Всі категорії новин
Звернення президента ФБУ М. Бродського до гравців професіональних клубів

Звернення президента ФБУ М. Бродського до гравців професіональних клубів

Федерація баскетболу України зробила чимало для врегулювання взаємовідносин між клубами і гравцями, досягнуто значний прогрес у напрямку захисту гравців від невиконання клубами контрактних умов, але разом із тим, на жаль, маю констатувати, що однією із проблем лишається неграмотність самих гравців.

Як наслідок, не вміння правильно побудувати взаємовідносини із клубами. Часто гравці або гравчині підписують фейкові угоди, в яких не враховані їхні права і навіть не указано суму заробітної платні. Тому для укладання контракту краще залучати фахівців, які зможуть відстоювати ваші інтереси, хай це буде професіональний баскетбольний агент або просто грамотний юрист.

Уся необхідна регламентна документація є у вільному доступі на сайті ФБУ, гравець перед підписанням угоди може ознайомитися із вимогами ФБУ до професіонального контракту. (http://fbu.ua/dokumenty, дивіться розділ Чемпіонат України).

Наступне. У разі виникнення непорозумінь або неоднозначностей єдиним юридично правильним і найкоротшим шляхом для вирішення будь-яких нюансів є звернення до Секретаріату ФБУ. Після попереднього розгляду секретаріат може розв’язати спірне питання або передати справу у Комісію ФБУ з правових відносин.

Очолює – цю комісію людина, компетентність і порядність якої не викликає сумнівів ні у кого – Сергій Ліщук. На рахунку цього органу уже кілька вирішених спірних епізодів навіть у поточному календарному році і саме цей шлях є єдиним правильним і відповідає міжнародним нормам.

Іноді гравці або їхні родичі атакують мій месенджер або соціальні мережі у сподіванні, що моє особисте втручання може розв’язати ситуацію, але підкреслюю, що є абсолютно легітимний орган, який має вирішувати ці проблеми і єдиний правовий шлях – це звернення до секретаріату і вище зазначеної комісії.

Як приклад, до мене особисто через месенджер звернулася група колишніх гравців БК Запоріжжя-ZOG з приводу невиконання клубом своїх зобов‘язань перед ними. Можу вас запевнити, що цей випадок не був поза увагою федерації, але ФБУ не є абсолютним гарантом виконання клубами своїх зобов’язань перед гравцями, а також зобов’язань гравців перед клубами. Федерація створила систему, яка мінімізує не доброчесні відносини і завдяки їй, усі спірні ситуації можуть бути вирішені за цілком зрозумілою процедурою.

Зазначу, що Федерації баскетболу України завжди готова захищати інтереси усіх учасників Чемпіонату України: гравців, тренерів, клубів, суддів тощо.

 

З повагою,

Президент ФБУ                                                                                             Михайло Бродський

Favbet