Всі категорії новин
Мазніченко: Україна на чемпіонаті світу має виграти групу

Мазніченко: Україна на чемпіонаті світу має виграти групу

   Один із найвідоміших універсальних гравців у жіночому українському баскетболі – Ольга Мазніченко. Наразі ця баскетболістка є потенційним лідером французького BCM Monbrison і навіть свого часу провела за українську національну збірну 5 матчів. Щоправда, це ім’я в українському спорті більше відоме за виступами у міжнародних турнірах 3х3. Прекрасний виступ українок на Європейських іграх в Баку, де Мазніченко стала найрезультативнішим гравцем турніру, а українки здобули срібло, фактично примусили заговорити про імпульсивний розвиток цього виду спорту в Україні. Нещодавно українки здобули шосте місце на чемпіонаті Європи та вперше отримали запрошення на офіційний чемпіонат світу, який відбудеться наприкінці жовтня у Китаї. Як ми вже повідомляли, Мазніченко на цей турнір не поїде, однак Ольга переконана, що її партнерки по збірній зможуть гідно представити Україну на чемпіонаті Світу.

–        Оля, знаємо, що ти вже розпочала підготовку до нового сезону у Франції і те, що клуб тебе не зможе відпустити на чемпіонат Світу. Це так?

–       На чемпіонаті світу в Китаї я не зіграю. На жаль, клуб в якому я граю, не відпускає мене! Багато гравців з інших збірних 3×3 пишуть і цікавляться, чи приїдемо ми на чемпіонат нашим складом. Сподіваюся, решта дівчат нашої збірної зможуть виступити за команду у Китаї, попри сезон у клубах".

–       На твою думку, що нам світить на цьому чемпіонаті світу? Як тобі жеребкування?

       На чемпіонаті світу будь-кому буде непросто, адже там зібрані дуже сильні команди. Що стосується підгрупи, де, окрім нас, виступатимуть команди Нової Зеландії, Нідерландів, Індонезії та Польщі, то наша збірна повинна бути на першому місці, я вірю в це. Але знову ж таки, дивлячись який склад зможе поїхати, як їх підготують. Баскетбол 3×3 дещо відрізняється від стандартного – набагато швидший та агресивніший. Мало бути хорошим гравцем, потрібно вміти і йти у справжню рубку.

–       Тебе впізнають в Україні?

–       На жаль, у нашій країні іноді Олімпійських чемпіонів не впізнають, а тут якась баскетболістка. До того ж я не вважаю себе настільки відомою, аби мене впізнавали перехожі. Зрозуміло, що коли приходжу у КСЛІ або якусь спортивну школу, то діти з великим задоволенням спілкуються і тренуються зі мною, це відчутно.

–       Згадай чемпіонат Європи і епізод з сербкою. Подібні нокдауни взагалі траплялися з тобою раніше?

–       Чесно кажучи, не хотілося б згадувати цей Чемпіонат Європи... Що стосується фрагмента з сербкою, після якого я опинилася у лікарні, нічого приємного згадати не можу. Провини її в цьому не було, не треба було мені лізти під її лікоть! Головне, що все вже позаду. Це було дуже неприємно, але губу зашили, шви зняли, зуби на місці, все чудово. Приємно було, що багато теплих слів чула і читала на свою адресу, відчувала підтримку, яка мені була необхідна в той момент. Спасибі усім велике!

       Ти незвичний гравець, попри свій молодий вік, уже встигла зіграти у чемпіонаті України, Болгарії, Італії і цього разу Франція. Який турнір найбільше запам’ятався і чому?

–       Я почала займатися баскетболом у 13 років, це досить пізно. Але завдяки Філозоф Е.П, який вклав у мене сили, наполегливість і знання, від якого я завжди відчувала підтримку і розуміння, я потрапила у Тім-Скуф до відомої Ткаченко М.І. У мене була можливість грати і тренуватися з досвідченими і дорослими гравцями, я завжди хотіла і намагалася дорости до їх рівня!

    Після ЧЄ U-18, я підписала контракт з іспанським клубом, побачила який там рівень, ставлення до гравців, умови проживання і зарплати. Мене це приємно здивувало, після цього уже не зупинялася. Потому було 3 сезону в Італії (в різних командах), Болгарії і зараз у Франції. Як бачите, не сидиться мені на одному місці. Люблю все нове! Але найбільше мені запам'ятався мій перший сезон в Італії (м.Поццуолі) біля Неаполя. Дуже багато приємних спогадів. До сьогодні підтримую зв'язок з друзями, з якими там познайомилася і щоліта намагаюся з ними бачитися.

–       Є бажання ще зіграти за національну збірну 5 на 5? Здається ти там не сказала свого останнього слова. Якщо не помиляюся, у кар’єрі в тебе 5 ігор за цю команду.

–       Бажання, можливо, і було, але зараз я не хочу говорити на цю тему, в силу різних причин. Думаю, усе можливо, але не у цьому відборі. На даний момент мене більше цікавить і приносить задоволення гра в стрітбол, під керівництвом Процюка Ю.М.

–       Як ти ставишся до того, що у задній лінії збірної України гратиме американка - Мосс?

–       Це сильний гравець. До речі, мені доводилося проти неї грати в чемпіонаті Італії, то хороши професіонал дуже високого рівня! Сподіваюся, вона посилить і допоможе нашій збірній кваліфікуватися на чемпіонат Європи.

–       Що порадиш дівчатам, які лише почали займатися баскетболом?

–       Діти, які починають займатися спортом, повинні бути цілеспрямованими, сміливими і завжди вірити в свої сили! Щоб у них була мотивація, треба показувати і розповідати про відомих спортсменів, як може змінитися їхня життя. Перед ними відкриються нові можливості. Вони мають пам’ятати, що, займаючись професійно спортом, вони стануть успішними і щасливими людьми.

Favbet