Всі категорії новин
Максим Сандул: у Кубку результат рахують за сумою двох матчів

Максим Сандул: у Кубку результат рахують за сумою двох матчів

2 січня вечірнім тренуванням Київ-Баскет поновив підготовку до матчу-відповіді ¼ фіналу Кубка України з Черкаськими Мавпами. Гра, у якій вирішуватиметься доля путівки до Фіналу чотирьох, відбудеться у СК Меридіан 5-го січня о 14:00. Першу гру протистояння переконливо виграли Черкаські Мавпи 109:91. Капітан Київ-Баскета Максим Сандул розповів про готовність його команди дати бій супернику.

- Не варто побоюватися, що команда втратить фізичні кондиції перед матчем. Ми будемо готовими, свято Нового року не розтягнулося у часовому вимірі, то ж ми не встигли вийти з форми. А психологічно? Треба дивитися не на рахунок, а грати у свою гру. А вже після її завершення дивитися – що ми змогли зробити задля перемоги. У Кубку результат рахують за сумою двох матчів.

- У твоїй кар’єрі були подібні ситуації, коли команда відігрувала таку різницю?
- Зі свіжого можу навести тогорічний приклад. Минулого сезону я грав у Будівельнику, ми поступилися Дніпру «мінус 27» у Кубку, потім у матчі-відповіді вели у рахунку більше 20. Не наздогнали, але якби різниця у першому матчі була дещо меншою, ми б досягли мети. Так і зараз – 18 очок для баскетболу є відставанням, яке можна відіграти. 

- Оскільки свята були короткими, то й порушувати режим не було сенсу?
- Можу говорити за себе, але думаю, більшість хлопців, наскільки мені відомо, зустріли новий рік у сімейному колі. Коли нема часу, то й режим порушувати безвідповідально.

Квитки на матч Київ-Баскет - Черкаські Мавпи купуйте за посиланням.

- У Київ-Баскета доволі щільний календар – перед Різдвом кубковий матч з Черкаськими Мавпами, після Різдва гра Суперліги з Миколаєвом. Як ставишся до такої щільності ігрового графіка?
- Абсолютно нормально до цього ставлюся. Тим більше, між іграми з Черкасами і Миколаєвом  проміжок 5 днів (5 і 10 січня – ред.). Відтак, матимемо достатньо часу для тренувань, багато чого встигнемо. А до матчу-відповіді з Мавпами, думаю, матимемо щонайменше чотири тренування. Це не одне і не два. Час є.

- Потребуватимете вболівальницької підтримки?
- Будь-яким гравцям і командам приємно, коли на їхні матчі приходять люди, підтримують, переживають за них. Навіть коли проти них вболівають – це приємно у будь-якому випадку, додає куражу і натхнення. Розвіятися перед Різдвом у баскетбольний спосіб – це чудовий варіант відпочинку, прийти, отримати емоції від гри, від боротьби. Тим більше це кубок, ігри на виліт, тут вирішуватиметься доля путівки до Фіналу чотирьох, подвійний інтерес має бути.

 

Favbet