Всі категорії новин
Пішов за життєвий обрій Михайло Промисловський

Пішов за життєвий обрій Михайло Промисловський

11 липня на 80-му році життя перестало битися серце Михайла Промисловського. Усе своє баскетбольне життя Михайло Борисович присвятив дітям. Він стояв у витоків створення дніпровської СДЮСШОР-5. Сотні хлопчиків завдяки йому відкрили для себе чарівний світ баскетболу і відчули солодкий смак перемоги. Очолювані Михайлом Промисловським команди вигравали юнацькі чемпіонати Радянського Союзу. Серед його вихованців – такі віртуози помаранчевого м’яча, як Олександр Мішула, Олександр Місяць. Певний час тренувався у Промисловського і олімпійський чемпіон Олександр Волков.
Дітей не обдуриш, вони не тягнутимуться до тих, хто ставиться до них без любові, спілкується на штучних емоціях. Промисловський мав педагогічний, організаторський і тренерський талант, був справжнім авторитетом, майстром своєї справи.
Долі так було завгодно, що навіть у даті відходу Михайла Борисовича закладений символічний момент. Він пішов за життєвий обрій 11 липня. 49 років тому, 11 липня 1967 року, було створено СДЮСШОР-5, якій він присвятив довгі і яскраві роки свого життя.

Пам’ять про Михайла Промисловського назавжди залишиться у серцях його близьких, товаришів, вихованців... 
 

Favbet