Всі категорії новин
Бродський: Якщо хтось витрачає свої гроші на колекції діамантів чи картин, то я усі ці роки витрачав свої гроші на дітей

Бродський: Якщо хтось витрачає свої гроші на колекції діамантів чи картин, то я усі ці роки витрачав свої гроші на дітей

   Сьогодні, під час Виконкому ФБУ, відбувся розгляд резонансної справи щодо одного з членів Виконкому – Станіслава Медведенка. Президента ФБУ – Михайла Бродського – обурила позиція дворазового чемпіона НБА щодо стану речей в українському баскетболі та заклику виїжджати з країни молодим гравців, які Станіслав озвучив у ЗМІ. Доволі жорстка розмова на підвищених тонах завершилася винесенням суворого попередження. Наводимо резонансні цитати Президента ФБУ, які він озвучив на виконкомі по відношенню до Медведенка.

 

-  Уже кілька разів Станіслав Медведенко з’являвся в інформаційному просторі як агент, де він заявляв, що поки гроші він не заробляє, а лише буде заробляти! Насправді ми не судді, нам не потрібні підтверджуючі документи. Де-факто Слава є агентом, де-юре, у нього немає ліцензії. Ми не судді… І на сьогодні ми робимо висновок по відчуттям і знанням. Де-факто – Слава таки агент і це конфлікт інтересів. За словами Слави, у нас “усе погано…”, “погано у баскетболі…” і “всі            мають звідти втікати”, мало того, він говорить: “Я допоможу виїхати з країни”… А от Ліщук говорить по-іншому. Він повернувся у Рівне і говорить: “Друзі! Я люблю Рівне!”, “Ніхто не має звідси їхати”, “Давайте побудуємо зали”. Я приводжу просто приклад…

- Особисто я вважаю, що такі репліки - це не лише нанесення збитків іміджу України як держави, а й нанесення збитків усьому баскетболу. Ти ж член виконкому… Юридично я можу підняти питання про те, що ти, Славо, наніс удар по іміджу українського баскетболу та громадській організації ФБУ, яка ставить наріжним каменем своєї структури поняття розвитку баскетболу в Україні, а не вирощування спортсменів, яких можна продати. Я вирощував і продовжую вирощувати гравців. І тебе, Слава, я вирощував два роки. Коли у 95-94-му році ти прийшов у перший свій клуб - мій «Денді-Баскет», спеціально для тебе створили другу команду і у нас не було цілей тебе продати! Пізніше, після того, як мене почала переслідувати влада і команда померла, ти перейшов у «Будівельник». Але не слід забувати початок: два роки моя тітка тобі допомагала, моя тітка тебе годувала, а ти зараз говориш про продати та вивезти.

Читайте: ФБУ винесла суворе попередження Станіславу Медведенку

- Ти впевнений, що баскетбол на дні… Ти впевнений, що він за три роки не відштовхнувся від дна… Ти впевнений… Усі за цим столом (виконкому) знають, що у мене немає жодного культурного слова, яке я міг би тобі сказати. Я зараз максимально намагаюся вибрати у своєму лексиконі культурні слова… Я впевнений, що ти просто несповна розуму. Це перше. Друге - я виростив Михайлюка за свої кошти, я віддав його безкоштовно в “Канзас”, я йому допомагаю з тих пір кожного дня, можеш сам у нього запитати.

- Так само, як і тебе, я узяв у команду і тобі допомагав. Наступне:  я не так, як ти, носиш у баскетбол свої гроші. Я перший раз прийшов у баскетбол у 90-му році. Якщо хтось витрачає свої гроші на колекції діамантів чи картин, то я усі ці роки витрачав свої гроші на діток. І якщо ти зараз закликаєш цих діток виїжджати закордон - ти зрадник! І зрадник не лише баскетболу, ти зрадник українського народу!

- У мене немає перстня НБА, як у тебе, але у мене є баскетбол, у мене є діти, якими я горджусь… І Фесенка свого часу я викупив у “Азовмаша” і я дозволив йому їхати на Драфт, порвав контракт і відпустив Фесенка в НБА… І Кобця я відпускаю. Хоче синок їхати в D Лігу… :хочеш – порвав контракт, будь ласка, їдь!

 

- Я за те, щоб гравці їхали, але робили це для розвитку. І не один член виконкому не буде працювати агентом!... І не буде допомагати виїжджати молодим гравцям. Усі члени виконкому мають працювати на український баскетбол та його розвиток. Можливо, ти і маєш право вивозити гравців, ти маєш право критикувати, але при цьому ти не маєш права бути членом виконкому ФБУ, яка працює на розвиток та популяризацію баскетболу України… Конфлікт інтересів агентів та керівних органів Федерації просто не допустимий!

- Якби я сам міг прийняти рішення, я б просто не пустив тебе у це приміщення,  зауважив Михайло Бродський. Ти, Слава, людина з такими знаннями, з таким бекграундом і авторитетом, а працюєш явно не в бік розвитку українського баскетболу… Якщо це продовжиться на наступному засіданні, я ставитиму на голосування питання щодо твого виключення з членів Виконкому.

Відповіді Станіслава Медведенка та повне відео розгляду цього питання виконкому нижче.

Favbet