Всі категорії новин
Денис Журавльов: підготовку до нового сезону плануватимемо відповідно до дат його початку

Денис Журавльов: підготовку до нового сезону плануватимемо відповідно до дат його початку

В умовах дочасного завершення сезону Суперліги Парі-Матч чемпіоном України було визнано Дніпро, який на момент припинення чемпіонату посідав лідируючу позицію з 20 перемогами у 25 матчах.

Команда Дениса Журавльова набрала солідну ходу у погоні за довгоочікуваним титулом, однак епідемія коронавірусу перервала майже всі європейські чемпіонати.

Про минулий сезон, який усе ж таки приніс Дніпру чемпіонство, прес-служба ФБУ поспілкувалась із головним тренером команди. 


Який післясмак залишився після завершення чемпіонату та завоювання титулу?

- Залишилося, звичайно, відчуття чогось незакінченного. Хотілося і більше, і цікавіше, і в будь-якому випадку хотілося продовження сезону. Востаннє так рано ми закінчували, коли було розділення на дві ліги в України — тоді чемпіонат завершився 15 березня. Цього року закінчили ще раніше і тепер на півроку ми без роботи, більш того хлопці поки що навіть не можуть тренуватись, адже групові тренування заборонені. Зараз вони тренуються індивідуально, але все це відбувається у секретному форматі. Залишити гравців без тренувань — це рівносильно смерті. 

Коли вдалося звикнутися з думкою, шо сезон завершено, враховуючи, що ваша команда знаходилася у відмінній формі?

- Знаєте, до сих пір десь глубоко залишається ця надія, що чемпіонат ще не закінчився. Постійно думки, що все ще продовжуватиметься і повірити в закінчення сезону дуже важко. Вчора ми відправили американців додому, команда вже розслабилася. Але з ким би з гравців я не розмовляв, у всіх надія, що завтра ми ще вийдемо на майданчик. 

Читайте: Визначено MVP сезону 2019/20 в Суперлізі Парі-Матч

Легіонери тільки зараз залишили Дніпро у зв’язку з тим, що були певні труднощі з відправленням їх додому? 

- Ніяких складнощів з тим, щоб відправити американців у нас не було. Знову ж таки, через те що не вірилося, що все може так закінчитися, плюс ми не хотіли відразу розганяти команду і різні боки. Спочатку ми продовжували тренування і зустрічались. Не хотілося прощатися з гравцями так різко, тому вони ще побули в Дніпрі. 

Як оцінете виступ на євроарені, де Дніпру, на жаль, не вдалося вийти з групи?

- На мій погляд, ми зробили крок вперед. Якщо позаминулого сезону все було вирішено для нас вже після першого кола, то в цьому сезоні ми мали шанси на вихід до останнього матчу. До кожної гри потрібно ставитись серйозно і не допускати жодних послаблень, рівень цього Кубка вищій за чемпіонат України. За будь-яку нашу помилку було покарання, а остання гра проти болгарів пройшла в рамках нашої тотальної розслабленості. Ми думали, що вдома буде легко, а болгари, яким ця гра вже нічого не вирішувала, вийшли спокійно грати в баскетбол. Ми, в свою чергу, не змогли налаштуватись. Ну а так кожну гру ми можемо чіплятись та маємо виходити з групи. 

Читайте: Валерій Плеханов: сезон для Запоріжжя розцінюю, як невдалий, але найголовніше, що хочу з нього винести — це досвід

Чи не йшло ще розмови з керівництвом клубу про можливу участь Дніпра в кваліфікації Ліги чемпіонів та відповідної комплектації?

- Поки ще рано про це говорити, але під будь-який єврокубок потрібен хороший склад. Цього року навіть з одним легіонером ми мали хороші шанси на вихід з групи. Команда, звичайно, виглядає по-іншому, коли є розігруючий, який може організувати гру, коли є фізично потужні виконавці, які можуть відзахищатися та забити. Якщо в Україні все це можна сховати за командною грою, то на євроарені сильні індивідуальні гравці просто необхідні. 

Які враження залишились від роботи з Генрі Дугатом?

- Генрі дуже класно провів сезон, не зважаючи на його вік. Я не очікував, що перед сезоном він приїде до нас так рано. Він відпрацював з нами повноцінний збір, відмінно підготувався і видав дуже хороший сезон. У нього майже не було спадів, відіграв сезон на одному рівні, де потрібно було він брав гру на себе, міг зіграти і на команду. Дуже розумний та якісний командний гравець, який чудово почувався в Україні, де проводив вже не перший сезон. Лише позитивні емоції від роботи з ним. 

Читайте: Кирило Большаков: перед Прометеєм стояло завдання завоювати медалі, але всі думали про чемпіонство

Наскільки важко було впровадити в командну гру Дніпра індивідуально сильного Джареда Террелла?

-  Майже кожне тренування, кожного дня ми з ним спілкувалися. Багато роботи в цьому напрямку було виконано. Окрім того, що він індивідуально сильний гравець, він ще й доволі молодий баскетболіст, який проводив свій перший сезон в Європі. Складнощів з ним вистачало, але він ставився до вимог з розумінням. В останніх матчах він знаходив хороший баланс між своїми набраними очками та командою грою і захисними діями. З ним можна працювати — він баскетболіст, якого можна тренувати. Фізично міцний хлопець, є куди всі ці характеристики чіпляти. Вважаю, що у нього попереду світле майбутнє. 

Чи було найважчим завданням робота над тим, щоб переключити його виключно з набирання очок на командні дії?

- В першу чергу ми брали його саме для того, щоб він набирав очки і брав гру на себе у важкі моменти матчу. Він потужний гравець, який по факту міг закривати чотири позиції. Будь-якого гравця він може обіграти у нападі і найголовніше те, що, коли його пріоритетом ставав набір очок, а не командна гра, його можна було сміливо замінити і з цим ніяких проблем та претензій у нього не було. Він нормально ставився до ротації і зробив великий крок вперед у розумінні того, що він, як і всі, має відпочивати на лавці.

Вам було б цікаво знову попрацювати з цими гравцями у наступному сезоні?

- Звичайно-звичайно. Генрі у мене взагалі язик не повертається назвати американцем, адже за ментальністю він абсолютно європейський баскетболіст. Він грає з командою, у нього зовсім інше життя, навіть у порівнянні з тим самим Терреллом. Він перебудувався і працювати з ним одне задоволення. Ну а Террелл молодий гравець — хороший матеріал для роботи. 

Які враження від роботи з Іссуфом Саноном? Як вважаєте, повернення до України пішло йому на користь?

- Думаю, що на користь точно пішло. Він отримав впевненість у грі, хорошу статистку, мабуть найкращу в його кар’єрі. Так, він використовує свої сильні сторони у кожній грі, але хотілося б, щоб він попрацював і над своїми слабкими сторонами також. Поки що він грає лише за рахунок своїх переваг. Які у нього слабкі сторони він прекрасно знає і вказувати на весь світ на них ми не будемо. Іссуф все прекрасно розуміє і працює над цим. Але це більше в його голові — йому потрібна системна робота.

Якщо плей-оф усе ж таки б відувся, хто був би найбільш неприєним суперником Дніпра?

- Важко сказати, адже ми у всіх команд вигравали і усім командам з верхньої частини турнірної таблиці програвали. Усе б залежало від підготовки і того, як команди увійшли б до плей-оф. Кінець березня, початок квітня був би ключовим відрізком, адже часу на підготовку вже особливо немає і команди йдуть по накатаній. Ці два тижні були б дуже важливими. Всі суперники сильні, грають і вдома і на виїзді добре — важко було б щось передбачити. 

Поки, звичайно, важко передбачити, коли ця епідемія завершиться, але чи цікаво б було вам почати підготовку до нового сезону раніше?

- Знову ж таки, це все злежить від того, чи почнемо ми сезон раніше. Робити збір раніше просто через те, що ми закінчили цей чемпіонат занадто рано сенсу немає, адже є певний режим підготовки до сезону. Відповідно до цих дат ми і будемо планувати нашу підготовку, збір і таке інше. А так, звичайно, важко без баскетболу, нудно і відчуття неповноцінності присутнє. У той же час багато хто критикує рішення завершити сезон, але є люди, які займаються своєю справою. Тренери тренують, гравці грають, а є люди, які приймають рішення. Від них залежить багато що і яким би це рішення не було, воно залишається вірним. Це рішення було прийняте і його потрібно виконувати. 

Новини по темі
Штурмовик полку Сафарі Олександр Хмельовський відкрив матч бронзової серії Суперліги
Штурмовик полку Сафарі Олександр Хмельовський відкрив матч бронзової серії Суперліги
Воїни відвідали гру між Київ-Баскетом та Черкаськими Мавпами
Дніпро — Рівне: відеотрансляція фіналу Суперліги Favbet
Відео20.04.2024
Дніпро — Рівне: відеотрансляція фіналу Суперліги Favbet
Дивіться першу гру чемпіонської серії
Київ-Баскет в матчі з двома овертаймами виграв у Черкаських Мавп: хайлайти Суперліги Favbet 19 квітня
Київ-Баскет в матчі з двома овертаймами виграв у Черкаських Мавп: хайлайти Суперліги Favbet 19 квітня
Дивіться яскраві моменти першого матчу бронзової серії Суперліги Favbet
Київ-Баскет перемiг Черкаськi Мавпи в захоплюючому протистояннi бронзової серiї: вiдео коментарiв
Лєв Кошеватський в поєдинку бронзової серії видав найкращий матч у своїй кар'єрі
Лєв Кошеватський в поєдинку бронзової серії видав найкращий матч у своїй кар'єрі
Молодий захисник Київ-Баскета продемонстрував чудову гру
У стартовому поєдинку бронзової серії Київ-Баскет у другому овертаймі переміг Черкаські Мавпи
У стартовому поєдинку бронзової серії Київ-Баскет у другому овертаймі переміг Черкаські Мавпи
Кияни вийшли вперед в бронзовій серії плей-оф з Черкаськими Мавпами
Дмитро Чайковський: Цьогорічне завершення сезону мотивуватиме нас ставати кращими
Дмитро Чайковський: Цьогорічне завершення сезону мотивуватиме нас ставати кращими
Наставник Старого Луцька розповів про підсумки сезону команди Суперліги
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Один із лідерів Рівного про майбутню фінальну серію чемпіонату
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Один з лідерів Дніпра — про майбутню фінальну серію з Рівним
Вадим Заплотинський: Очікуємо нашої перемоги над Черкаськими Мавпами
Вадим Заплотинський: Очікуємо нашої перемоги над Черкаськими Мавпами
Лідер Київ-Баскету прокоментував бронзову серію проти Черкаських Мавп, яка розпочнеться вже 19 квітня.
ФБУ підготувала 10 індивідуальних нагород за підсумком сезону Суперліги Favbet
ФБУ підготувала 10 індивідуальних нагород за підсумком сезону Суперліги Favbet
10 кращих гравців та тренер за підсумком сезону отримають індивідуальні нагороди
Вирішальні ігри плей-оф Суперліги Favbet: розклад медальних матчів
Вирішальні ігри плей-оф Суперліги Favbet: розклад медальних матчів
Фінальні серії плей-оф Суперліги Favbet розпочнуться 19 квітня
Дніпро обіграв Черкаські Мавпи і вийшов у фінал Суперліги: хайлайти 14 квітня
Дніпро обіграв Черкаські Мавпи і вийшов у фінал Суперліги: хайлайти 14 квітня
Дивіться яскраві моменти третього матчу півфінальної серії Дніпро – Черкаські Мавпи.
Днiпро перемiг Черкаськi Мавпи в вирiшальному матчi пiвфiнальної серiї Суперлiги: вiдео коментарiв
Днiпро перемiг Черкаськi Мавпи в вирiшальному матчi пiвфiнальної серiї Суперлiги: вiдео коментарiв
Гравці та тренери команд — про матч, який виграла команда з Днiпра
Дніпро зробив вражаючий камбек у третьому матчі з Мавпами та став другим фіналістом Суперліги Favbet
Дніпро зробив вражаючий камбек у третьому матчі з Мавпами та став другим фіналістом Суперліги Favbet
Команда з Дніпра вдома обіграла Черкаські Мавпи, закривши серію - 2:1
Favbet