру) поки що залишається без команди. Захисник, який в минулому сезоні був лідером в столичному Інфізі, а влітку викликався до табору національної збірної України з клубом поки що не визначився.

Один з кращих асистентів минулої "регулярки" в складі "Черкаських Мавп" Клим Артамонов (7,7 передачі за гру), в сезоні 16/17 захищатиме кольори одеської БІПИ. Відзначимо, що раніше захисник, який відіграв у відборі на Євробаскет-2017 у складі збірної України, вже виступав за "моряків", захищаючи з травня 2013 по січень 2015 року кольори "Одеси".

Розігруючий Артем Сліпенчук (5,8 передачі за гру), який виступав у складі київського "Динамо", в майбутньому сезоні на батьківщині грати не буде. Захисник, який став третім асистентом "регулярки", перебрався в Косово, де буде виступати в складі "Пежі".

Ще один ключовий гравець Інфізу в минулому сезоні Артем Швець також змінив прописку. Найкорисніший гравець "регулярки", автор рекорду минулого чемпіонату (50 очок в матчі з "Мавпами"), і кращий підбираючий ліги (9,6 підборання за гру), в наступному сезоні гратиме за МБК "Миколаїв".

Ще один форвард Денис Носков, який в складі "Мавп" став одним з кращих підбираючих "регулярки" (8,8 підборання за гру) і автором рекорду - 20 зібраних відскоків у матчі проти "Запоріжжя", також відправився в закордонний чемпіонат. 26-річний баскетболіст гратиме у складі французького клубу "Лурд-Тарб", який виступає в третій за силою лізі Франції.

Центровий Анатолій Челован, що став третім кращим підбираючим гравцем сезону в складі київського "Динамо" (8,2 підборання за гру) також перебрався до Одеси, де буде виступати у складі БІПИ разом зі своїм одноклубником по "Динамо" Кеннетом Фандерберком, який проведе ще один сезон в Україні.

Що стосується найкорисніших гравців минулого сезону, то наддосвідчений лідер "Динамо" Артур Дроздов, який став кращим важким форвардом минулого чемпіонату, все ще залишається без клубу. 35-річний баскетболіст середній рейтинг ефективності якого за підсумками минулого сезону склав 19,3 бала, угоду ні з українськым, ні з закордонним клубом досі не підписав.

А ось кращий розігруючий Суперліги 2015/2016 перебрався в російський чемпіонат. Американець Брендан Фрейзер, який допоміг "Хіміку" завоювати друге в історії чемпіонство, став гравцем саратовського "Автодору".

Кращий атакуючий захисник минулого сезону Олександр Кобець залишився в своєму рідному клубі і в майбутньому чемпіонаті продовжить виступати в складі "Черкаських Мавп". Не став нічого змінювати і кращий центровий Суперліги 2015/2016 В'ячеслав Петров, який зовсім скоро відправиться в черговий чемпіонський похід разом з "Хіміком".

Ну і нарешті найкорисніший гравець минулого сезону і другий найрезультативніший гравець "регулярки" (18,1 очка за гру) - Дмитро Глєбов. MVP чемпіонату України в цьому році також буде виступати в складі "Кривбасу", де напевно знову стане лідером і допоможе команді Валерія Плеханова в боротьбі за медалі Суперліги.

Інші внутрішні переходи Суперліги:

Михайло Анісімов - "Динамо" - "Будівельник"

Ілля Жуковський - "Миколаїв" - БІПА

Павло Лебединцев - ІнФіз - "Миколаїв"

Сергій Попов - "Хімік" - "Кривбас"

Кеннет Фандерберк - "Динамо" - БІПА

Олександр Цикалюк - "Миколаїв" - "Хімік"

Ернесто Ткачук - "Кремінь" - "Дніпро"

Антон Мусієнко – ІнФіз - "Миколаїв"

Віталій Мальчевський – "Хімік" - "Кривбас"

Анатолій Шундель - "Динамо" - "Кривбас"

Микола Вільховецький - "Дніпро" - "Кривбас"

Ярослав Кадигроб - "Говерла" - БІПА

Андрій Малиш - "Будівельник" - "Кремінь"

Андрій Кожемякін - "Миколаїв" - "Кремінь"

Олександр Шостуха - "Миколаїв" - "Кремінь"

Денис Іванов - "Хортиця" - "Миколаїв"

Favbet