Всі категорії новин
Сімдесят років з помаранчевим!

Сімдесят років з помаранчевим!

8 лютого легендарному гравцю київського Скіф - "Будівельник", збірної України, почесному майстру спорту Леоніду Поплавському виповнюється 80 років. Поплавський, Гладун, Стремоухов - останні з могікан того Будівельника, команди-зірки, що є точкою відліку для усіх подальших звитяг і розмов про них. Ці ветерани - жива історія українського баскетболу. Вони уособлюють цілу епоху і дай їм, Боже, ще пожити, а нам мати час розпитати про те, звідки усе почалося. Баскетбол в Україні відбувся завдяки таким постатям, як Поплавський.

За час перебування на майданчику у ролі гравця, почавши опановувати баскетбольну науку у тренерів В.С.Заморського, Г.О.Пітера,  він згодом здобув титули переможця Всесвітньої Універсіади, ІV Спартакіади народів СРСР, срібного та бронзового призерів чемпіонатів СРСР, чемпіона відкритої Спартакіади Чехословаччини.
Леонід Поплавський був незрівняним захисником.Тільки він міг на відмінно виконати завдання видатного тренера Володимира Шаблінського - нейтралізувати найвлучніших снайперів суперників, таких, скажімо, як МодестасПаулаускас ("Жальгіріс" Каунас), СергійБєлов(ЦСКА Москва), багатьох інших. 

Не менш відомий Леонід Юзефович як тренер-викладач. Крім роботи з багатьма командами він уславив себе викладацькою роботою за кордоном, 50 років життя віддав рідному вузу – Національному університету фізичного виховання і спорту, де захистив кандидатську дисертацію, першим видав українською мовою підручник "Баскетбол". Він активіст Асоціації ветеранів баскетболу,неодноразовий чемпіон України та багатьох міжнароднихзмагань, головний суддя  найпрестижніших змагань.

Федерація баскетболу України вітає ювіляра з нагоди ювілею і зичить йому великого сімейного щастя, оптимізму, здоров"я, багато років життя.

Favbet