Всі категорії новин
Артем Пустовий: якщо Барселона відпустить, обов’язково приїду до збірної в лютому

Артем Пустовий: якщо Барселона відпустить, обов’язково приїду до збірної в лютому

Центровий Барселони та національної збірної України Артем Пустовий в рамках веб-конференції, яка відбулася на нашому Facebook, розповів про новий етап кар’єри в Іспанії. Більше цікавого від зіркового українського баскетболіста, який, як завжди, спілкувався невимушено та з гумором, дивіться на відео, яке доступне нижче.

Читайте: Українці за кордоном: Герун переміг Реал, Гладир вийшов у старті, Агафонов провів черговий потужний матч

Про ігровий час в Барселоні

«Коли я підписував контракт з Барселоною, я знав, що у мене або взагалі не буде ігрового часу, або буде небагато. Розумів, що я їду сюди не на головні ролі, що мені треба буде добиватись свого ігрового часу, що я зараз і роблю. Я йшов на цей ризик, тому що в Обрадойро я вже був основним центровим і залишатися там ще на один рік… Мені там було добре і комфортно, але я хотів вийти з цієї зони комфорту, щоб довести самому собі, що я можу досягти більшого.

Зарплатня в Барселоні не сильно відрізняється від тієї, що я отримував в Обрадойро, де клуб мені оплачував квартиру та давав автомобіль. Тут, в Барселоні, усе це мені треба було арендувати самому. До того ж Барселона велике і більш дороге місто у порівнянні з Сант’яго».

Про протистояння з Реалом

«Матчі Барселони та Реала це не гра, а якась міні-війна. Коли ми грали з мадридцями в чепіонаті Іспанії, я вперше в житті відчув, що таке справжнє дербі. На паркеті усі б’ються, а фанати кричать та неймовірно палко нас підтримують. А під час другої гри, коли ми грали вже в Євролізі в Мадриді, також відчувалось дербі - фанати були просто божевільні. Було приємно знаходитись на арені, навіть незважаючи на те, що усі налаштовані проти тебе.

На нашому домашньому матчі був присутній захисник футбольної Барселони Піке, який прийїшов повболівати разом зі своїми дітями. Я теж хотів сходити на футбольний матч, але поки що не було можливості, може після Нового року вдасться відвідати гру».

Про дебют в Євролізі

«Дебют в Євролізі, який відбувся в матчі проти ЦСКА - це новий чистий лист в моїй кар’єрі. Це було щось нове, мені хотілося вийти та спробувати свої сили на паркеті. Емоції просто зашкалювали. Деякий час я навіть повірити, мабуть, не міг у те, що це сталося, але коли я вийшов на паркет, був сконцентрований тільки на грі.
Кого я можу порекомендувати в Барселоні зі збірної? Звичайно, Мішулу. Гадаю, у Сані усе б вийшло і були б шанси замінити тут Наварро».

Про Хімік та збірну України

«Так, було б класно завершити кар’єру саме в Хіміку, де я її і починав. Сподіваюсь станеться це нескоро, але так років в 40 відіграти сезон у Южному та завершити там кар’єру було б непогано. Зараз слідкувати за виступами команди особливої можливості нема, більше дивлюся хайлайти. Але цього року в Україні непередбачуваний чемпіонат, багато цікавих матчів і важко сказати, який клуб фаворит і хто буде чемпіоном.

До збірної я завжди готовий приїхати, я хотів і останнього разу бути, але клуб не відпустив. Так що, якщо Барселона відпустить в лютому, я обов’язково приїду».

Новини по темі
Шульга встановив рекорд конференції Atlantic 10 і вивів команду у фінал плейоф
Шульга встановив рекорд конференції Atlantic 10 і вивів команду у фінал плейоф
Український захисник провів потужну гру у півфінальному матчі конференції Atlantic 10
Макс Шульга потрапив до символічної команди конференції NCAA
Макс Шульга потрапив до символічної команди конференції NCAA
Український захисник увійшов у першу символічну команду конференції Atlantic 10
Favbet