Всі категорії новин
Відкрите тренування чоловічої збірної України: з турецьким акцентом

Відкрите тренування чоловічої збірної України: з турецьким акцентом

26 червня, напередодні відльоту до Туреччини на черговий матч відбору чемпіонату світу зі збірною цієї країни, національна чоловіча збірна України провела відкрите тренування у Києві.

У повноцінному двогодинному занятті, останні 20 хвилин якого були відкритими для представників ЗМІ, взяли участь 11 виконавців: Олександр Мішула, Денис Лукашов, Володимир Конєв, В’ячеслав Петров, Олександр Рябчук, Пух Джеттер, Максим Пустозвонов, Ігор Зайцев, Артем Пустовий, В’ячеслав Кравцов, Олександр Липовий. В’ячеслав Бобров спостерігав за роботою партнерів з лави запасних. Як пояснив сам гравець, травми у нього нема, участь у тренуванні завадила взяти алергія. Ще один гравець Сергій Гладир прибуде до тренувального табору на вечірнє тренування, оскільки два дні тому закінчив виступи у чемпіонаті Франції, ставши срібним призером. Головний тренер Євген Мурзін  спробує у стислі строки ознайомити його з набором схем, які напрацювали.

Якщо Гладир гратиме в Анкарі, як кажуть, з аркуша, то інші хлопці вже встигли зігратися. Навіть Пух Джеттер, який приєднався до команди на спарингах в Ізраїлі 22 і 23 червня. Головний тренер Євген Мурзін на відкритому тренуванні продовжив розбирати з підопічними їхні дії  у комбінаціях. Відчувається, «домашні заготовки» в арсеналі українців матимуть місце. І на виїзді в Анкарі під час матчу з турками 28 червня, і 1-го липня у Києві у суперництві зі збірною Латвії. До заявки на матч потрапляють 12 гравців. З остаточним складом команди на виїзний матч зі збірною Туреччини Євген Мурзін визначиться вранці, 27-го червня. Поки що він подякував за роботу у тренувальному таборі Максу Конате, Олексію Белікову, яких на момент відкритого тренування вже не було у команді.

Квитки на матч Україна - Латвія купуйте тут.

Після чотирьох матчів відбірного турніру чемпіонату світу - 2019 (перший етап відбору) чоловіча збірна України утримує лідерство у групі В.

Євген Мурзін, головний тренер національної чоловічої збірної України: - у максимально стислі строки намагалися дати гравцям максимум інформації. Є складнощі: коли до команди приєднається Гладир, нам доведеться повторювати для нього дії у захисті і нападі. Але головне: настрій у команді мені подобається, хлопці з нетерпінням очікують цих двох матчів. Ми у повному складі, це обнадіює.

В’ячеслав Кравцов, капітан національної чоловічої збірної України: - теоретично можна обігрувати усі команди. Туреччина - суперник складний. Вони зараз налаштовані на перемогу як ніколи. Спілкувався з хлопцями зі збірної Туреччини, яких знаю, кажуть – у них усі серйозно ставляться до цього вікна відбору. Їх дуже сильно мотивують, медіа розкручують цей матч. Але у нас свої завдання, будемо намагатися перемогти їх. 

Олександр Липовий, гравець національної чоловічої збірної України: - зараз усі думки про матч зі збірною Туреччини. У них з’явилися сильні гравці у складі – з Євроліги, НБА. Ми граємо з ними на виїзді, тому буде складно – турки дуже люблять баскетбол, гаряча підтримка їм забезпечена. Усе залежатиме від нашого бажання і від того, як ми будемо захищатися проти їхніх лідерів.

Favbet