Всі категорії новин
Володимир Дубинський: дуже сподіваюся, що у Прометея буде одна з найсучасніших Академій в Європі

Володимир Дубинський: дуже сподіваюся, що у Прометея буде одна з найсучасніших Академій в Європі

Кілька місяців тому президент Прометей Володимир Дубинський анонсував створення клубної баскетбольної Академ. Зараз у будівлі, де розташується навчальний заклад ведуться будівельні роботи.

Читайте: Найкращий центровий сезону повертається до Суперліги Парі-Матч

Про розвиток проекту та терміни його завершення президент клубу розповів прес-службі Прометея:

"На сьогоднішній день нами придбана будівля Академії, це в центрі міста, на Спортивній, 19. Це історична будівля, колись там була школа. Ми повністю розбудовуємо все. Вартість проекту перебудови становить близько 15-20 мільйонів гривень. Я дуже сподіваюся, що це буде одна з найсучасніших Академій в Європі, де діти матимуть прекрасні умови проживання, харчування, відпочинку, навчання. Ми дуже раді і вдячні, що все це підтримується і містом.

Академія будується за приватні гроші, тобто немає ніякого бюджетного фінансування. Це було принципово для нас, ми хочемо бути незалежними від якихось проблем, політичних впливів, ще чогось. Це чисто діти, спорт. Заробляючи гроші, ми хочемо їх вкладати в майбутнє підростаюче покоління "Прометея", і років через десять ми побачимо в команді тільки випускників "Прометея". Це буде, напевно, найбільший пік щастя, радості, який може бути. Тому ми визначили фінансування і зараз ведуться роботи. Над Академією працюють від 70 до 100 осіб щодня. Чому так багато, тому що 15 серпня вони повинні її здати. Ніхто не вірив в такі терміни, але те, як зараз все просувається, починаючи від перекриття даху, дозволяє сподіватися, що всі роботи завершаться в строк. Стін не залишилося взагалі, все робиться заново. В Академії будуть кімнати з туалетом, в кожній кімнаті житимуть по двоє учнiв, будуть спеціальні зали, кімнати відпочинку, кімнати, де діти будуть займатися. Буде найсучасніше, нове з усім обладнанням кафе, де вони зможуть харчуватися, лікар, який буде складати меню. Ми домовилися з викладачами, що живуть в місті, деякі з них переходять до нас. У дітей буде щоденна англійська мова, оскільки без неї сьогодні ніяк.

Друга важлива частина: ми будуємо два зали спеціально для дітей і ще один ми відновлюємо завдяки меру. Це таке собі приватно-державне партнерство, де немає ніяких питань корупції або чогось іншого. Ми просто виділяємо гроші на фарбування, заміну підлоги, відновлення пластикових дверей, кондиціонування, опалення і так далі. Це все звичайно неможливо без міста. Спасибі, що місто з нами на одній хвилі і ми разом рухаємося. Спорт в Кам'янському став не тільки приватною ідеєю якогось підприємця. Це ідея, яка витає в місті. Просто фантастика, наскільки все змінюється з моменту дворічної давності, коли ми все це починали, яку підтримку ми бачимо звідусіль, з боку людей.

Чому два зали? Тому що основний буде зайнятий жіночою і чоловiчою баскетбольними командами "Прометей", а також жіночою волейбольною командою клубу, і дітям часу займатися тут би не знайшлося, а їм треба створити сучасні умови. Один із залів, де будуть займатися баскетболом хлопці, це буде друга будівля "Прометея". Він стане їх домашньою ареною, ми там відновимо роздягальні, практично все приведемо в хороший стан, і нам там буде не соромно приймати гостей. Другий зал буде в Дніпродзержинському Державному Університеті. На базі його кафедри фізкультури з'явиться команда "Прометей-2" і в баскетболі, і в волейболі. Університет буде надавати своє приміщення і ми так само повністю реконструюємо зал, де буде сучасне покриття "Taraflex", сучасні умови проведення волейбольних тренувань. Цей зал не дозволяє проводити баскетбольні матчі, але це дуже цікаве партнерство, де ми будемо покривати всі витрати. На базі інституту фізкультури учні, студенти коледжу і університету зможуть виступати за команду "Прометей". Це спільний проект, де будуть працювати професійні вчителі, професори. Ми будемо вкладати в інфраструктуру університету кошти і допомагати цим дітям з навчанням, з усім, і створимо студентську команду, яка гратиме і в першій лізі, і в студентській. Це величезний проект. Ми говорили з кількома коледжами, знаєте, є такі справи, коли всім просто в кайф. Ти говориш, і тебе всi в місті сприймають, всi розуміють, що ти не хочеш нічого, крім того, щоб вкласти гроші і створити щось для міста. Ті керівники розмовляють зі своїм вищим керівництвом, все на жаль запущено, але ми йдемо вперед з відкритим серцем. Це просто приголомшливо! Нам вдалося створити приклад спільної роботи місцевої влади з приватним бізнесом, з університетом і коледжами. Ми домоглися навіть того, що узгоджені бюджетні місця для студентів, які будуть грати в волейбол і баскетбол. Всi - від професорів і до вчителів фізкультури, заряджені заведені! 

Я впевнений, що Академія буде в цьому році. Буквально з 8-го числа ми роз'їжджаємося, і навіть я їду в інші міста за дітьми (посміхається). Не всі тренери хочуть відпускати своїх кращих діток, але знову ж таки, ми ведемо цивілізовану політику. Ми будемо обов'язково платити компенсацію школам, інтернатам, спортивним клубам, які виховали дітей. Сьогодні в Академії вже працює вісім співробітників, які займаються відбором дітей, працюють з батьками.

7-го числа буде повністю готова презентація Академії. Там буде все написано, що ми пропонуємо, як ми бачимо майбутнє, де будуть жити діти, як вони будуть їсти, в яку школу ходити, в який університет вступати. Все це складеться, і однозначно до 1 вересня, в дві повноцiннi Академії: волейбольну та баскетбольну, в яких навчатимуться по 14 учнiв. Телефонують діти і батьки з Грузії, Іспанії, Америки, Казахстану і з України. Ми працюємо з шістьма клубами, зараз все переглядаємо і з того, над чим можна підняти завісу, скажу, що з 15-го по 20-е червня тут, в Кам'янському, пройде відкритий турнір, на якому баскетбольні тренери будуть розглядати претендентів. Ми запрошуємо близько 27 юнаків серед яких наші тренери будуть обирати. Чому з 15 червня, тому, що з  15 червня ми починаємо активну роботу з дітьми. Я їду за "волейбольними" дітками, бо є певнi напрацювання. Я хочу відвідати волейбольні та баскетбольні клуби, поговорити з їх власниками, зустрітися з міською владою, обговорити всілякі умови взаємовигідного співробітництва. Ми спробуємо зібрати хороших дітей, дати їм максимально ідеальні умови, і ми точно побачимо їх в наступному році в першій лізі, а діти повинні починати саме з неї і довести своє право перейти до вищої, а потім стати дублюючою командою. У наступному році ми побачимо наших дітей в першій лізі та студентській, як в баскетболі, так і в волейболі".

Академія баскетболу СК Прометей оголошує набір на навчання юнаків з 2001 по 2004 років народження. Проходитиме він на конкурсній основі з 15 по 20 червня у спорткомплексі Прометей за адресою: м. Кам'янське, проспект: Аношкіна, 109. Усіх іногородніх проживанням і харчуванням клуб забезпечить, а проїзд компенсує. 

Новини по темі
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 28-31 березня
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 28-31 березня
На цьому тижні відбудуться матчі в трьох вікових категоріях.
ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: ІФОДЮСШ завершила перший тур без поразок
ВЮБЛ серед дівчат 2011 року: ІФОДЮСШ завершила перший тур без поразок
У віковій категорії визначились три з чотирьох команд, які продовжать боротьбу за медалі.
ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 23-24 березня
ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 23-24 березня
В чемпіонаті України ВЮБЛ серед дівчат відбудуться матчі в двух вікових категоріях.
ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: в столиці відбулись чергові матчі
ВЮБЛ серед дівчат 2010 року: в столиці відбулись чергові матчі
В зіграних матчах цікавим вийшов матч між ДЮСШ-3-Багірою та ЖОДЮСШ-Динамівець.
В чемпіонаті ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження відбулись перші матчі сезону
В чемпіонаті ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження відбулись перші матчі сезону
Визначилась вісімка команд, яка продовжить боротьбу в чемпіонаті
ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 14-19 березня
ВЮБЛ серед дівчат: анонс матчів 14-19 березня
В чемпіонаті України ВЮБЛ серед дівчат 2012 року народження стартує другий етап змагань.
ВЮБЛ серед дівчат 2010 року народження: відбулись матчі другого туру в Одесі та Рівному
ВЮБЛ серед дівчат 2010 року народження: відбулись матчі другого туру в Одесі та Рівному
В зіграних матчах дві перемоги здобула СДЮСШОР ім. Літвака Б.Д. (Одеса), а рівненська ОСДЮСШОР залишається без поразок
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-12 березня
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-12 березня
У хлопців визначаться учасники третього туру в категоріях 2007 та 2012 років року, а у дівчат пройдуть ігри в категорії 2010 року народження.
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: МОБІ виграв два матчі у Чернівцях
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: МОБІ виграв два матчі у Чернівцях
Київська команда записала до активу перші перемоги в другому турі
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 29 лютого – 3 березня
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 29 лютого – 3 березня
У хлопців визначаться учасники третього туру в категорії 2007 року, а у дівчат пройдуть дві гри в категорії 2007-08 року народження.
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: у Києві та Вінниці стартував другий тур
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 року народження: у Києві та Вінниці стартував другий тур
По дві перемоги одержали запорізька КЗ ЗОДЮСШ ЗОР, дніпровська СДЮСШОР №5-ДФКС та Рівненщина-ОСДЮСШОР
ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 24-25 лютого
ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 24-25 лютого
Чемпіонат України ВЮБЛ серед дівчат 2011 року народження продовжиться матчами в Полтаві та Івано-Франківську
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: визначились учасниці другого туру
ВЮБЛ серед дівчат 2007-08 років: визначились учасниці другого туру
Боротьбу за нагороди продовжують вісім команд
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-13 лютого
ВЮБЛ серед юнаків та дівчат: анонс матчів 8-13 лютого
В двох вікових категоріях у дівчат та одній у хлопців завершиться перший тур другого етапу
ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 1-5 лютого
ВЮБЛ серед дівчат: розклад матчів 1-5 лютого
На цьому тижні відбудуться матчі другого етапу в двох категоріях
Favbet