Всі категорії новин
Тренерський семінар у Києві – аналіз, оцінки, відгуки, пропозиції

Тренерський семінар у Києві – аналіз, оцінки, відгуки, пропозиції

У київському спортивному комплексі Авангард відбувся перший семінар із серії Курсів підвищення кваліфікації тренерів ФБУ. На думку організатора заходу, голови тренерської комісії ФБУ Дмитра Базелевського семінар став кроком вперед у питаннях підвищення рівня тренерської кваліфікації.

- Переконаний, що два дні баскетбольного семінару пройшли цікаво і пізнавально, це як мінімум. Дуже позитивна атмосфера в залі, насамперед виходила з боку самих тренерів різних рівнів. Були представники Суперліги Парі-Матч, національних і молодіжних збірних, усіх ліг і просто любітеді баскетболу Увага до того, що відбувається, коли спілкуються між собою, питання від тренерів до виступаючих - все це говорить про те, що справа розпочато хороша і потрібна. Для мене, як організатора цих семінарів, дуже важливо було почути і побачити з боку тренерів відповідну реакцію на те, що відбувається . Живі відгуки та слова подяки після семінару підтвердили, що це потрібно робити і ми це робимо.
У підсумку, після семінару у нас є написані відгуки про цей семінар та побажання на майбутні семінари шістдесят одного тренера. Думаю, виконавши роботу протягом жовтня, ми зберемо думки не менше трьохсот тренерів. І це дасть грунт для наступної роботи.
Також, ми починаємо створювати базу даних українських баскетбольних тренерів, природно на основі отриманих від учасників семінару даних. В першу чергу для взаємодії, контакту і порозуміння хто, де і як працює, які є проблеми, питання і просто побажання. Хочу порадити кожному тренеру почати користуватися електронною поштою, це необхідний засіб для контакту, отримання та обміну інформацією.
У висновку хочу подякувати усім тренерам, які залишили свої коментарі та побажання з приводу проведення семінарів - це дуже важливо для нас. З відгуків видно, що вже ці семінари приносять користь і привертають інтерес тренерів, а це значить що далі буде краще. Упевнений, спільними зусиллями та ідеями вийдуть цікаві, корисні, ефективні і комфортні для українського баскетбольного тренера заходи. Нам можуть допомогти іноземні фахівці, але зробити все повинні ми самі. "- резюмував Дмитро Базелевський.

До вашої уваги - кілька відгуків і пропозицій, що їх залишили учасники семінару. Ми не ставимо прізвища тільки тому, що не питали на це дозвіл у самих тренерів, можливо не кожен хотів публікувати свою думку з підписом.

"Позитивним є те, що освіжає в пам'яті чут забуті знання. І знайомі, часто використовувані вправи розглядаються під різними кутами, з новими варіантами. За це спасибі!
Пропозиції: Майстер-класи з відомими баскетболістами. Обмін досвідом. "

"Спасибі величезне за семінар. Семінар дуже сподобався. Дізнався і щось нове, згадав, переосмислив. Хочеться вчитися і вчитися. Було здорово! Такі семінари повинні бути частіше"
Пропозиції: Ballhandling. Passing. Stands & Pivots. Timing & Speacing. Швидкий прорив напад і захист. Footwork. Пресинг, зонний пресинг, trap. Розбивка пресингу. Pick & Roll і pivot. Захист проти Pick & Roll. Залучення іноземних тренерів. Обмін міжнародним досвідом. "

"Потрібний і корисний захід. Дуже важливо, що багато уваги приділялося уваги деталям. Єдине (мабуть малося на увазі: проблемне), що були охоплені різні частини гри (напад, захист, ОФП). Так би мовити розсіяно"
Пропозиції: Лектор Роландас Радвіла. Робити запис семінарів. "

"Справа потрібна, важлива.
Пропозиції: Проведення семінару в міжсезонний період або проведення Кубка України. Теми семінарів для тренерів команд Суперліги, Вищої ліги окремо від тренерів дитячих команд. "

"Сподобалося, пізнавально. Велике спасибі!
Пропозиції: 1. Організація гри команди в захисті (різні види захисту) особливо в середньому віці (після 14 років) 2. Організація гри в нападі (проти різних видів захисту) 3. Організація і планування тренувального процесу на різних етапах підготовки команд "

"Спасибі, пізнавально!
Пропозиції: Розділити семінар на категорії: 1) 1-3 рік навчання (показувати на дітях одного віку) 2) 3-6 рік навчання і т.д. Більше конкретики. "

"Семінар дуже корисний, особливо для початківців тренерів, розглянуто багато потрібних моментів у техніці рухів гравців з м'ячем і без м'яча.
Пропозиції: Семінар цікавий, але хочеться більше інформації для тренерів, які працюють з дорослими командами, можна із залученням іноземних тренерів.
Деякі питання двоякі, як наприклад, з пресингом, який можна використовувати в різних ситуаціях, як особистий, так і зонні варіанти."

"Завжди дізнаєшся щось новеньке, що можна застосувати в своїх заняттях.
Пропозиції: Змінити правила міні-баскетболу. "

"Велике спасибі за семінар! Переконаний, що Всім тренерам це необхідно!" Постійно вчитися і шукати! Щоб бути в змозі навчати інших. "(Джон Вуден).
Пропозиції: 1) Робити семінари на постійній основі 3-4 рази на рік. 2) Базові основи і це дуже важливо. Хотілося б щось для тренерів університетів і дорослих команд (де гравці вже мають попередню базу і підготовку). 3) Тренери збірних команд України (національних, молодіжних, кадетських) обязательно !!! повинні ділитися досвідом і проводити семінари !!! 4) Залучення досвідчених зарубіжних фахівців."

Favbet
voda ua