Всі категорії новин
Мегатриллер у Кам'янському із несподіваною розв'язкою

Мегатриллер у Кам'янському із несподіваною розв'язкою

Перед зустріччю з Одесою Прометей вибився у одноосібні лідери першості. Причин побоюватися, що після візиту команди Олега Юшкіна у кам’янців з’явиться одиничка у графі поразки не було. Втім, одесити, які перед покарали Запорожців за зверхнє ставлення і цей поєдинок розпочали агресивно і швидко. Знову Мейсі і Холовей були авторами стартового ривка і допомогли команді виграти першу чверть.

У другій десятихвилинці господарі поступово стали відігравати відставання і хоча одесити успішно відбивалися Сидоров влучним дальнім рахунок зрівняв на 16 хвилині. Олег Юшкін відреагував тайм-аутом. Мейсі і Холовей перевели подих і продовжили феєрити: до великої перерви гості повернули собі 7-очкову перевагу, а на рахунку цієї парочки було уже 32 очки. З усіх хто виходив на заміну відзначитися зміг лише Прокопенко влучивши 1 із 2 штрафних.

Інтрига полягала у тому чи вдасться таки одеситам приголомшити лідера на домашньому майданчику зусиллями виключно стартової п’ятірки. Тим паче що другу вони розпочали не менш агресивно із постійним тиском на м’яч. У захисті стелилася уся команда, а очки здобували ті самі. Третім за результативністю йшов Носков. За переваги у 13 очок Олег Юшкін дозволив собі невеличку ротацію. Суперники відреагували ривком. За одну атаку до еквалайзера і за 1,5 хвилини до перерви тренер Одеси бере таймаут. Превентивні заходи подіяли, мінімальну перевагу зберегти вдалося. Вчергове господарі рахунок зрівняли уже на 32 хвилині трудовим алєй-упом Лукашов на Маєрса. Заключна фаза поєдинку обіцяла бути гарячою. Проте як тільки Прометей вийшов уперед, гра стала дуже в’язкою із великою кількістю фолів (у тому числі і неспортивних) і нереалізованих штрафних. Cемиочкова перевага господарів за 2 хвилини до кінця матчу практично згасила інтригу, аж раптом оливи додав Денис Носков, який влучив 2 архіважливих триочкових і відмінний командний захист Одеси і уже дивним чином у гостей +1, вони стримують Трента під час останнього володіння Прометея і майже виграють сенсаційний поєдинок. Далі трилер лише набирав обертів. В останні 6 секунд господарі швидко відфолилися і Лі закинув лише 1 штрафний. М’яч на останній випад було довірено Сидорову і він кидком із середньої встиг зрівняти рахунок ще до сирени. Це був третій еквалайзер від Сидорова по ходу усього матчу.

Характер гри у овертаймі не змінився анітрохи, Прометей відривався у рахунку гості наздоганяли, але право останньої атаки за рівного рахунку дісталося саме гостям. До справи взявся Мейсі, але його дальній перед сиреною мети не досяг. Так команди продовжили писати сценарій триллера.

Знову Прометей відривається на 5 очок вперед, знову Мейсі зрівнює рахунок на останній хвилині. Знову усе може вирішити Трент і загарється, а Сидоров закидає важливу трійку за лічені секунди до кінця. Мейсі мчить стрімголов чере увесь майданчик і встигає закинути лише 2 очки (тайм-аутів у Одеси уже не було). Останні секунда, остання надія, швидкий фол Холловея і 2 холоднокровних штрафних від Лукашова. Кидок Носкова навмання мети не досяг. У підсумку важка і вольова перемога Прометея.

Герої матчу
Денис Лукашов. У складі переможців він зіграв понад 43 хвилини і ледве не оформив тріпл-дабл. Був малопомітним, але дуже продуктивним у важливих епізодах.

Наступні матчі
У наступному поєдинку Одеса прийматиме МБК Миколаїв 31 жовтня. Прометей через перенос матчу у Києві тепер у Суперлізі Парі-Матч зіграє лише 7 листопада у Запоріжжі.

 

ЧЕМПІОНАТ УКРАЇНИ
Суперліга Парі-Матч Регулярний чемпіонат

20 жовтня
Кам’янське. 16:00
Прометей – Одеса – 80:73 ОТ2 (13:20, 21:21, 18:13, 17:15, 10:10 )
Прометей: Антіпов 17 + 6 підбирань, Сидоров 17 + 4 підбирання, Лукашов 16 + 9 передач і 8 підбирань, Маєрс 14 + 9 підбирань, Міллер 10 +11 підбирань, Трент 10 + 4 підбирання.
Одеса: Мейсі 34 + 7 підбирань, Холовей 22 + 7 підбирань, Носков 12 + 7 підбирань, Прокопенко 6 + 3 підбирання, Артамонов 5 + 8 передач, Лі + 1 підбирання, Браун 4 + 12 підбирання.

Статистика матчу

Favbet