Всі категорії новин
Україна - Косово. За день до матчу у Вільнюсі

Україна - Косово. За день до матчу у Вільнюсі

   Збірна України з баскетболу сьогодні ввечері провела опробування арени Lietuvos Rytas. Прекрасна компактна по європейським міркам і затишна за атмосферою зала у Вільнюсі на один день стане домівкою для нашої команди у номінально домашній грі проти Косово.  Пліч-о-пліч у Вільнюсі стоїть 12-ти тисячна Simens arena та  Lietuvos Rytas arena, яка вміщує 2.500 глядачів.

   Найкомфортніше з усіх українців тут себе почуває Денис Лукашов. Дениса тут радо зустрічав ледь не весь персонал клубу та працівники арени. Воно й не дивно, за Рітас захисник відіграв другу частину сезону, а саме 23 матчі. Важливо аби завтра Денис пригадав рідні кільця. До речі, у цій кваліфікації у Лукашова "летить" пристойно, він реалізував 63% своїх атак із-за дуги, а це 7/11 у чотирьох матчах відбору!

  Перше тренування нашої команди у Литві пройшло у хорошому настрої (друге завтра о 11.00). Помітно, що у хлопців уже не такий тягар відповідальності, як був напередодні корвалольного матчу проти Болгарії. З іншого боку не слід списувати Косово. І штука навіть не в хорошому бою, який наш завтрашній суперник дав у попередньому турі Словенії, а в турнірній ситуації. Попри свої не високі шанси, Косово може зачепитися за третє місце в групі і теоретично вплинути на ситуацію у розподілі других місць загалом у всьому відборі. Для цього Косово потрібно в останньому турі обіграти Болгарію з різницею у 20 очок, звісно все це реально у разі програшу Болгар словенцям.

  Головний тренер нашої команди станом сьогодні у Литві більше чекає домашнього матчу зі словенцями, який закриває відбіркову кампанії. Та навіть попри це не списує з рахунків Косово, у якого завданням номер один у цій кваліфікації - здобути свою першу перемогу у своїй історії.

 "Звісно на сьогодні у голові багато думок про Словенію. Я нічого не приховаю, якщо скажу, що гру проти Косово ми розцінюємо, як етап підготовки до суботнього матчу у Києві. Для нас це важливий етап підготовки із серйозним завданням – перемогти. Це теж потрібно розуміти, ніяких здирницьких настроїв немає, ми розуміємо, що Косово може зробити сюрприз у цій групі у будь-якому матчі.  У них є сильний лідер – Доллмен і непогана стартова п’ятірка. Решта гравців ротації суттєво поступаються у своєму класі. Спробуємо показати хорошу гру і водночас не розкрити усі наші карти, наші останні напрацювання перед матчем зі Словенією", - говорить Мурзін.

Каси арени, сьогодні

   Літовус Рітас, який є власником арени реалізовує квитки на завтрашню гру по 5 євро. Ажіотажу біля кас арени сьогодні не спостерігалося. Український уболівальник, який звернувся до ФБУ і знаходиться у Вільнюсі цей матч може побачити безкоштовно. Сама гра п’ятого туру у групі "Е" стартує о 19.00. Приємно, що сьогодні ввечері (о 21.30) з Києва вирушив автобус з українськими уболівальниками, які спробують зробити у Литві таки домашню атмосферу. Загалом у цій групі близько 30 уболівальників (витрати на переїзд та проживання взяла на себе ФБУ) , очікується і підтримка місцевої діаспори.

Сьогоднішній виїзд уболівальників

На українському телебаченні цей матч можна буде побачити, як і усі ігри кваліфікації нашої збірної, наживо. Пряму трансляцію дивіться на каналі "Тоніс" та "Хsport".

Favbet