Всі категорії новин
ВЮБЛ (юнаки-2003): співлідерів – троє

ВЮБЛ (юнаки-2003): співлідерів – троє

Передостанній тур першого етапу чемпіонату ВЮБЛ серед команд юнаків 2003-го року народження відбувся в Одесі та Запоріжжі. Ця вікова група є важливою з точки зору участі збірної України U-16 у чемпіонаті Європи.

Після завершення туру на горі турнірної таблиці виникло тривладдя КСЛІ-Київ-Баскета, СДЮСШОР-5 (Дніпро) і СДЮСШОР ім. Літвака (Одеса). Дніпряни втратили шанси вийти в одноосібні лідери чемпіонату. Це відбулося, якби вони обіграли КСЛІ-Київ-Баскет. Але обіграти підопічних Андрія Харчинського одноліткам зі СДЮСШОР-5 не вдалося – поразка 73:77. У переможців традиційно потужно зіграв тандем Кобзистий – Здирка. В інших матчах дніпряни здолали опір СДЮСШОР з баскетболу 64:59 і не мали проблем ще з одним представником столиці СДЮСШОР-16 – 72:56.

У свою чергу КСЛІ-Київ-Баскет виграв у Запоріжжі чотири матчі, обігравши окрім СДЮСШОР-5 ще й Збірну Харківської обл. 87:52, ДЮСШ-12 (Запоріжжя) 90:57 і СДЮСШОР з баскетболу 100:61.

В Одесі чинником рідних стін сповна скористався СДЮСШОР ім. Літвака, пройшовши цей турнірний відрізок без поразок.
Одесити по черзі обіграли СДЮСШОР-4 (Миколаїв) 81:60, МСДЮСШОР (Вінниця) 62:35, Черкаські Мавпи 65:34, ДЮКФП-2 (Краматорськ) 72:32.

Після цього туру збірна України U-16 розпочала короткі тренувальні збори в Івано-Франківську. 25 і 26 січня підопічні Андрія Харчинського зіграють на другому етапі EYBL у Польщі. У юнацькій Євролізі кадетська збірна України виступає у категорії U-17.

Усі результати туру дивіться за посиланням .

Турнірна таблиця .

У Дивізіоні А командам в усіх вікових групах залишилося зіграти по одному - два тури регулярного чемпіонату ВЮБЛ. Він триватиме до кінця лютого. Учасники у кожній віковій групі визначать вісімку найсильніших команд, яка продовжить боротьбу за медалі. 
Команди, що посядуть місця з 9 по 12-те, виборюватимуть право залишитися у дивізіоні А (одне місце). Інші три команди (10, 11 і 12 місця) у наступному сезоні зіграють у Дивізіоні Б.

 

Favbet