Всі категорії новин
Збірна України провела перше тренування перед матчами з Латвією та Швецією

Збірна України провела перше тренування перед матчами з Латвією та Швецією

   Збірна України розпочала підготовку до матчів проти Латвії та Швеції. Українці приступили до тренувань у Палаці спорту. Фактично усі гравці, які виступають у іноземних чемпіонатах прибули до України учора. Сьогодні вони вперше зустрілися у Палаці спорту. Загалом у розташування команди прибули усі 13 гравців. Щоправда у перших тренуваннях, через хворобу, точно не зможе взяти участь Олександр Липовий. Решта 12 гравців провели повноцінне перше тренування короткого підготовчого циклу.
 

   На найближче вікно кваліфікації склад української збірної виглядає потужнішим. Однією з основних змін є повернення до табору української команди Юждина Джетера. Натуралізований востаннє виступав за українську збірну на чемпіонаті Світу 2014. Після солідної перерви Джетер готовий допомогти нашій збірній кваліфікуватися на чемпіонат Світу, який 2019-го пройде у Китаї. Партнерів по збірній Джетер називає братима.

   “Найкраще це те що я знову побачив своїх братів, нам класно, навіть якщо ми говоримо по телефону, а бути тут це взагалі круто опинитися у своєму звичайному оточенні, нам є що пригадати разом. Я вийшов на майданчик і одразу пригадав хто як грає, так ніби нічого не змінилося”, - говорить Джетер.

Увага! Квитки на київський матч Україна - Швеція тут

   У таборі збірної є і два потенційні дебютанти. До своїх перших матчів за національну команду готуються Олександр Кобець з «Черкаських Мавп» та молодий талант з «Барселони» - Володимир Герун.

   До відльоту у Латвії на наших хлопців чекають дворазові тренування. Вся підготовка відбуватиметься у Палаці Спорту. У четвер вранці збірна України вирушає у Ригу, де 23-го лютого зіграє проти Латвії. Дома українці 26-го лютого зустрінуться зі Швецією.

Євген Мурзін, головний тренер чоловічої збірної України з баскетболу: “Мені сподобалася атмосфера, у гравців прекрасний бойовий настрій. Сьогодні було приємно плідно попрацювати з хлопцямі. У нас є зміну у складі, у порівнянні з попереднім вікном відбору. Мені приємно бачити у збірній Джетера та Геруна, які мають підсилити нас. Юджин – дуже сильний гравець і хороша людина. Я не думаю, що йому потрібно багато часу аби акліматизуватися у збірній, багатьох хлопців він знає за виступами у збірній на чемпіонаті Європи та Світу. Герун можу допомогти команді уже сьогодні, водночас це наше майбутнє на яка я дуже розраховую. На підготовку до вирішальних матчів у нас дуже обмаль часу, так перед грою з Латвією ми проведемо лише 5 тренувань, але у подібному решимі перебувають і наші суперники, тож скаржитися нічого”.   

Favbet