Всі категорії новин
ФБУ працюватиме над створенням регіональних ліг

ФБУ працюватиме над створенням регіональних ліг

У Києві під головуванням генерального секретаря ФБУ Володимира Драбіковського  відбулася нарада представників регіональних осередків Федерації Баскетболу України. Її учасники обговорили важливі питання щодо створення мережі змагань у регіонах.

Підсумки наради прокоментувала Лариса Шабанова, директор департаменту з організації і проведення змагань ФБУ:

- Як сказав Володимир Драбіковський, сьогодні у нас особливий день. Ми розпочинаємо проект "Регіональні Ліги". З представниками Федерації, що допомагатимуть організовувати ці ліги, ми і зустрічалися. Це аматорські, дитячі, студентські, ветеранські ліги. Регіональні змагання не відбуватимуться у межах однієї області. Команда має право обрати собі місце участі. Наприклад, може базуватися на Чернігівщині, але грати на Сумщині, а бо ж на Київщині. Тобто, команди гратимуть майже за місцем проживання, максимально близько до того місця, де вони базуються. Ми хочемо підняти ті команди, які не мають значних фінансових можливостей, у складі яких грають не дуже професійні гравці, але ті, хто любить баскетбол. Ми хочемо, щоб вони грали у себе у регіонах у баскетбол, скільки їм завгодно. Ми хочемо, щоб батьки допомагали своїм дітям проводити активно відпочинок і проводити його на баскетбольному майданчику. Ми хочемо, щоб студенти теж займалися баскетболом у вільний від навчання час. Щоб люди, які вже працюють, а це представники так званих аматорських ліг, теж грали у баскетбол. І хочемо усе це об’єднати у єдину систему, яка зватиметься "регіональні змагання". Дивізіон Б, чемпіонат України.

- Ви розподілили баскетбольну мапу Україну за регіональним принципом?
- Так. Ми маємо допомогти обласним федераціям і регіональним представникам в організації саме регіональних змагань. З сусідніх областей, але з одного регіону. Наприклад, Слобожанщина. Там можуть грати харківські команди, з півночі донецької та луганської областей, сумська область. Туди може підключитися і частина Полтавщини. А південна частини цієї області з Кремечугом може грати у центральному регіоні, де є і Черкаси, і Кропивницький. Тобто команди гратимуть за територіальним принципом, по регіонах.

Favbet