Всі категорії новин
На Одещині зіграли першість області

На Одещині зіграли першість області

Спортивний комплекс «Водник» Ренійського морського торгівельного порту з 11-го по13-те вересня приймав під своїм дахом юних баскетболістів з усієї Одещини. На трьох ігрових майданчиках «Воднику» була проведена першість Одеської області з баскетболу серед юнаків та дівчат 2001-го 2002-го років народження.

«Одеська обласна федерація баскетболу щороку проводить першість Одеської області в різних вікових категоріях. Ми прагнемо розширювати географію цих турнірів і сьогодні місто Рені приймає першість одеської області серед хлопців і дівчат 2001 - 2002-го років народження», - зазначила Оксана Ягодзинська, відповідальний секретар Одеської обласної федерації баскетболу

На церемонії відкриття змагань до учасників турніру з привітальними словами звернулись виконуючий обов’язки голови Ренійської районної державної адміністрації Іван Стадніков, голова Ренійської міської ради Сергій Колевич, керівник відділу освіти, молоді та спорту Ренійського району Володимир Дяченко.

«Для нашого міста це дуже велика подія. Особливо приємно, що це відбувається напередодні Дня Міста - завтра Рені виконується 467 років. Ми докладаємо всі зусилля для того, щоб Рені став європейським містом на Дунаї. І ми раді побачити сьогодні в цьому залі таку велику кількість юних спортсменів. Я сподіваюся, що ці турніри стануть традиційними, і на базі СК «Водник» будуть проходить і інші турніри і збори різних команд», - сказав голова Ренійської міської ради Сергій Колевич.

За дорученням президента Одеської обласної федерації баскетболу - Валерія Горбатко відповідальний секретар ООФБ Оксана Ягодзинська вручила подяки за співпрацю в організації змагань голові Ренійської міської ради Сергію Колевичу та керівнику відділу освіти, молоді та спорту Ренійського району Володимиру Дяченко. Участь у турнірі взяли 4 команди дівчат та 8 команд юнаків з Одеси, Южного, Ізмаїлу, Рені, Іллічівську та Білгороду-Дністровського. Дівочі колективи грали за коловим принципом. У перші два дні команда Одеської «СДЮСШОР імені Бориса Літвака» та Білгород-Дністровський «Тірас» перемогли по разу дівчат з Рені та Ізмаїлу. Вирішальна гра за золоті медалі відбулась 13-го вересня. Одеситки одразу захопили ініціативу та повели у рахунку. Дівчата з Білгороду-Дністровського намагалися чинити гідний опір, але «Тірасу» бракувало досвідчених гравців, та протягом усієї гри перевага підопічних Людмили Іус не викликала ніяких сумнівів. У підсумку команда СДЮСШОР імені Бориса ЛІтвака виграла з рахунком 47:39 та виборола золоті медалі першості Одеської області.

«Нам було не так вже і важко - ми виконали поставлені завдання і допомогли команді зіграти успішно. Я думаю, що для дівчаток молодшого віку з нашої команди цей турнір був дуже корисний, і вони багато чому навчилися», - вважає капітан команди «СДЮСШОР ім. Б.Літвака – 2001» Діана Ящук.

Турнір серед юнаків пройшов за значно складнішою схемою. Спочатку відбулись міні-турніри у двох підгрупах. Першу склали команди «Хіміку» 2001-го та 2002-го років народження, баскетбольний клуб «Іллічівець» з Іллічівську, та команда ДЮСШ Рені. У другій групі виступали дві команди одеської СДЮСШОР імені Бориса Літвака - 2001-го та 2002-го років народження а також хлопці з Одеської баскетбольної школи імені Олександра Білостінного, та команда Ізмаїльського «Спортивно-оздоровчого центру». Після двох днів упертих баталій визначились учасники стикових матчів. Зауважимо, що міні-сенсація сталася у другій групі, де молодша команда СДЮСШОР імені Бориса ЛІтвака перемогла своїх старших товаришів по школі з рахунком 65:58. Вирішальні матчі пройшли у заключний день турніру 13-го вересня. У грі за 5-6 місця хлопці з ОБШ Імені Олександра Білостінного досить впевнено перемогли команду Рені - 32:14. За бронзові медалі змагались команда СДЮСШОР імені Бориса ЛІтвака 2001-го року народження та хлопці з «Хіміку» 2002-го року народження. Більш дорослі одесити перемогли з рахунком 43:35 та посіли третє місце у підсумковому протоколі. У головному фіналі першості Одеської області зустрілися «Хімік - 2001» та хлопці 2002-го року народження зі СДЮСШОР імені Бориса Літвака. Перша чверть пройшла за беззаперечної переваги южненців, але надалі підопічні Дмитра Шаламова оговтались та зуміли трохи виправити становище. Втім все одно більш доросла команда Володимира Понько виглядала значно сильніше та здобула переконливу перемогу з рахунком 71:39.

«Команда «Хімік» 2001-го року десь дала слабинку і дозволила собі розслабитися, через те, що суперник на рік молодший. Першу чверть, щоправда, відіграли непогано, а потім дала про себе знати недооцінка суперника. В цілому турнір удався. Ми змогли після зборів перевірити взаємодії гравців. Велике спасибі Одеській обласній федерації баскетболу і організаторам цього турніру. Граючи з сильними суперниками з інших міст, хлопці швидше вчаться і зростають професійно», - повідомив тренер команди «Хімік-2001» Володимир Понько.

«У дівчат основна боротьба як завжди була між командами СДЮСШОР імені Літвака і Білгороду-Дністровського. У хлопців «Хімік-2001» заслужено переміг. А міні-сенсація полягала в тому, що молодша команда СДЮСШОР імені Літвака перемогла старшу, і завоювала срібло. По гравцях можу сказати, що жодних нових зірок ми не відкрили, але є помітний прогрес у деяких вихованців ОБШ імені Білостінного, за ними спостерігатимемо і далі. В цілому хочу відзначити хорошу організацію турніру і виразити вдячність президентові ООФБ, за те, що наша федерація може «тягнути» такі турніри», - підсумував голова тренерської ради Одеської обласної федерації баскетболу Віталій Усенко.

Завершала змагання церемонія нагородження призерів першості Одеської області. У дівочому турнірі бронзові медалі були вручені команді господарів майданчику дівчатам з ДЮСШ міста Рені. Нагороди за друге місце отримав Білгород-Дністровський «Тірас». Золоті медалі та титул переможця першості Одеської області вибороли дівчата з Одеської СДЮСШОР імені Бориса Літвака. У змаганнях юнаків на третьому місці фінішувала команда СДЮСШОР імені Бориса Літвака 2001-го року народження. Срібні медалі були вручені ще одній команді СДЮСШОР імені Бориса Літвака - 2002-го року народження. Переможцем першості Одеської області з баскетболу серед юнаків 2001-го - 2002-го років народження стала команда «Хімік-2001», яка і отримала золоті медалі та чемпіонський кубок.

 

Новини по темі
15 фактів, які необхідно знати про навчання і ліцензування баскетбольних тренерів в Україні
15 фактів, які необхідно знати про навчання і ліцензування баскетбольних тренерів в Україні
Федерація баскетболу України оголошує про початок реєстрації для отримання тренерських ліцензій
Розвиток українського баскетболу залежить від роботи місцевих федерацій
Розвиток українського баскетболу залежить від роботи місцевих федерацій
Федерація баскетболу України стимулюватиме діяльність обласних і міських федерацій і продовжить надавати усебічну підтримку
Звіт президента ФБУ за два роки
Звіт президента ФБУ за два роки
Відбулася конференція Федерації баскетболу України
Favbet