Всі категорії новин
Мавпи та Дніпро розіграють перший трофей: як змінилися склади команд перед Суперкубком

Мавпи та Дніпро розіграють перший трофей: як змінилися склади команд перед Суперкубком

В неділю, 23 вересня, відбудеться перший раунд двоматчевого протистояння за Суперкубок України, в якому чемпіони Черкаські Мавпи протистоятимуть володарю національного Кубка Дніпру. Поєдинки саме цих команд стали прикрасою минулого сезону, зокрема фінальної серії національної першості. Тепер черкаський та дніпровський клуб відкриватимуть сезон 2018/2019 першим в історії українського баскетболу протистоянням за Суперкубок.

Ростери обох команд зазнали змін, але кістяк обидва колективи зуміли зберегти. І у Мавп, і у Дніпра залишилось по сім гравців, які представляли ці клуби у минулому сезоні.

Читайте: Олександр Кобець розпочне сезон у складі Черкаських Мавп

Залишились у складі

Черкаські Мавпи: Володимир Конєв, Олександр Кобець, Олександр Кольченко, Дмитро Липовцев, Микита Руслов, Дмитро Скапінцев, Іван Ткаченко

Дніпро: Олександр Мішула, Павло Ревзін, Анатолій Шундель, Олександр Сизов, Станіслав Тимофеєнко, Микола Вильховецький, Максим Закурдаєв


Завершили свої виступи у складі топ-клубів українського баскетболу також однакова кількість гравців. Влітку клуби попрощалися з чотирьма виконавцями, а Мавпи, в свою чергу, припинили співправцю з усіма трьома легіонерами, які грали у складі черкасців:

Читайте: Визначено господарів матчів за Суперкубок України

Пішли з команди

Черкаські Мавпи: Макс Конате (Сент-Вал’є, Франція), Шахід Девіс (Канту, Італія), Оскар Белфілд, Нікола Джуріч

Дніпро: Сергій Загреба, Дмитро Глєбов (ЗТЄ, Угорщина), Андрій Мироненко (Запоріжжя), Володимио Шевченко (Невежис, Литва)


Ну і щодо новачків, то тут у суперників також усе ідентично. Обидва клуби підписали по чотири нових гравці, додавши до основного складу по два молодих виконавці з дублюючих складів. І якщо Мавпи підсилились двома легіонерами, то Дніпро поки що продовжує притримуватись своєї стратегії, граючи виключно українським складом:

Читайте: Станіслав Тимофеєнко: Суперкубок виграє фізично міцніший

Новачки

Черкаські Мавпи: Клим Артамонов (БІПА), Ігор Чумаков (Будівельник), Брендон Янг (Карху, Фінляндія), Кріс Коклі (UAB, NCAA), Владислав Мельник (Мавпи-2), Микита Воєвода (Мавпи-2)

Дніпро: Кирилл Натяжко (вільний агент), Андрей Кожемякин (Запоріжжя), Александр Кушниров (Миколаїв), Вадим Прокопенко (Портороз, Румунія), Роман Бондарчук (Дніпро-2), Ілля Нємцу (Дніпро-2)

Перший за Суперкубок України матч відбудеться 23 вересня на майданчику Мавп, а другий поєдинок суперники гратимуть у Дніпрі за тиждень, 30 вересня.

Відзначимо, що обидва матчі транслюватимуться на ТБ: поєдинок у Черкасах покаже Oboz TV, а телеканал XSPORT показуватиме гру з Дніпра - обидва матчі наживо. 

Favbet