Всі категорії новин
Екстремальний «похід» Леброна і виступ українця в «міхурі»: п'ять причин стежити за рестартом сезону НБА в Орландо

Екстремальний «похід» Леброна і виступ українця в «міхурі»: п'ять причин стежити за рестартом сезону НБА в Орландо

День, якого так чекали шанувальники найкращої баскетбольної ліги світу все ближче. Майже через чотири з половиною місяці після того як перший гравець НБА - Руді Гобер з "Юти" - заразився коронавірусів, трапиться довгоочікуваний камбек.

Про те, що ліга повернеться і про деталі остаточного формату рестарту сезону, який розробив офіс, стало відомо в середині червня.

Провівши дні, тижні і навіть місяці в невіданні, оповите всілякими чутками про долю сезону, фанати НБА нарешті отримали чітке уявлення того, який постане ліга після екстреного виходу на коронавірусну паузу. Ось основні деталі рестарту:

- Матчі будуть проходити в так званому «міхурі», який НБА створила на базі «Діснейуолрда» в Орландо. Всі команди оселилися в трьох готелях;

- У рестарті сезону візьмуть участь 22 команди - 13 представників Заходу та 9 представників Сходу;

- Сезон продовжать 16 клубів, які займають місця в зоні плей-офф, а також 6 команд (5 представляють Захід, 1 представляє Схід), які відстають від прохідної зони менш ніж на 6 перемог.

- Підготовка до відновлення сезону проходила в 6 етапів, гравці, тренери та персонал клубів повинні були дотримуватися чітких приписів ліги щоб уникнути зараження учасників рестарту сезону;

- Гравці НБА, які не захотіли брати участь в рестарт сезону, повинні були проінформувати про це клуби до 24 червня. За кожний пропущений матч баскетболісти втратять частину зарплати;

- Ліга не стане переривати рестарт чемпіонату, якщо у кого-то виявлять коронавірус. НБА ізолює цю людину і продовжить стежити за гравцями, тренерами і персоналом, які його оточували;

- Команди зіграють по 8 матчів регулярного чемпіонату, щоб визначити учасників плей-офф і міні-турнір за восьме місце, якщо виникне необхідність;

- Сезон 2019/20 після рестарту буде проходити 74 дні - з 30 липня по 13 жовтня.

Так, ми втратимо переповнені 20-тисячні арени і опинимося в абсолютно новому, незвичному світі НБА. Але ця ліга не була б особливою, якби навіть у найскладніші часи не дарувала нескінченну кількість інтриг і сюжетів.

Як не крути, цей сезон унікальний - такого в історії НБА ще не було і, хотілося б вірити, більше не трапиться. Проте, чемпіонат стане по-справжньому особливим і буде, як мінімум, цікаво стежити за тим, як кращі баскетболісти світу впораються з поставленими викликами і завданнями, опинившись в незвіданих реаліях «міхура».

Після декількох років домінування чудових «Ворріорс», логічним продовженням сезону, що приніс чемпіонство «Торонто», стала щільна і цікава боротьба в чемпіонаті 2019/20.

Лідери Заходу «Лейкерс», мають відрив в 5.5 перемог від найближчих переслідувачів «Кліпперс», за якими йде черга з 4 команд, які формують солідну щільність в таблиці і готових потіснити один одного вже по ходу «диснеївських» баталій.

Матч лідерів конференції - «Лейкерс» vs «Кліпперс» стане справжньою окрасою першого ігрового дня. Parimatch ж дає вкрай обережні коефіцієнти 1.92 - на перемогу «озерних» і 1.99 - інший клуб з Лос-Анджелеса.

На Сході в рамках другого ігрового дня в Орландо лідер конференції «Мілуокі» зіграє проти третьої команди регулярки «Бостона». Ще один цікавий матч, в якому Parimatch віддає перевагу «Бакс» (1.57 - на перемогу «оленів», 2.60 - на перемогу «кельтів»). За останньою інформацією, команда Бреда Стівенса підійде до цього матчу без втрат, в той час як суперник ризикує залишитися без зоряного захисника Еріка Бледсоу і важливого гравця ротації Пета Коннатона - обидва заразилися COVID-19.

Говорячи «Лейкерс», тримаємо в думці «Леброн Джеймс». Зоряний форвард в свої 35 років залишається, на думку багатьох, кращих гравцем планети і одним з головних претендентів на титул найціннішому гравцеві сезону

«Леброн безумовно MVP цього сезону. У нього майже тріпл-дабл з 25 очками, 10 передачами та 8 підбираннями в середньому за матч. Його захист був приголомшливим, і немає кращого лідера в спорті, ніж він», - оцінив виступ «короля» ще одна легенда «Лейкерс» Меджік Джонсон.

Схоже, форвард і не думає здавати позиції і поступатися троном молодим. Хоч там як, ми знаходимося на заході кар'єри одного з найбільших спортсменів в історії і виступ Леброна Джеймса в Орландо стане ще одним бонусом, який нам подарує баскетбольний «міхур».

Для українських уболівальників рестарт НБА буде нести особливий інтерес, адже за плей-офф в Орландо спробує зачепитися «Сакраменто» нашого центрового Олексія Леня.

Другий рік в «Атланті» не став для одного з двох українських легіонерів в НБА логічним продовженням дебютного року в складі «Хоукс». Статистика Леня в порівнянні з попереднім сезоном стала скромніше, кидкові показники просіли, українець втратив роль стартера, а терплять «Хоукс», які зазнають краху, в результаті прийняли рішення обміняти центрового в каліфорнійський клуб.

Трейд в «Кінгз» безумовно стала емоційним струсом для нашого бігмена, який якісно змінив гру команди Люка Уолтона в захисті. Українець став рідше загрожувати кільцю суперника, але зумів правильно використовувати свої розміри і скіли, щоб допомогти своїй новій команді.

Участь Леня в перших матчах рестарту сезону НБА під питанням - всьому виною коронавірус. Бігмен захворів дуже невчасно, просидівши на карантині майже три тижні, поки команда набирала обертів в «міхурі».

Стартовий матч в Орландо «Кінгз» проведуть проти сусідніх по турнірній таблиці «Сперс». Обидві команди є андердогами в боротьбі за потрапляння в «вісімку», але в цьому протистоянні аналітики Parimatch віддають перевагу саме команді Леня (1.77 на перемогу «Сакраменто», проти 2.17 на перемогу «Сан-Антоніо»).

Життя в «міхурі» буде веселим. Тільки уявіть: кілька десятків молодих мільйонерів відправили в дитячий табір! Сезон ще не почався, а ми вже побачили, як баскетболісти влаштовують челлендж зі швидкісного розпивання пива, викрадають один в одного самокати, ганяючи по коридорах готелів, організовують в номерах киберспортивні простори, записують музику, а одна з команд може дозволити собі підписати гравця .... який грав в НБА ще в минулому столітті.

Відзначився «Бруклін»: втративши перед рестартом половину складу, «Нетс» відкопали 40-річного Джамала Кроуфорда, який після завершення кар'єри Вінсом Картером, став єдиним гравцем ліги, які виступали в НБА в минулому сторіччі. «Нетс» свій перший матч зіграють проти номінальних господарів «Діснейуолрда» «Орландо». «Меджік», які підходять до рестарту без видимих ​​втрат, на думку аналітиків Parimatch, є основними претендентами на перемогу у матчі проти знекровлених «Нетс», і фора -5.5 на «чаклунів» за 1.80 виглядає вельми привабливою.

Ну а MVP «кампусу» можна достроково віддавати екс-форварду «Донецька» Пі Джею Таккеру - гравець «Рокетс» притягнув в кампус 91 пару кросівок ... Чи допоможе хьюстонцям колекція головного модника ліги в техаському протистоянні з «Далласом»? «Рокетс» після возз'єднання із зірковим тандемом Харден - Вестбрук нарешті тренуються в повному складі і не мають відчутних втрат, в сезонної серії - нічия. У цьому матчі фора +3.5 для «Рокетс» за коефіцієнт 1.95 виглядає цілком собі таємничо.

Загалом, не сумнівайтеся, в «Діснейуорлд» буде весело не тільки на паркеті, а й за його межами - НБА повертається!

Новини по темі
Дмитро Скапінцев: Коли дізнався про контракт з Нью-Йорк Нікс, не міг в це повірити
НБА26.12.2023
Дмитро Скапінцев: Коли дізнався про контракт з Нью-Йорк Нікс, не міг в це повірити
Український центровий розповів про свій дебют в НБА
Ефектний данк Олексія Леня — в топ-5 моментів дня в НБА
НБА18.04.2023
Ефектний данк Олексія Леня — в топ-5 моментів дня в НБА
Український центровий отримав ігровий час в серії проти Голден Стейт
Україна – в числі 17 європейських країн, які представлені в плейоф НБА
НБА18.04.2022
Україна – в числі 17 європейських країн, які представлені в плейоф НБА
Святослав Михайлюк може вперше зіграти у плейоф НБА
Лень та Михайлюк допоможуть збирати кошти для українських біженців
НБА16.04.2022
Лень та Михайлюк допоможуть збирати кошти для українських біженців
Наші легіонери в НБА працюватимуть у спеціальному фонді
Українці з НБА закликали світ допомогти нашим біженцям
НБА09.04.2022
Українці з НБА закликали світ допомогти нашим біженцям
Святослав Михайлюк та Олексій Лень просять допомогти жертвам російської агресії
Олексій Лень відіграв 12 хвилин у матчі проти Г'юстона
НБА17.01.2022
Олексій Лень відіграв 12 хвилин у матчі проти Г'юстона
Український центровий не допоміг своїй команді здобути перемогу
Святослав Михайлюк допоміг Торонто обіграти Мілуокі
НБА16.01.2022
Святослав Михайлюк допоміг Торонто обіграти Мілуокі
Українець провів на майданчику 7 хвилин в черговому матчі НБА
Олексій Лень допоміг Сакраменто обіграти Лейкерс
НБА13.01.2022
Олексій Лень допоміг Сакраменто обіграти Лейкерс
Українець вийшов з лави запасних та зробив вагомий внесок в перемогу команди
Святослав Михайлюк відіграв 7 хвилин проти Фінікса
НБА12.01.2022
Святослав Михайлюк відіграв 7 хвилин проти Фінікса
Українець не зумів набрати очок в матчі проти одного з лідерів НБА
Олексій Лень зіграв найкращий матч сезону в НБА
НБА08.01.2022
Олексій Лень зіграв найкращий матч сезону в НБА
Український центровий зробив дабл-дабл у матчі проти Денвера
Олексій Лень відіграв 15 хвилин проти Атланти
НБА06.01.2022
Олексій Лень відіграв 15 хвилин проти Атланти
Український центровий вийшов із лави запасних
Команди Олексія Леня та Святослава Михайлюка здобули перемоги в НБА
НБА03.01.2022
Команди Олексія Леня та Святослава Михайлюка здобули перемоги в НБА
Українські легіонери НБА провели чергові матчі регулярної першості.
Дивіться ранній матч Торонто Святослава Михайлюка в прямому ефірі на ТБ
НБА02.01.2022
Дивіться ранній матч Торонто Святослава Михайлюка в прямому ефірі на ТБ
Команда українця зіграє вдома против Нью-Йорка
Михайлюк допоміг Торонто перемогти Кліпперс
НБА01.01.2022
Михайлюк допоміг Торонто перемогти Кліпперс
Український захисник вийшов у матч з лави запасних
Святослав Михайлюк набрав 9 очок у грі проти Філадельфії
НБА29.12.2021
Святослав Михайлюк набрав 9 очок у грі проти Філадельфії
Українець відіграв 29 хвилин у грі проти 76-х
Штрафи в НБА: за що карають у найкращій лізі світу
НБА26.12.2021
Штрафи в НБА: за що карають у найкращій лізі світу
Матеріал basket.com.ua про штрафи в НБА
Святослав Михайлюк повторив досягнення Станіслава Медведенка в НБА
НБА19.12.2021
Святослав Михайлюк повторив досягнення Станіслава Медведенка в НБА
Досягнення українцю підкорилося на четвертий рік виступів у НБА
Favbet