Всі категорії новин
Максим Міхельсон: нам би зараз тиждень тренувань

Максим Міхельсон: нам би зараз тиждень тренувань

 Головний тренер чинних чемпіонів України Черкаських Мавп Максим Міхельсон прокоментував старт сезону для своєї команди. Вкрай щільний графік, травми провідних гравців – якою ціною Черкаські Мавпи долають складнощі?

- Що завадило чинному чемпіону набрати максимум очок у Суперлізі Парі-Матч?
- Ми втратили в один день чотирьох гравців. І не просто чотирьох гравців, а чотирьох якісних виконавців, на яких було зроблено ставку. За один день – чотири гравця. Конєв, Липовцев, Кобець. І до гри із Запоріжжям  вибув Бірута. 
 
- Перебудуватися швидко у матчі з Запоріжжям не вийшло?
- Для того, щоб перебудуватися, треба мати як мінімум якусь ротацію і час. 
 
- Які загальні враження від перших матчів чемпіонату, важко буде захищати титул?
- Захищати титул завжди складніше, ніж його здобути. Дуже непросто було вибороти чемпіонство, а захистити буде ще складніше. Рівень ліги суттєво зріс, клас команд вирівнявся. Практично кожна команда посилилася якісними легіонерами. Ми маємо певні проблеми, складнощі, але це наші проблеми і нам їх вирішувати. Для нас сезон буде непростим. Бо наразі ми маємо щотижня по три гри. Мало того, у такій ситуації команду доводиться втретє перекраювати. А пройшов тільки неповний місяць з початку чемпіонату. Спочатку у наші плани втрутилися травми гравців, що вони їх отримали у збірних командах. Це змусило кілька разів перекраювати ті списки гравців, у тому числі легіонерів, які спочатку готувалися під ту модель команди, яку ми хотіли бачити у цьому сезоні. Через це нам не вдалося провести повноцінних зборів і ми змушені були перші три тижні, включаючи турніри у Прибалтиці, працювати усімох. Потім я і ще два гравці відбули більш ніж на два тижні до збірної. Це теж не найкращим чином позначилося на команді. Добре, що перед цим ми запросили до тренерського штабу Сергія Кірлана і з командою взагалі було кому працювати. Він провів відмінну роботу, але усе ж таки відсутність головного тренера і двох ключових гравців на такий термін позначилася на команді. Тим більше, що на підготовку до ігор не мали жодного дня. Ми одразу ж після збірної наступного дня стартували у Єврокубку! Але знов таки не повним складом, оскільки не встигли дозаявити у Кубок Кріса Коуклі і Гілвідаса Біруту. Усі чудово бачили, як ми в екстреному режимі по ходу цих ігор намагалися в екстреному режимі будувати команду. Усі прекрасно бачили, як виглядала команда у першому матчі Суперкубка з Дніпром! І відверто кажучи, я задоволений тим, що нам вдалося зробити за три тижні! І коли начеб-то усе почало налагоджуватися, ви бачили самі – мало хто очікував, що ми пройдемо Керавнос, ми його пройшли, гра команди ще не була ідеальною, але вже було помітно якийсь малюнок. Почало вимальовуватися те, що ми хочемо від цієї команди. І найголовніше – ми побачили характер цієї команди. І тут ми практично за один день втрачаємо чотирьох. Якщо говорити про Кобця, Конєва і Липовцева – це ключові гравці команди. Звісно, зараз важко команді перебудовуватися, бо, як я сказав вище ж це вже втретє з початку сезону. Але нічого. У грі з Косово ми показали, що ця команда зберегла найважливіше – характер! Усе інше налагодимо, потрібен тільки час і достатня кількість гравців.
 
- З Пріштіною ви до останнього зберігали шанси на успіх, але поступилися. З тієї ж причини?
- Нам просто забракло хоча б ще однієї людини у ротації. В ідеалі, те що нам сьогодні потрібно – нам треба два гравця у склад. Я не можу стверджувати, що можна повноцінно замінити Конєва, Липовцева і Кобця. Багато сподівань були пов’язані з Бірутою. Ну, гаразд, Кобцю ми зараз намагаємося знайти заміну, запросивши Руслана Отверченка. У чомусь вони схожі, чимось відрізняються. Стратегічно ми це питання закрили. Зрештою, його від’їзд був запланований і Руслан – відмінна заміна Сашкові. Але теж – хлопець востаннє грав у квітні, провів з нами одне тренування. І йому потрібен певний час, щоб зрозуміти, влитися у колектив, у склад. Але ж нам ще треба кимось замінити Липовцева, Беруту, Конєва. Отже, з Косово просто елементарно ну хоча б одного гравця в ротацію, могли б розраховувати на успіх саме у цьому матчі. Не знаю, як складатиметься другий матч з ними, матчі з іншими суперниками, ми з вами конкретно говоримо про цю гру у Косово. Бо довелося грати з Кольченком у позиції 4-го номера, з Ткаченком і Русловим у позиції 4-го номера, довелося БрендонуЯнгу грати у позиції 2-го номера. Чотири швидкі фоли отримав Скапінцев і Коуклі і треба було латати дірки. Коли по ходу матчу Кольченко чи Ткаченко довелося грати на позиції 4-го номера, були порушені певні зв’язки. Той самий БрендонЯнг на жодному тренуванні не працював на позиції другого номера. Усе це, плюс 3-4 невимушені втрати чи непідготовлених кидка. А у такій грі кожен м’яч важливий!
 
- Найближче випробування для вас – Хімік. Його охрестили центральним матчем туру. Наскільки команда готова до боротьби у Южному?
- У нас нічого, власне кажучи, не змінилося за ці півтора дня. Сподіваюся, що гравці хоча б відновляться. Ну, подивіться: ми з 20-го вересня провели 10 ігор і з Хіміком буде 11-та, рівно за місяць. Ігри частіше, ніж раз на три дні. Графік вкрай щільний. Зрозумійте мене правильно, ми ні в якому разі не скаржимося. Ми очікували – що якщо кваліфікуємося до групового етапу Кубка Європи, матимемо такий щільний графік. Просто так склалися обставини. Що мені довелося перед початком чемпіонату поїхати до збірної. З якого боку не підійди, а це позначилося на підготовці команди, і дуже суттєво. І зараз усі ці втрати і травми – звісно, ніхто цього не планує. Думаємо, як вже по ходу можемо перебудуватися, як залатати дірки. Знаєте, коли ми з тренерами обговорюємо ситуацію, що склалася і задаємо одне одному питання – що нам може допомогти зараз? Відповідь очевидна: нам потрібен хоча б один тиждень тренувань! Просто попрацювати над елементарною взаємодією гравців на майданчику у захисті і нападі. Але, нажаль, н а найближчі півтора місяця у нас такого тижня не буде. Відтак, у найближчі півтора місяця ми працюватимемо ось у такому режимі. Отже, будемо по ходу ігор щось перебудовувати, чомусь вчити, експериментувати, шукати… Кожну гру розглядаємо не тільки, як гру чемпіонату, але і як тренування. Те, що команда має робити під час передсезонної підготовки, ми будемо робити зараз, по ходу чемпіонату. Але такі умови, така ситуація. Нічого з цим не вдієш. Ви просто уявіть обсяг втрат. Ми з урахуванням Бояркіна з початку сезону втратили п’ятьох гравців на термін від 3.5 місяців і до кінця сезону… П’ять гравців! Таке у жахливому сні не насниться! Сподіваюся зараз на допомогу і підтримку наших вболівальників. В такі хвилини це дуже важливо – зрозуміти, що на гравців лягло величезне додаткове навантаження і їм потрібна ця підтримка, як повітря!
Новини по темі
Старий Луцьк переміг Запоріжжя та виграв сезонну серію
Старий Луцьк переміг Запоріжжя та виграв сезонну серію
Команда Дмитра Чайковського вдало завершила регулярний чемпіонат
Черкаські Мавпи обіграли Запоріжжя, перемоги Дніпра та Київ-Баскета: хайлайти матчів 18 березня
Черкаські Мавпи обіграли Запоріжжя, перемоги Дніпра та Київ-Баскета: хайлайти матчів 18 березня
Дивіться яскраві моменти матчів другого ігрового дня баблу у Києві
Визначились всі пари плей-оф 1/4 фіналу Суперліги Favbet
Визначились всі пари плей-оф 1/4 фіналу Суперліги Favbet
Команди достроково визначили положення в турнірній таблиці чемпіонату України
Київ-Баскет впевнено переміг Кривбас та забронював третє місце в таблиці Суперліги
Київ-Баскет впевнено переміг Кривбас та забронював третє місце в таблиці Суперліги
Команда Дмитра Забірченка виграла важливий домашній мач
Днiпро впевнено перемiг Старий Луцьк в другому матчi iгрового дня: вiдео коментарiв
Днiпро впевнено перемiг Старий Луцьк в другому матчi iгрового дня: вiдео коментарiв
Тренери та гравці команд про матч який завершився перемогою дніпрян
Суперліга Favbet: відеотрансляція матчів 18 березня
Відео18.03.2024
Суперліга Favbet: відеотрансляція матчів 18 березня
Дивіться зустрічі регулярного чемпіонату в прямому ефірі
Дніпро вчетверте у сезоні переміг Старий Луцьк
Дніпро вчетверте у сезоні переміг Старий Луцьк
Дніпряни здобули двадцять п'яту перемогу у першості
Запоріжжя поступилось Черкаським Мавпами: відео коментарів
Відео18.03.2024
Запоріжжя поступилось Черкаським Мавпами: відео коментарів
Тренери та гравці команд про матч у Києві:
Черкаські Мавпи вперше в сезоні перемогли Запоріжжя
Черкаські Мавпи вперше в сезоні перемогли Запоріжжя
Команди наблизились до зустрічі між собою в плейоф
Старий Луцьк вдруге в сезонi перемiг Кривбас: вiдео коментарiв
Старий Луцьк вдруге в сезонi перемiг Кривбас: вiдео коментарiв
Тренери та гравці команд про матч який завершився перемогою лучан
Рівне в Івано-Франківську переміг Прикарпаття-Говерлу: відео коментарів
Відео17.03.2024
Рівне в Івано-Франківську переміг Прикарпаття-Говерлу: відео коментарів
Гравці та тренери команд — про матч, який завершився перемогою рівнян
Олександр Кольченко отримав нагороду MVP лютого в Суперлізі Favbet
Олександр Кольченко отримав нагороду MVP лютого в Суперлізі Favbet
Досвідчений захисник Старого Луцька став кращим гравцем місяця
Ярослав Карпюк повторив історичний рекорд Суперліги
Ярослав Карпюк повторив історичний рекорд Суперліги
Бігмен Політехніки-Галичини зібрав 22 підбирання в матчі проти БІПИ
Favbet