Всі категорії новин
Дмитро Базелевський: мета комунікації – забезпечити засвоювання інформації

Дмитро Базелевський: мета комунікації – забезпечити засвоювання інформації

Голова Тренерської комісії ФБУ Дмитро Базелевський поділився враженнями щодо проведення семінарів у межах Курсів підвищення кваліфікації тренерів. Цього року у них взяли участь 192 тренери.

- Проведено усі семінари за програмою "Курсів підвищення кваліфікації тренерів ФБУ". Їх було організовано 4 – у Києві, Одесі, Дніпрі та Рівному. Дуже вдячний усім, хто їх відвідав і тим, хто з різних причин не знайшов час це зробити.

  Спочатку про перших. У моєму розумінні ця велика робота, що її провела тренерська комісія ФБУ, у будь-якому разі мала отримати оцінку тренерського співтовариства. І присутність на семінарах великої кількості тренерів не залишає сумнівів у тому, що це корисна справа. Я особисто бачив головну оцінку нашої роботи у спілкуванні, у відгуках, в очах, в емоціях тренерів, з якими контактував на семінарах. Я зустрів і друзів, які скажуть усе, як є, і знайомі обличчя, які теж скажуть усе, як є, їм нема сенсу щось прикрашати. Я також відчув певні емоції до байдужих слухачів семінарів. З чистою совістю можу сказати, що таких були одиниці, їх навіть частиною аудиторії не назвеш. Але вони теж важливі для мене, оскільки мені потрібно зрозуміти, чому ця чи інша тема не зачепила їх. Але це на майбутнє.
Що стосується основної команди баскетбольних тренерів України, хто дійсно був думками у семінарі, у його темах, тут я хочу потиснути руку кожному за цікаво і корисно проведений час. Я чомусь впевнений, що для кожний учасник семінару хоч щось корисне з семінарів для себе виніс. Бо ж будь-який тренер обов’язково знайде користь від таких зустрічей, якщо він прагне мислити і розвиватися.

Досвічені люди кажуть, що навіть у самому банальному виступі можна багато чому повчитися. Щонайменше тому, як не треба робити чи виступати. Спираючись на реакцію слухачів очевидно, що ми обговорювали потрібні речі і тренери почерпнули набагато більше мінімуму.
Також розумію, що певна частина тренерів  прийшла на семінари тому, що це була вимога регламенту проведення змагань під егідою ФБУ. Я бачив, що і ці тренери отримали нову, або ж додаткову інформацію для своєї роботи. Такий підсумок роблю, бо читав відгуки і пропозиції після завершення кожного з семінарів.
  А ще тренери дзвонили, писали у соцмережах, повідомляли через колег, що відвідували семінари, про свою зайнятість чи проблему – просто, культурно, зрозуміло. Країна у нас не маленька, тренерів дуже багато, є різні життєві обставини і ми підемо назустріч кожному, хто цього забажає.
  Щодо вимог ФБ участі кожного тренера у таких семінарах. Практично кожна організація, що прагне розвиватися, потребує кваліфікованих кадрів на будь-якому етапі своєї діяльності. Ці та майбутні семінари є безумовною складовою реального підвищення рівня розвитку кожного баскетбольного тренера. Чому? Я вже пояснив вище, але якщо потрібно, повторюся у двох словах: Мета комунікації – забезпечити засвоювання інформації. Ось для цього ФБУ і тренерська комісія проводять ці семінари.

Кадри вирішують усе.

Можна пригадати певні негативні реакції про семінар у Києві в інтернеті. Чомусь це висловлювали ті, хто не був на семінарі, а свобода слова в інтернеті дозволяє усе, що завгодно. Вважаю, що саме ті тренери, які взяли участь у семінарах, мають право радити, пропонувати і вимагати якихось покращень чи змін у цій справі на майбутнє. Навряд чи об’єктивно можна судити про захід, не побувавши на ньому, або, роблю похибку на наш час, не передивившись запис. Але цього разу запис семінару не був передбачений спочатку.

Персонально, особливо і з задоволенням хочу відзначити усіх, хто безпосередньо доклав зусиль, енергію і ресурсів для того, аби семінари пройшли в усіх регіонах України. Київ – Олег Рубан, Дніпро – Валерій Кондратьєв і Станіслав Каковкін, Одеса – Олексій Діберт і Віталій Усенко, Рівне – Сергій Шемосюк, Валерій Жартун.
Якби ці люди не відгукнулися на пропозицію ФБУ щодо проведення семінарів у їхньому регіоні, ця робота ускладнилася б.

Favbet