Всі категорії новин
Євген Мурзін - про новачків збірної, українських легіонерів та суперників по відбору на чемпіонат світу-2019

Євген Мурзін - про новачків збірної, українських легіонерів та суперників по відбору на чемпіонат світу-2019

Чоловіча національна збірна України з баскетболу розпочала підготовку до третього вікна відбору на чемпіонат світу-2019. Гравці вже почали збиратися на тренувальній базі МТА у Пущі-Водиці, а головний тренер збірної Євген Мурзін розповів нам про старт підготовки до вирішальних матчів першого раунду кваліфікації проти Туреччини (29 червня) та Латвії (1 липня).

Нагадаємо, що квитки на гру Україна - Латвія можна придбати за цим посиланням.

Про початок збору

«Зараз ми займаємо перше місце у нашій групі і хотілося б закріпитися на лідируючій позиції, адже очки, які ми наберемо у першому раунді кваліфікіції, будуть враховуватись при подальшому розподілі місць. Кожна гра важлива, радикальних змін не буде. Головне зібрати усіх, у хорошій формі, без травм і добре підготуватись».

Про товариські матчі проти Чехії та Ізраїлю

«Чехія - дуже хороша команда. Не думаю, що братиме участь у цьому матчі Ян Весели, адже він провів дуже складний сезон, який для нього продовжується. Але сама по собі чешська збірна - добре організована команда. Нам дуже зручно було провести цей матч за часом. У нас буде одна гра з чехами, але хотілося б більше, однак рівень нашої готовності поки що далекий від ідеального - зіграємо цю гру і подивимось, в якому стані ми знаходимось.

Потім ще попрацюємо над помилками в Києві і поїдимо до Ізраїлю, де зіграємо одну чи дві гри. У ізраїльтян новий тренер з новим баченням гри. Вони запропонували нам хороші умови, як тренувальні, так і ігрові. Вони пропонували нам зіграти товаріські матчі кожного року, але ми були в одній групі на ЄвроБаскеті-2017, а зараз ми у різних групах і залюбки відгукнулися на їх пропозицію. Після повернення додому у нас буде ще пару днів підготовки та шліфування нашої гри. До Турції вилітаємо 27-го червня».

Про новачків національної збірної Кирила Марченка та Олександра Белікова

«Це перспективні хлопці, які провели хороший сезон. Хотілося б побачити, чи не загубляться вони у збірній. Думаю ці хлопці також будуть на турнірі у Китаї, де результат вже буде не таким важливим і я зможу дати їм більше ігрового часу. Вони зараз адаптуються в команді - це дуже важливий процес. Вони ознайомились з вимогами, які у нас є. Сподіваюсь, що наша співпраця продовжиться». 

Про гравців, які ще не приєдналися до команди

«Дуже багато гравців травмувалися і зараз проходять профілактику після сезону. Мене цікавить фізичний стан Джетера - я можу лише проконтролювати процес, але втрутитися ніяк не можу. 19 червня він прилітає до Ізраїлю і вже там побачимо, в якій він буде формі. Говорить, що тренується і готується - він професіонал з великої літери і я вірю, в те що він приїде в хорошій формі. 

Слава Кравцов провів дуже важкий сезон і попросив про додатковий відпочинок. Також, сподіваюсь, він віднесеться до себе професійно і до табору збірної приїде вже трохи підготовленим. Рано закінчив чемпіонат Лукашов і мене трохи турбує, чи зможе він швидко набрати форму.

Що стосується Саши Мішули, то він зможе приїхати 9-го червня за рекомендаціями докторів. Він почне працювати у щадному режимі і будем акуратно його вводити до процесу.

Атмосфера в команді хороша, усі скучили один за одним. Думаю, ми збережемо цю атмосферу до кінця». 

Про гравців, які виступають у США

«Колись ніхто не вірив в те що Пух повернеться то збірної, але це сталося і це добрий знак не тільки для українських баскетболістів, а й для «американців». Якщо баскетболіст такого рівня повертається до збірної, значить у команді все добре. Наскільки я знаю, у нього буде телефонна розмова з Боломбоєм і він спробує його переконати приїхати до збірної. 

Що стосується ситуації по Близнюку та Михайлюку - ви все знаєте, ведемо роботу по Шибелю і, якщо не цим літом, то пізніше він обов’язково з’явиться у збірній. Це сильний гравець і керівництво його університета поки не відпускає його - є побоювання через травму, яка в нього була і вони важко йдуть на контакт. Але є особистий контакт з гравцем та батьками, тож, думаю, найближчим часом він з’явиться у команді. 

Хотілося б, щоб приїхав і Лень. У нас була б хороша п’ятірка гравців високого рівня, які пройшли школу NCAA та NBA. Але, на жаль, поки що маємо те що маємо. На данному етапі будемо розраховувати на гравців, які виступали у лютому - не думаю, що будуть якісь серйозні зміни».

Про Фесенка, Отверченка та Корнієнка

«Фесенко провів хороший сезон в Італії, але потім він зробив операцію на коліні, яке його досі турбувало. Знаю, що операція пройшла успішно і він відновиться. Я пам’ятаю про Кирила і ніколи про нього не забуваю.

Знаю, що у Корнієнка була операція, Отверченко зробив операцію - операції не дуже серйозні, але вони мали проблеми, які їх турбували». 

Про від'їзд Олександр Кольченка до збірної 3х3

«Це його рішення. Він провів шикарний сезон - чемпіон України, титул MVP. Це, мабуть, його кращий сезон в кар’єрі. Він амбіційний гравець, який хоче грати і проводити багато часу на майданчику. Думаю, саме через це він обрав баскетбол 3х3, але це більше його вибір». 

Про зміни у тренерському штабі

«Пудзирей більше займається U-20. Ми знаходимось поруч, через день бачимось і намагаємось допомогти один одному. А Олександр Лохманчук допомагатиме замість Пудзирея. 

Про суперників по відбору на чемпіонат світу-2019

«Якщо Латвія провела ігри приблизно в одному стилі, то Туреччина грала два відбіркових вікна різними складами, за різної тактики і результату. У турків були дві різні команди, через що були деякі складнощі у підготовці до матчів з цією командою. Наскільки я знаю, Туреччина ще не оголосила розширений склад на матчі відбору - чемпіонат у них ще йде і вони поки тримають його в таємниці. Важко буде піготуватись до них теоритично і взагалі буде важко грати у Туреччині, але ми будемо битися. У Латвії, у складі якої також з’явиться багато нових гравців, теж буде інша команда, але у нас ще буде час проаналізувати їх гру після матчу зі Швецією». 

Favbet