Всі категорії новин
ФБУ запроваджує Курси підвищення кваліфікації тренерів

ФБУ запроваджує Курси підвищення кваліфікації тренерів

Цього року ФБУ розпочинає щорічні "Курси підвищення кваліфікації баскетбольних тренерів" з обов'язковим отриманням свідоцтва про проходження даних курсів для всіх тренерів, які беруть участь в змаганнях під егідою ФБУ.

Дати проведення семінарів за програмою "Курси підвищення кваліфікації тренерів ФБУ"

30 вересня - 1 жовтня м Київ
14-15 жовтня м Одеса
21-22 жовтня м Рівне
дати і місце проведення семінару в Східному регіоні будуть повідомлені додатково.

Пояснення щодо сертифікації тренерів за програмою "Курси підвищення кваліфікації баскетбольних тренерів України сезону 2016-2017"

У 2016 році кожен тренер, який буде приймати участь у змаганнях під егідою Федерації Баскетболу України, має пройти сертифікацію – отримати Посвідчення тренера ФБУ. Для отримання Посвідчення тренера ФБУ кожен тренер має виконати наступні вимоги:
За своїм бажанням тренер обирає необхідну категорію Посвідчення тренера ФБУ та бере участь у семінарах.

Посвідчення тренера ФБУ категорії "В" дає право тренеру представляти команду у обласних/регіональних, міських та районних змаганнях, що проводяться під егідою ФБУ. Посвідчення тренера ФБУ категорії "В" отримує тренер, який прослухав один з семінарів у 2016 році по програмі "Курси підвищення кваліфікації баскетбольних тренерів України". Щорічний внесок  одного тренера на навчання та організацію семінарів – 100 грн. 
    
Посвідчення тренера ФБУ категорії "А"  дає право тренеру представляти команди у чемпіонатах України, що проводяться під егідою ФБУ (ВЮБЛ, Студентська баскетбольна ліга, Дивізіон "В" Вища ліга (жінки), Перша та Вища ліга (чоловіки), чоловічої та жіночої Суперліги  Дивізіону "А"*, а також бути тренером збірних команд України). Посвідчення тренера ФБУ категорії "А" отримує тренер, який прослухав один з семінарів у 2016 році і склав письмовий тест за темами семінару. Щорічний внесок  одного тренера на навчання та організацію семінарів – 300 грн.

Система оцінювання

По закінченні кожного семінару тренер, який зареєструвався та взяв участь у семінарі, має скласти тест за темами, що викладалися на семінарі "Курсів підвищення кваліфікації баскетбольних тренерів України". Тренерська комісія оцінює відповіді та видає Посвідчення тренера ФБУ про навчання.
 

  * Посвідчення тренера ФБУ категорії "PRO" - дає право тренеру представляти команди чоловічої та жіночої Суперліги  Дивізіону "А", а також бути тренером збірних команд України за віком.  Тренери проходять навчання відповідної складності та отримують Посвідчення тренера ФБУ категорії  "PRO" запроваджується починаючи з сезону 2017-2018 року.

ПРАВИЛА  ПРОВЕДЕННЯ XХVІ Чемпіонату та Кубку України з баскетболу сезону 2016/2017 рр.:
Пункт 12.2. Обов’язковою умовою для реєстрації та одержання посвідчення тренера Чемпіонату, в т.ч. іноземного тренера, є участь тренера в регіональному семінарі ФБУ з "Офіційних Правил баскетболу" в зазначені строки.

 

Важливо:

Враховуючи стислі терміни підготовки дебютного сезону Курсів підвищення кваліфікації тренерів ФБУ, наставники, які через об’єктивні причини не зможуть взяти участь в жовтневих семінарах, що є обов’язковою умовою отримання свідоцтва тренера ФБУ, будуть допущені до участі в змаганнях під егідою ФБУ ВИКЛЮЧНО на тимчасовій основі.

Для продовження участі в змаганнях після грудня 2016 року, буде потрібна участь в додатковому семінарі, терміни проведення якого співпадатимуть з "вікнами" у турнірах ФБУ.

Favbet