Всі категорії новин
Суддівські семінари у Кропивницькому

Суддівські семінари у Кропивницькому

2 та 3 грудня на базі Кіровоградського Державного Педагогічного Університету ім. Володимира Винниченка за сприяння Кіровоградської обласної Федерації Баскетболу та особисто віце-президента федерації Людмили Василівни Сиділо відбулося 2 суддівських семінари, які проводили Куратор Центрального регіону та член Технічної Комісії Федерації Баскетболу України, суддя Національної категорії Олександр Нагорний та арбітр Суперліги Парі-Матч Євгеній Нагорний.
У першому семінарі брали участь судді, судді-секретарі, дитячі тренери, викладачі фізичної культури загальноосвітніх шкіл та університетів, а також тренери та гравці команди "Золотий Вік".  Семінар був присвячений основним тенденціям та змінам, які відбуваються в сучасному баскетболі. В перший день, на прохання головного тренера БК "Золотий Вік" Андрія Білозерського, було розглянуто ситуації пов’язані з новою трактовкою неспортивного фолу при зриві атак.  Також було розглянуто моменти з наступними критеріями: порушення "зони", принцип RSBQ, флоп/фейк, поведінка гравців та тренерів.
Спочатку, лекторами було озвучено основні зміни, що відбулися в суддівстві за останні декілька років. Потім, теоретичний матеріал було підкріплено показом відео-кліпі. В ході семінару велася активна дискусія стосовно деяких кліпів, і слухачі зауважили, що така форма семінару є вкрай цікавою те ефективною.
Другий семінар було проведено для учасників аматорського Чемпіонату Кіровоградської області, серед яких були тренери, гравці та судді. Цей семінар був також продуктивним, і протягом нього було проаналізовано відео-ситуації з приводу моментів процесу кидка, порушення "зони", пробіжки, принцип RSBQ, флоп/фейк, поведінка гравців та тренерів. В цьому семінару взяли участь  тренери, гравці та судді з м. Помічна та м. Бобринець. Також, лектори семінару відвідали гру аматорського Чемпіонату Кіровоградської області, протягом якої давали практичні поради суддям цієї гри.
Загальна кількість учасників семінарів склала близько 60 осіб.

Людмила Василівна Сиділо, віце-президент федерації Кіровоградської обласної Федерації Баскетболу: "Завдяки нововведенням Федерації Баскетболу України, саме в плані розвитку баскетболу в регіонах, такі семінари  потрібні всім – як гравцям, так і суддям і тренерам. Я дякую  нашому Регіональному куратору Нагорному Олександру за змістовний та цікавий семінар.  Також, Олександр Іванович, поділився з нами досвідом та напрацюваннями в організації аматорського та дитячого баскетболу в м. Черкаси, що є дуже корисним для нас".

Андрій Білозірський, головний тренер БК "Золотий Вік": "Велика подяка Федерації Баскетболу України за створення системи кураторства в регіонах. При сучасних змінах в баскетболі це є дуже важливим кроком, як для професійних команд,  так і для дитячих та аматорських, адже ми не завжди встигаємо за цими змінами і не отримуємо потрібної та важливої інформації. Самі ж семінари пройшли на високому рівні. Для мене, як тренера дуже корисно, коли наглядно показують відео-кліпи, завдяки чому, я можу пояснити своїм гравцям ту чи іншу ситуацію. Також, дуже задоволеними залишилися тренери, гравці та судді з регіонів, адже вони в перший раз стикаються з таким якісним рівнем  проведення семінарів, і були б дуже вдячними, якби вони проводилися 2-3 рази на рік. Дякуємо Нагорному Олександру Івановичу та Нагорному Євгенію за проведені семінари."

Favbet