Всі категорії новин
Затверджено правила щодо компенсаційних виплат за підготовку молодого гравця

Затверджено правила щодо компенсаційних виплат за підготовку молодого гравця

В рамках Виконкому ФБУ було прийнято певні рішення щодо компенсаційних виплат за підготовку молодого гравця.

З метою забезпечення виконання Клубами Суперліги (чоловіки та жінки) і Вищої ліги (чоловіки) вимоги виплати компенсаційного внеску тренеру за виховання та підготовку гравця, суму компенсації в повному обсязі Клуб повинен сплатити на користь ФБУ для подальшого перерахування тренеру протягом 10 днів з моменту реєстрації гравця. У разі порушення цієї умови до Клубу може бути застосована санкція у вигляді заборони реєструвати нових гравців до усунення порушення.

Читайте: Затверджено протокол протиепідемічних заходів під час баскетбольних матчів на сезон 2020/21

Тренер команди студентського клубу так само як і тренер ДЮСШ або дитячо-юнацького клубу, команди чоловічої Першої ліги, команди жіночої Вищої ліги,  який безпосередньо брав участь у підготовці гравця, тепер також має право на отримання компенсації.  Але ця умова не застосовується у випадку, якщо тренер під час підготовки гравця перебував в трудових або договірних відносинах (отримував регулярну грошову винагороду, сума якої перевищує суму компенсації) з Клубом, за команду якого реєструється гравець.

Крім того, ця умова розповсюджена тільки на тренера, Клуб/команду, заклад та гравця, що були зареєстровані в ФБУ та брали участь в офіційних змаганнях ФБУ.

Тренер має право отримати компенсацію за підготовку гравця з моменту досягнення ним 18-річного віку при першій його реєстрації в Суперлізі (чоловіки та жінки), Вищий лізі (чоловіки) в будь-якому його віці, але тільки за період його підготовки (з 9 до 21 років).

Клуб, який уклав контракт з неповнолітнім гравцем і зареєстрував його в установленому порядку в ФБУ, має пріоритетне право на укладення з ним договору/контракту на новий термін строком не більше ніж до досягнення гравцем 18-річного віку.

Протягом 15 днів від дня настання 18-річного віку гравця, клуб (або інша спортивна організація), з яким гравець мав контракт до настання 18-річного віку та в якому гравець зареєстрований, має пріоритетне право на підписання з гравцем першого професійного контракту. Для цього клуб має у вказаний термін письмово (в т.ч. засобом телекомунікаційного зв’язку) запропонувати гравцю підписати з клубом контракт. 

У випадку, якщо гравець відмовляється від підписання такого контракту та вирішує підписати контракт з іншим клубом, попередній клуб (клуб останньої реєстрації гравця та з яким було укладено контракт до настання 18-річного віку) має право на отримання від нового клубу компенсації за підготовку гравця. Для цього попередній клуб повідомляє новому клубу про суму компенсації за підготовку гравця.

До цієї суми клуб може включити всі фактично понесені на підготовку гравця витрати. Обидва клуби мають домовитись щодо суми компенсації за підготовку гравця протягом 14 днів з моменту повідомлення клубі можлива лише після врегулювання цього питання.

Favbet