Всі категорії новин
З проявами корупції у баскетболі боротиметься комісія ФБУ

З проявами корупції у баскетболі боротиметься комісія ФБУ

На засіданні Президії ФБУ було вирішено створити Комісію із запобігання корупції в українському баскетболі. Її очолив Володимир Гуцу-Біденко. За створення комісії проголосували усі члени Президії ФБУ.

Наразі склад комісії формується. До неї увійде представник ТМ "Парі-Матч". До цього комісії, що боролася з договірними матчами, в ФБУ не було.

Володимир Гуцу-Біденко:

- Третього грудня минулого року вступив в силу "Закон про запобігання впливу корупційних правопорушень на результати офіційних спортивних змагань". У Нас в Федерації Баскетболу України була комісія з правових відносин та соціального захисту гравців, тренерів тощо. А сьогодні рішенням Президії було створено нову комісію, яка має назву "Комісія щодо запобігання корупційних правопорушень у баскетболі". Ця комісія у складі трьох осіб обрана на чотири роки. Вони будуть займатися тільки попередженням. Якщо комісія буде укомплектована професіоналами своєї справи, буде і результат. Зокрема, комісія буде здійснювати моніторинг офіційних спортивних змагань, розглядати звернення, порушення правил чесної гри і повідомлення про будь-які корупційні правопорушення, які можуть надходити від будь-якої особи, від будь-якого громадянина. Комісія матиме повноваження в ході перевірок звертатися до будь-яких спортивних функціонерів у сфері баскетболу, до підрозділів ФБУ, баскетбольних команд тощо. І вже на підставі здобутих матеріалів, якщо будуть підтверджені факти корупції, особливо, якщо корупційні діяння впливатимуть на результати спортивних змагань, тоді комісія вправі накладати свої дисциплінарні санкції, якщо будуть встановлені діяння, передбачені адміністративним кодексом чи кримінальним кодексом України, тоді комісія направлятиме відповідні матеріали до правоохоронних органів, щоб вони порушували кримінальне або адміністративне провадження. Також комісія матиме право представляти інтереси ФБУ у правоохоронних і судових органах.
 

Favbet