Всі категорії новин
Збірна України програла в заключному матчі відбору на ЄвроБаскет-2017

Збірна України програла в заключному матчі відбору на ЄвроБаскет-2017

Збірна України з баскетболу зазнала поразки в заключному шостому матчі відбору на ЄвроБаскет-2017, поступившись на паркеті столичного Палацу спорту команді Словенії.

Господарі, які почали матч п'ятіркою Лукашов, Рябчук, Конєв, Корнієнко, Фесенко, відмінно увійшли в гру, зробивши сухий міні-ривок на старті - триочковий Конєва і ефектний данк з фолом від Фесенка завели заповнений Палац спорту.

Привів до тями словенців Горан Драгіч, який двома ендванамі поспіль нівелював відставання, а Муріч на екваторі періоду вперше вивів гостей уперед і змусив Євгена Мурзіна взяти перший тайм-аут.

"Хвилина" дозволила господарям зупинити ривок суперника. Поки Горан Драгіч отримував заслужений відпочинок українська команда знову підібралася до суперника, а дальній з сиреною від Мішули повернув мінімальну перевагу нашій команді перед першою перервою.

Однак у другому періоді підопічні Ігоря Кокошкова швидко відвоювали перевагу в рахунку. Збірна України, як і в виїзному поєдинку, не справлялася з швидкими відривами словенцем, які при цьому багато атакували з-за дуги, а в позиційному нападі впевнено грали через пік-н-роли.

Як і в першій десятихвилинці, трохи виправити становище господарям вдалося під завісу періоду завдяки дальнім влучанням Рябчука і Отверченка, однак для того щоб піти на велику перерву в ролі переможців цього збірної України виявилося недостатньо. Пропустивши 27 очок за другу чверть, команда Мурзіна програла першу половину матчу - 36:42.

Протягом усього третього періоду збірна України намагалася наздогнати словенців, і це підопічним Мурзіна нарештi вдалося. Вирішивши проблеми в своїй трисекундній, українські баскетболісти зробили довгоочікуваний ривок. Спочатку Лукашов зрівняв рахунок, реалізувавши дальній після власного підбору на чужому щиті, пiсля чого Мішула вивів нашу команду вперед, закинувши триочковий, а ендван Боброва став ефектним завершенням вдалого відрізка господарів паркету. На заключну перерву команди пiшли за 2-очкової переваги збірної України.

До екватору вирішальної десятихвилинки збірна України підійшла з фол-траблами у трьох ключових виконавців - Липового, дуже корисного у кінцівці Фесенка і, мабуть, кращого гравця в складі нашої команди в цьому матчі Дениса Лукашова. 

Найприкріше, що всі троє матч до кінця не дограли. Якщо захисники пішли на лавку, отримавши по п'ятому персональному зауваженню, то капітан зазнав пошкодження і на паркет так і не повернувся, залишивши відбиватися Славу Кравцова, який проводив свій далеко не найкращий матч.

А що найголовніше наша команда дозволила супернику зробити, як виявилося, ключовий ривок: Оміч раз по раз перегравав опонентів у фарбі, а дальня артилерія словенців в особі Препеліча і Драгіча забезпечила гостям 10-очковий гандикап за 2 хвилини до фінальної сирени.

Збірна України практично нічого не зуміла набрати в заключнi 5 хвилин матчу і зазнала поразки в заключному поєдинку кваліфікації Євробаскету-2017, поступившись Словенії на домашньому паркеті з рахунком 

Євробаскет-2017. Кваліфікація, 6-й тур

Україна - Словенія 69:80 (17:15, 19:27, 19:11, 14:25)

Favbet