Всі категорії новин
Максим Корнієнко:

Максим Корнієнко: "Хай закидаю я небагато, але буду робити усе можливе для перемоги команди"

Форвард збірної поділився враженнями від головної арени ЄвроБаскету 2017 і запевнив у бойовому настрої команди.

- Зала дуже велика, просто шикарна, коли заходиш в неї одразу озираєшся довкола. Ми провели тренування, випробували кільця, розбігалися, відчули цей простір. Ми дуже добре знаємо команду Словенії, щороку граємо проти них. Збірна дуже хороша із прекрасною задньою лінією, але з ними можна грати, ми до них готові ментально. Минулого року ми двічі грали з ними, двічі поступилися, але ці поразки не були розгромними. Усі сильні і слабкі боки гри ми вивчили досконало, чого можна від них чекати нам відомо, побачимо, як цього року закінчиться наше протистояння.
 

- Який матч зі словенцями тобі запам'ятався найбільш?
- Думаю, що найбільш характерний - це той, який зіграли у відборі минулоріч вдома. Тоді у Києві у нас трішки не склалося завершення, походу третьої чверті у нас було кілька очок лідерства і шанси виграти матч теж були, але деякі обставини склалися проти і Фесенко отримав струс мозку у боротьбі і наприкінці гри допомогти нам не зміг, здається хтось ще отримав ушкодження і сів на лаву і вони нас обійшли, змогли розвинути лідерство. Гру, мені здається, ми показали перед своїми трибунами хорошу, тепер спробуємо зробити те саме, тільки змінити результат на нашу користь.

- Коли ти говорив про травмованих згадав, що твій земляк і колишній одноклубник Саша Мішула за день до гри не тренувався, як його стан?
- Так він трішки походив, позаймався, у порівнянні з попередніми днями набряк на гомілкостопі дещо зійшов, але зовсім не факт, що він зможе нам допомогти цього разу. Будемо сподіватися, що лікар щось начаклує і ще поверне його до наших лав.

- Ти сказав, що у словенців сильні задні, як оцінюєш свою позицію у їхньому складі?
- Вони дуже добре підсилилися за рахунок появи Рендольфа. Він усім прекрасно відомий, була можливість подивитися на нього у Реалі, гравець хороший, дуже атлетичний, стрибає, біжить, уміє усе, зараз на четвертій позиції, він у них основний. Пам'ятаю його по товариській грі, його можна стримати, не дати показати свою гру. Саме це і спробую зробити. Спорт це боротьба, а боротьба дає шанс і надію. Нам дуже допоміг матч з Грузією, ми його провели добре, зберегли надію і віру у те що ми можемо і ось ми тут. Опинившись у Стамбулі кожен розуміє, що опускати руки у жодному разі не можна, тому будемо старатися і лізти зі шкіри аби вийти у 1/4 фіналу.

- Гра доречі дуже рання. Час незвичний - 12:30.
- Чесно скажу, час не дуже комфортний, я звик грати ввечері, так рано удень я грав коли мабуть ще був дитиною на якихось дитячих змаганнях у ДЮСШ. 

- Для тебе особисто, цей турнір складається не найкращим чином, чого бракує щоб зіграти яскравіше?
- Так, мені поки що не вдається знайти свою гру, але зараз найважливіше допомогти командному результату так щоб збірна піднялася якомога вище. Я дійсно не забиваю стільки очок, скільки хотілося б мені, проте зараз буду робити усе для того щоби команда перемагала, хай це буде боротьба на підбираннях, робота у захисті, блок-шоти, байдуже, усе що завгодно аби перемогла команда. 

Favbet
voda ua