Всі категорії новин
Станіслав Медведенко: у спорті прагнеш виграти усі трофеї

Станіслав Медведенко: у спорті прагнеш виграти усі трофеї

В Україну прибув найпочесніший баскетбольний трофей Старого Світу – Кубок Європи, що його вручають збірним-переможницям ЄвроБаскета. Супроводжують його знамениті Волонетери – у Рівному Серій Ліщук, у Києві - Станіслав Медведенко. Останній вже встиг побувати з Кубком на сайті "Обозреватель" і передав свої емоції від зустрічі з трофеєм.

- Чи мріяв я колись виграти Кубок Європи? Звісно, у спортивній кар’єрі прагнеш виграти усі трофеї, про які знаєш. Це мета будь-якого гравця – якщо ти граєш, відтак ти хочеш щось виграти. Нажаль, саме на рівні збірних мені не вдалося здійснити свою мрію через різні причини. Але знов таки на континенті – це один з найпрестижніших трофеїв. Як я собі бачу ієрархію: чемпіонат НБА, Олімпійські Ігри, Чемпіонат Світу, Чемпіонат Європи. Отже на континенті це чи не найпрестижніший Кубок і Турнір.

- Чи вплине перебування трофею в Україні на розвиток баскетболу?
- На мій погляд, будь-який захід, спрямований на підвищення популярності баскетболу в Україні, корисний. Нажаль, так склалося, що в Україні недостатньо висвітлюють баскетбол і транслюють його. Недостатньо створюють баскетбольних подій. І Кубок Європи в Україні – це нагода зайвого разу заявити про баскетбол серед його поціновувачів і у ЗМІ.

- Збірна України цього літа візьме участь у фінальній стадії Євробаскета. Наскільки шанси проявити себе на чемпіонаті в українців є великими? Чи вони можуть лише візуально насолоджуватися цим трофеєм?
- За часів Майка Фрателло збірна України досягла високих результатів, брала учаксть у чемпіонаті світу, і якби зберігся той рівень, можливо і можна було б говорити про шанси здобути трофей. Але сьогодні рівень команд у Європі значно підвищився. А команди Іспанії, Франції. Сербії, Італії – дуже сильні, буде дуже непросто скласти їм конкуренцію, треба бути чесним перед собою. Але усе залежатиме, хто приїде до табору збірної, хто за неї гратиме. Якщо буде доля везіння, то з таким складом нам до снаги поборотися і вийти з групи, а там вже якщо пощастить з суперником, можемо пройти ще далі. Це максимум того, що збірна може досягнути у її сьогоднішньому стані. Знов таки, я хочу обмовитися, хочу помилитися, хочу, щоб наші хлопці виграли цей Кубок. І не лише на нього подивилися, а й змогли його помацати і налити туди шампанського (посміхається – ред.)!

Favbet