Всі категорії новин
Євген Петренко: у нас наполеонівські плани

Євген Петренко: у нас наполеонівські плани

У Києві відбувся перший турнір "Juniors Cup". Ці змагання було проведено коштом української мережі аптек "Домашня аптечка" серед дівочих команд 2005 р.н. Про важливість таких змагань говоримо з організатором турніру, засновником мережі аптек "Домашня аптечка" Євгеном Петренком.

- Ініціатива провести турнір – наша. Ми розпочали допомагати київській ДЮСШ-3 більш ніж два роки тому. Наш 2003-й рік київської команди вже чемпіонки України. Ми виїздили з ними на міжнародний турнір до Словаччини. Тоді і перейнялися ідеєю провести подібний турнір у Києві і втерти носа європейцям. Бо приїхали до Словаччини. А там був м`яко кажучи, ганебний турнір. Хоча серйозна компанія організовувала. І ми вирішили, що зможемо зробити кращий. До цього моменту ми просто допомагали команді, спонсорували її. Виділяли гроші для дітей з небагатих сімей, у батьків яких нема грошей забезпечити їм виїзд на матчі чемпіонату України. Місія наша до останнього моменту у цьому і заключалася. Конкретні суми на конкретні справи. Але коли ми вдруге з`їздили до Словаччини, вирішили: чим ми гірші за європейців, спробуємо провести турнір у Києві і застовбили за собою непогану на мій погляд назву "Juniors Cup".

Гадаю, турнір вже асоціюється з дитячим баскетболом і з нашою компанією. Я засновник і директор української мережі аптек "Домашня аптечка". В дитинстві займався футболом, грав у динамівській школі. Брат у мене закінчив динамівську школу. А у мене були травми, до того ж я захворів на гайморит, тому футбол вимушений був кинути і перейшов на баскетбол. Добре виходило. І футбол з баскетболом лишився у серці на все життя. А я вчився у школі, де зараз тренується кістяк команди 2003-го року. Там тренуються дівчата з новосілківської школи, і туди вже київські батьки переводять своїх дітей. Щоб вони мали більше ігрової і тренувальної практики. Відверто кажучи, база збірної України 2003 р.н. – це наші дівчата, які тренуються у новосілківській школі.

- Це фактично Теремки?
- Це за Теремками. Торгівельний центр Магелан. За ним. І ця школа завжди славилася сильними баскетболістками саме дівчатами. Завжди, навіть старші класи, 10-11 класи дівчата могли обіграти команду хлопчиків. Ось зараз наші дівчата 2003 р.н. грають у так званій Д-лізі з хлопчиками і на рівні з ними конкурують. Минулого року вони друге чи третє місце посіли. Знаєте, Тейваз сильна команда, і ще одна, вилетіло з голови. І у свої 12 років вони ще фізично рівні і на рівних грають з хлопчиками. Прийде час, коли вони будуть розчаровуватися, хлопці їх будуть обігрувати, але зараз вони грають з ними дуже добре. Ну а зараз ми цей турнір проводимо спеціально для дівчат 2005 р.н. Вони ще не грають на чемпіонаті України у ВЮБЛ, тому мають нестачу турнірної та ігрової практики. Тому ми вирішили, що проводитимемо саме для цього віку.

Як ми бачимо, перший млинець не комом. У нас такі наполеонівські плани – з наступного року зробити цей турнір міжнародним. Він вже зараз входить до офіційного календаря дитячих змагань ФБУ. І у подальшому ми м аємо намір запрошувати словацькі команди, польські, білоруські, молдавські. Ми напрацюємо відео-, фотоматеріал. Якщо зараз ми по допомогу до спонсорів зверталися, хоча ви бачите на стенді для спонсорів кілька компаній вже є, то у подальшому до нас будуть проситися. Якщо за допомогою журналістів і телеканалів, які зможуть висвітлити це, потрапимо в ефір, відтак у цього турніру буде велике майбутнє. Спонсори розширюють можливості турніру і дають можливість клонувати вдалі проекти, і робити так, щоб наш дівочий баскетбол, а у нас більшість дитячого спорту у загоні, щоб він жеврів і виживав. Якщо не дбає держава, то хоча б щоб ми про них подбали. На "Juniors Cup" ми подбали про те, щоб усі шість команд, які взяли участь у турнірі, були з подарунками - персональними, солодкими, дипломами, медалями, кубками. Тому кожна дівчина-учасниця, і кожний тренер і навіть кожний суддя отримали подарунки. Що за солодощі? Те, що люблять усі діти – це торти, цукерки, солодка вода.

- Найшкідливіша для спорту їжа.
- Раз на рік можна. Дівчата дуже багато енергії витратили. Думаю вуглеводи їм не завадять. У День Весни вони для них зайвими не будуть точно.
 

Favbet