Всі категорії новин
В МОК «ЄвроБаскет 2015» вихованцям інтернатів відкрили таємниці організації спортивних заходів

В МОК «ЄвроБаскет 2015» вихованцям інтернатів відкрили таємниці організації спортивних заходів

Вихованці інтернатів м. Києва, які знаходяться на шляху до вибору професії та покликання в житті, відвідали київський Палац спорту, де цими днями проходить U16 Чемпіонат Європи з баскетболу. Старшокласники є учасниками програми літнього стажування, організованої благодійною організацією EdVent.

В рамках цієї програми 15-17-річні юнаки та дівчата мають змогу дізнатися про особливості різних професій та проходять стажування в провідних українських і міжнародних компаніях. Співробітники Місцевого оргкомітету «ЄвроБаскет 2015» провели екскурсію дітям Палацом спорту та розповіли про те, як саме організовуються великі спортивні заходи, і які професійні навички потрібні для того, щоб досягти успіху у цій справі.

Дітям показали різні зони Палацу спорту: входи, ігрові майданчики, акредитаційний та волонтерський центри, VIP-зону, роздягальні. Фахівці МОКу розповіли про правила роботи з різними категоріями глядачів, про роботу волонтерів, а також транспортного відділу, який забезпечує своєчасну доставку гравців на матчі, охорони, яка відповідає за безпеку команд та глядачів. Юним відвідувачам розказали про те, як важливо правильно організувати роботу роздягалень, коли в турнірі бере участь багато команд, а також узгодити  графіки приїзду-від'їзду учасників та графіки їхніх тренувань. Діти ставили запитання про невідкладну медичну допомогу, яка повинна надаватися учасникам змагань у разі травми, а також про рівні допуску працівників МОК до різних зон.

Спеціалісти розказали про те, що зараз арена Палацу спорту виглядає зовсім не так, як під час інших заходів, бо розділена звуконепроникною перегородкою навпіл. Це дає змогу проводити одночасно вдвічі більше матчів. Екскурсантам розповіли про брендингову та промоційну роботу, завдяки якій символіку чемпіонату можна побачити на транспорті, на вуличних рекламних носіях, у ЗМІ, та, звичайно, на будівлі та всередині Палацу спорту.

IMG_1652-1

Одна з учасниць програми, 16-річна Люба Козіна розповіла, що 8 років займається танцями і в майбутньому хоче стати хореографом. Її дуже цікавить, як організовують спортивні змагання та шоу-програми, тому сьогоднішня екскурсія дала їй багато корисної інформації. Деякі діти, які взяли участь в екскурсії, ще не визначилися з майбутньою професією, і розглядають різні варіанти - від філолога та програміста до зубного техніка. Хлопці захоплюються спортом, зокрема баскетболом, і під час екскурсії найбільше звертали увагу на те, як учасники чемпіонату розминаються, спілкуються, виходять на корт. Ще одна учасниця, 15-річна Оля Вихристюк, розповіла, що цього року стала студенткою коледжу та буде займатися комп'ютерним дизайном та рекламою. Оля виказала велике бажання наступного року стажуватися в МОК «ЄвроБаскет 2015». «Я в захваті від побаченого. Ніколи не уявляла, як змагання виглядають зсередини. Дуже хочу долучитися до такої цікавої справи. Я б могла спробувати допомогти в рекламі та PR спортивних заходів», - сказала дівчина.

Маркіян Лубківський, директор турніру та керівник МОК «ЄвроБаскет 2015» відзначив, що такі стажування надзвичайно корисні для молодих людей, які найближчим часом мають прийняти одне з найважливіших рішень у своєму житті - рішення щодо вибору професії.

«Справу свого життя, і, відповідно, освіту, потрібно обирати свідомо. Бо лише та справа, яка до душі, дасть можливість досягти в ній великих успіхів і принести максимальну користь суспільству, отримати визнання. Ми з радістю ділимося своїм досвідом, який насправді є унікальним, бо ми перші і єдині в Україні, хто провів масштабний спортивний захід світового рівня - чемпіонат УЄФА ЄВРО 2012. Зараз ми готуємося до проведення Чемпіонату Європи з баскетболу у 2015 році, і саме зараз проводимо юнацький баскетбольний турнір, який є першим кроком до ЄвроБаскету 2015. Наразі є влучна нагода дізнатися тонкощі цієї роботи, побачити власними очима і «закулісся» турніру, і результат нашої роботи».


Після екскурсії та сесії питань-відповідей учасники програми стажування відвідали матч між збірними України та Росії, де дуже емоційно вболівали. Діти отримали подарунки від МОК «ЄвроБаскет 2015» та взяли участь у фотосесії з командами-учасницями чемпіонату.

Як повідомила одна із засновниць EdVent та організатор програми стажування Ірина Тандура, метою таких стажувань є надання можливості  дітям відчути професійне середовище у різних галузях, розвинути початкові навчальні навички та вміння спілкуватися з людьми в цьому середовищі, а також надихнути на продовження навчання і вступ до вишів.

«Візит на чемпіонат, який організував МОК «ЄвроБаскет», дуже корисний для наших підопічних, оскільки вони отримали змогу не лише приєднатись до чудової атмосфери турніру, але й зазирнути за куліси організації заходу міжнародного масштабу. Ми сподіваємося розширити співпрацю з МОК «ЄвроБаскет» та організувати повноцінне стажування наступного літа для кількох дітей», - сказала інша засновниця EdVent Вікторія Волкова.

Новини по темі
Збірна України U-16 здобула другу перемогу на чемпіонаті Європи
Збірна України U-16 здобула другу перемогу на чемпіонаті Європи
Наша кадетська збірна виграла другий матч групи на ЄвроБаскеті
Збірна України U-16, не віддавши жодної чверті, обіграла Болгарію
Збірна України U-16, не віддавши жодної чверті, обіграла Болгарію
Підопічні Ігора Харченко у четвертій грі Євробаскету перемогли збірну Болгарії.
Все або нічого. Матч за вихід у дивізіон "А" чемпіонату Європи U-16
Все або нічого. Матч за вихід у дивізіон "А" чемпіонату Європи U-16
Все або нічого. Матч за вихід у дивізіон "А" чемпіонату Європи U-16
Збірна України U16 здобула третю перемогу на чемпіонаті Європи
Збірна України U16 здобула третю перемогу на чемпіонаті Європи
Кадетська збірна України виграла третій матч на чемпіонаті Європи
Favbet