Всі категорії новин
Звіт Михайла Бродського про роботу ФБУ за період 2018-2022 роки

Звіт Михайла Бродського про роботу ФБУ за період 2018-2022 роки

18 листопада 2022 року у Києві відбувся Конгрес Федерації баскетболу України, на якому Михайло Бродський був переобраний на посаді президента ФБУ на найближчі п’ять років.

Під час Конгресу ФБУ відбулось слухання звіту про роботу ФБУ за період 2018-2022рр, текстова версія якого подається нище:

"Шановні друзі, дорога баскетбольна родина!

Почати хочеться зі слів подяки Збройним силам України за те, що ми з вами можемо тут зібратись і обговорити наші успіхи за останні п’ять років; поговорити про ризики, з якими наш баскетбол стикається; розповісти про плани розвитку українського баскетболу у найближчому майбутньому.

Звітний період видався складним не лише для українського баскетболу, українського спорту, але й всього нашого суспільства. Ми зіткнулись з непростим періодом в історії – спочатку була пандемія COVID-19, яка поставила перед нами непрості виклики як грати в баскетбол, розвивати нашу улюблену гру, при цьому піклуючись про безпеку та здоров’я гравців, організаторів, батьків, вболівальників. А в лютому 2022-го прийшла інша нечисть – російське вторгнення та війна… Багато речей після цієї важкої звістки "були поставлені на паузу".  Водночас завдяки ЗСУ, завдяки нашим воїнам, колегам, друзям на передовій, друзям в інших країнах нам вдалось "вижити" у цих непростих умовах і продовжити працювати на благо нашого українського баскетболу. Напевне ніхто з присутніх у цій залі не заперечить, що останні два роки для України були реально найважчими за усю її історію. Але навіть у таких умовах нам вдалося вижити – і головне представити нашу країну на абсолютно усіх запланованих змаганнях. 

Національні команди 5х5

Протягом звітного періоду традиційно багато уваги приділялось Національним збірним з баскетболу 5х5. Ми запросили до роботи іноземних спеціалістів: чоловічу збірну очолив Айнарс Багатскіс, жіночу - Горан Бошковіч, а пізніше Сержан Радуловіч. Так, наші дівчати успішно кваліфікувались на чемпіонати Європи 2019, де в підсумку посіли можливо не своє 16-те місце, ми від них очікували кращого, але сподіваємося на це "краще" уже на найближчому Євробаскеті.

До речі, на сьогодні наша національна збірна очолює групу кваліфікації чемпіонату Європи, а рівно рік тому ми здобули доволі переконливу перемогу над нашим головним конкурентом, тут у Києві розгромивши віце-чемпіонок Європи – збірну Франції.

Безумовно великий внесок у перемогу зробила наш лідер - Аліна Ягуповій, водночас відзначу дух команди, яка має один із найкращих мікрокліматів за усю історію. Ми нарешті маємо не збірну, у якій тягне за собою лідер, а сильну команду, яка будується навколо лідера. До речі, за цей період наша Аліна Ягупова двічі ставала MVP жіночої Євроліги і є великим патріотом країни, попри мікроушкодження вона допоможе нашій збірній у найближчих матчах кваліфікації

У звітний період Федерація баскетболу України боролося за проведення у нас жіночого чемпіонату Європи 2021 і ми були дуже близькими до цього. У підсумку наша спільна заявка з федерацією Швеції програла заявці Іспанії та Франції, але ми ще обов’язково проведемо чемпіонат Європи у нашій країні після перемоги. 

Щодо чоловічої збірної, то на сьогодні ми зуміли знайти хороший синтез - залучили талановиту молодь та мотивували приїхати наших зірок з NBA - Михайлюка та Леня. Все це допомогло не лише кваліфікуватися на останній чемпіонат Європи, а щей наробити там чимало галасу.  У вересні цього року ми всі раділи перемозі над потужною Італією на їхньому домашньому Євробаскеті і засмутились поразці від Польщі у плей-оф. Але сухі цифри говорять, що наша збірна, посівши 11-ме місце на чемпіонаті Європи, досягла другого в історії українсько баскетболу результату. Краще було лише у 2013-му, коли з Фратело ми були 6-ми. До слова, вихід на цей чемпіонат Європи ми зуміли забезпечити завдяки успішно підготовленому домашньому баблу кваліфікації, який ми провели у Києві. 

Дивіться хайлайти збірної України: топ-10 моментів на чемпіонаті Європи

Наразі наші національні збірні продовжують боротьбу за вихід на наступні великі турніри – жіноча команда на наступному тижні продовжить відбір на Євробаскет-2023, займаючи перше місце в своїй групі. Чоловіки продовжують претендувати на вихід до чемпіонату світу. Сподіваємось, наступного року головні баскетбольні змагання пройдуть за участю наших команд.

Баскетбол 3х3

Згадуючи успіхи національних збірних України, варто відзначити бронзові нагороди жіночої збірної України з баскетболу 3х3 під керівництвом Володимира Холопова у 2018 році та потрапляння до вісімки кращих на чемпіонаті світу чоловічої збірної України з баскетболу 3х3 під керівництвом Олега Юшкіна в тому ж році.

У 2019-му чоловіча збірна повторила це досягнення на черговому чемпіонаті світу, де вкотре довела, що має стабільну прописку в обоймі кращих команд світу.

Нашою глобальною метою у цьому виді очевидно був вихід однієї зі збірних на Олімпійські ігри 2020, де вперше був представлений цей вид спорту. Однак та титанічна робота, яка була проведена ФБУ протягом боротьби за олімпійську ліцензію, поки що не вилилась у результат. До речі, задля цього ми у 2019-му провели в Києві доволі успішну кваліфікацію чемпіонату Європи 3х3, а також тур Ліги націй у Львові. 

Юнацькі збірні

Є що згадати, говорячи про результати юнацьких збірних – в 2019 році чоловіча студентська збірна України завоювала срібні нагороди Всесвітньої Універсіади, жіноча збірна U23 з баскетболу 3х3 у 2018 році була третьою на чемпіонаті світу, хлопці U-18 стали четвертими на Юнацьких олімпійських іграх з баскетболу 3х3 у 2018 році, ця ж команда стала четвертою через рік на чемпіонаті Світу. В свою чергу збірна України U23 показала видатний результат і стала другою на чемпіонаті Світу U23. Пізніше збірна U-17 була віце-чемпіоном Європи у 2021 році. Усі ці результати говорять про потенціал наших команд 3х3.

Окремо варто сказати, що у 2018 році нами було створено збірні команди U-14 та U-15 для раннього відбору та підготовки до участі у Чемпіонаті Європи U-16. Збірна U-14 проводила відбір кандидатів протягом двох літніх місяців та закінчувала його участю у міжнародному турнірі Slovenia Ball U-14. Це шість міжнародних ігор. Потім упродовж двох сезонів ця збірна брала участь у чемпіонаті EYBL (Європейська молодіжна баскетбольна ліга). Це ще 30 міжнародних ігор.

Підготовка до Чемпіонатів Європи всіх збірних U-20, U-18, U-16 проводиться протягом 30-45 днів. Навіть в цьому непростому році ми забезпечили підготовку всіх збірних, в тому числі завдяки нашим друзям з інших федерацій, робота з якими ведеться постійно.

За звітний період було залучено до роботи різних збірних команд України 80 тренерів (48 в чоловічих та 32 в жіночих збірних) з міст Києва, Дніпра, Черкас, Одеси, Южного, Харкова, Миколаєва, Запоріжжя, Рівного, Бердянська, Івано-Франківська, Вінниці.

Масовий баскетбол в Україні 

Протягом звітних років ФБУ проводила змагання серед спортсменів різних вікових категорій: дорослих, студентської молоді, юнаків, дівчат, ветеранів. Змагання проводились з баскетболу 5х5 та 3х3. 

На піку у чемпіонаті України серед юнаків і дівчат (Всеукраїнська баскетбольна ліга –ВЮБЛ) взяли участь 397 команд серед 8 вікових груп у юнаків та 7 вікових груп у дівчат (305 команд юнаків та 92 команди дівчат) Це абсолютний рекорд Незалежної України. У чемпіонаті України серед молодіжних студентських чоловічих команд у сезоні 2017/18 взяли участь 182 чоловічих і 100 жіночих команд. У чемпіонаті України 3х3 в тому ж сезоні - 1187 команд (175 команд жінок, 1012 команд чоловіків). Чемпіонат України серед юнаків і дівчат з баскетболу 3х3 (Юнацька баскетбольна ліга України – ЮБЛУ 3х3) в 2018 році зібрав 142 команди (70 команд дівчат та 72 команди юнаків, 538 учасників). 

В дорослому баскетболі піковим можна назвати минулий сезон (2021-2022), в якому у чоловіків змагалось 77 професійних команд у трьох дивізіонах, у жінок – 35 команд. При цьому багато спеціалістів відзначили високий рівень змагань у чоловічій та жіночій Суперлігах. Окрім Суперліги ми розігрували нагороди у Вищій та Першій лігах.

Окрім спортивної складової ми провели кілька хороших спортивних шоу. Уже традиційними стали Матчі Зірок чоловічої Суперліги, які збирали повні зали у Дніпрі, Миколаєві, Запоріжжі та Києві. Ще потужніший мав стати Матч Зірок 2022, однак через війну ми не змогли його знову провести у Палаці спорту, але обов’язково помпезно відіграємо після нашої перемоги.  

Варто сказати, що двічі за звітний період нам не вдалось дограти чемпіонати – у 2020 році через пандемію, у цьому році через війну. 

У сезоні 2018/19 Федерація баскетболу України дала старт першому сезону професійної Суперліги 3х3.  Відмінною особливістю Суперліги 3х3 стала інтеграція чемпіонату у структуру топових турнірів ФІБА 3х3. Так, найсильніша чоловіча команда за підсумками сезону отримала право виступити на одному з Мастерсів (віце-чемпіон - на Челленджері), а найкращий жіночий колектив – в жіночій Світовий Лізі. Крім того, Суперліга 3х3 стала майданчиком, на базі якої тренувальний процес будували національні збірні команди України.

У 2019 році було проведено літній чемпіонат з баскетболу 3х3 - 47 спортивних заходів по всій Україні, студентський чемпіонат України та шкільну баскетбольну лігу 3х3 серед середніх загальноосвітніх закладів України.

Нажаль, в цьому році у зв’язку з початком повномасштабної війни більшість вже реалізованих і запланованих нами проектів довелось призупинити. Зокрема, програму для збірних команд U-14 та U-15, а також програму з компенсації тренерам за підготовку молодих гравців, за якою протягом звітного період було проведено 51 виплату.

Але незважаючи на все те, що відбувається сьогодні у нашій країні, нам необхідно зберегти баскетбол, тому влітку 15 збірних України взяли участь у чемпіонатах Європи та світу в різних вікових групах. Головним завданням для нас було не досягнення спортивних результатів, а прагнення представити Україну у міжнародних змаганнях у цей важкий час. Хочеться подякувати Міністерству молоді та спорту України, федераціям європейських країн – Латвії, Литві, Польщі, Італії, Румунії, Франції та іншим – за допомогу в цей важкий час. Справді вірно кажуть, що друг пізнається в біді і ми вдячні кожному, хто підставив дружнє плече в цей момент. Окремі слова подяки хочеться сказати на адресу ФІБА.

Також піклуючись про збереження баскетболу всередині країни було прийнято рішення розпочати сезон 2022/2023. Розпочали ми його з чемпіонату України з баскетболу 3х3 "Вперед до Перемоги" в якому взяли участь 84 чоловічих команди. Під час змагань ми зібрали 300 тис. гривень. На ці кошти був придбаний автомобіль для військової частини, у якій служить наш колега з Харківської федерації баскетболу Сергій Чебишев.

Будівніцтво

Важливим питанням, якому була приділена наша увага - будівництво спортивних об’єктів. Тут ми були головні ініціатори будівництва нових палаців спорту в Україні. Ініціативи ФБУ ще у 2017-му були підтримані Міністерством молоді та спорту, Кабінетом Міністрів України та Верховною Радою України.

Відтак вже у 2018-му році регіони отримали на будівництво палаців спорту 150 мільйонів субвенцій. Ці кошти були розподілені між Хмельницьким, Львовом та Рівним. В наступні роки кошти отримали Рівне, Тернопіль, Хмельницький, Кам'янське, Житомир. У 2021 році суттєво збільшено фінансування до 1,6 мільярд грн. на спортивну інфраструктуру та додаткові об’єкти у Маріуполі, Мелітополі, Новій Каховці, Тростянці, Умані, Кривому Розі, Кропивницькому. Нажаль, через війну головні об’єкти не були добудовані, але ми переконані, що незабаром будівництво продовжиться.

Євробаскет 2025

Минулого року ми подали заявку на проведення у 2025 році чемпіонату Європи серед Національних чоловічих збірних, яка передбачала у тому числі будівництво  сучасних Палаців спорту у Києві та Львові. У вересні з візитом Україну відвідав президент ФІБА-Європа Тургай Демірель, який обговорив питання проведення Євробаскету-2025 на найвищому рівні з Президентом України Володимиром Зеленським. Також Київ та Львів успішно інспектувала комісія FIBA. У підсумку ми отримали право на проведення змагань однієї з чотирьох груп чемпіонату Європи, але умовно, оскільки на той час на нашій території вже йшла війна. Згодом ФІБА віддала право провести "наші" матчі групового етапу Євробаскету Польщі. 

Медіа та Маркетинг:

За звітний період ми зуміли провести хорошу інформаційну роботу. Традиційно широке охоплення дає офіційний сайт ФБУ, де з’являється близько 10 матеріалів щодня. Ми працюємо з телевізійними проектами: на сьогодні ФБУ є фактично ліцензіатом головних великих змагань, таких як чемпіонати Світу та Європи, а також їх кваліфікаційні етапи. Уже після досягнення домовленостей українські загальнонаціональні канали беруть іх до своїх ефірів, переважно це Xsport. Постійно ведеться робота з удосконаленням медійного супроводу і матчів внутрішнього чемпіонату. Уже давно з’явилися системні двокамерні трансляції змагань навіть для змагань нижчих дивізіонів. А медіа супровід, попри зниження спортивного рівня змагань через війну, ми залишили на тому ж високому рівні. 

Федерація баскетболу України стала першою федерацією України, у якої з’явився свій додаток для мобільних гаджетів на IOS та Android. Завдяки цьому легко стежити за улюбленою командою у чемпіонаті та усіма внутрішніми змаганнями. Ми почали розробку платформи обліку та реєстрації гравців та чемпіонатів SportBox. Доволі амбітна та революційна програма має запрацювати уже цього сезону і стане своєрідною «Дією» у баскетболі. 

Протягом звітного періоду ФБУ проводить постійну роботу зі спонсорами. Близько 35% загального бюджету Федерації надходить зі спонсорства. Переважно це генеральний та преміум спонсор збірних команд України. Також допомогу ми отримуємо від FIBA та наших технічних партнерів. Зокрема компанія Wilson кожного сезону надає близько 1000 м’ячів на потреби українських клубів.

Робота з регіонами

Федерацією постійно здійснюється комунікація з місцевою владою щодо підтримки та розвитку баскетболу, зокрема, виділення фінансування з місцевих бюджетів. Також постійно проводиться пошук партнерів і спонсорів для клубів та регіональних федерацій.

Здійснюється юридична підтримка роботи обласних і місцевих федерацій, клубів та консультативна підтримка щодо розвитку спортивної інфраструктури, зокрема, будівництва та реконструкції спортивних об’єктів.  

У 2018 році Федерацією були проведені 2 навчальних семінари:

у квітні місяці за темами – структура та повноваження обласних та місцевих федерації з баскетболу, організаційна робота та проведення змагань в регіонах, співпраця з органами місцевої влади, інформаційний супровід федерацій, робота з спонсорами та партнерами федерацій;

у листопаді місяці за темами – взаємодія обласних, міських федерацій баскетболу  з атестаційними комісіями під час проведення атестації тренерів  з баскетболу, питання рейтингу регіональних федерацій.

В 2021 році, за допомогою платформи ZOOM з представниками регіональних федерацій проведена нарада з питань дитячого та юнацького баскетболу.

В регіонах постійно проводяться навчальні семінари для тренерів, суддів, суддів-секретарів та статистів.

Нормотворча діяльність

Федерацією баскетболу України постійно актуалізуються внутрішні регламентні документи, так за звітній період з 2018 року по теперішній час було запроваджено:
- Кодекс етики та чесної гри;
- запроваджено систему ліцензування баскетбольних клубів, розроблений процедурний регламент;
- прийнято Дисциплінарний кодекс Федерації баскетболу України;
- регламентовано роботу комісії збірних команд, антидопінгового комітету, комітету етики та чесної гри.

В той же час, Федерація баскетболу України бере активну участь в реалізації реформ сфери фізичної культури і спорту, дерегуляції системи управління в спорті, розробці нормативно-правових актів Міністерства молоді та спорту України. 

Так, за звітні роки за ініціативою ФБУ були прийняті дві Постанови Кабінету Міністрів України щодо підвищення заробітних плат для тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. 

За ініціативою Федерації був розроблений та в грудні місяці 2021 року прийнятий Верховною Радою України Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки сфери спорту», яким запроваджено знижену ставку податку на додану вартість у розмірі 7% до реалізації квитків на спортивні заходи всеукраїнського та міжнародного рівня, що проводяться в Україні.

Ініціатива президента ФБУ Михайла Бродського на продаж квитків стала законом

Федерація постійно співпрацює з ФІБА. Так, Федерацією було розроблене та направлено до ФІБА «Положення про агентську діяльність», надані пропозиції ФІБА щодо міжнародних трансферів гравців, агентської діяльності, компенсаційних виплат тощо.

Окремим пунктом діяльності Федерації баскетболу України є питання роботи з тренерами та суддями. У 2018 році Федерація баскетболу України запровадила єдину систему навчання та ліцензування тренерів з баскетболу. Розроблені та затверджені програми навчання для тренерів, що працюють з командами різного рівня кваліфікації. 

Щорічно (починаючи з 2018 року) ФБУ проводить поетапне (модульне) навчання тренерів різних ліцензійних категорій. Заняття проводились як в режимі оф-лайн (до 2020 року) в різних регіонах України, так і в дистанційному форматі з використанням сучасних комунікаційних платформ (2020 – 2022 роках). До проведення занять були запрошені відомі вітчизняні та іноземні фахівці з баскетболу, які розкрили актуальні проблеми підготовки баскетболістів різних вікових категорій. Протягом чотирирічного періоду до проведення занять вдалося залучити відомих іноземних баскетбольних тренерів із США, Сербії, Греції, Нідерландів, Литви, Латвії, Чорногорії, Італії, Естонії та ін.

У підсумку, за результатами навчання та рішення комісії з професійної підготовки тренерів, ліцензію ФБУ, починаючи з 2018 року, отримали 916 тренерів:
485 тренерів – категорія В (дитячо-юнацький баскетбол)
258 тренерів – категорія А (перша і Вища ліги, студентський баскетбол)
173 тренерів – категорія PRO (команди Суперліги, та національні збірні України).

Видані ФБУ ліцензійні посвідчення мають міжнародне визнання та з успіхом використовуються для роботи баскетбольним тренером в багатьох країнах світу.

Протягом звітного періоду створена електронна тренерська база ФБУ в якій зберігається службова інформація щодо професійної діяльності всіх ліцензованих тренерів в Україні.

З 2018 року було проведено 3 міжнародних семінари (2 для суддів-секретарів та 1 для суддів-статистиків), регулярно проводяться Всеукраїнські, регіональні суддівські семінари та семінари для суддів 3х3. Наші судді беруть участь у семінарах щодо підвищення кваліфікації, які проводяться під егідою ФІБА. Нами було проведено кемп для суддів–початківців у м. Залізний Порт під час проведення Фестивалю з Міні-Баскетболу.

На сьогодні шість українських арбітрів працюють на міжнародному рівні, один входить до «Elite group» ФІБА. Маємо двох арбітрів ФІБА з баскетболу 3х3.

Нажаль з об’єктивних причин значно знизилася загальна кількість суддів, секретарів та статистиків. Крім того, вимушене застосовувати регіональний принцип призначень у Жіночій лізі та у Вищій чоловічій лізі. Нажаль, їх зараз діючих арбітрів в Україні близько 50-ти. 

Фінанси

Традиційно загальний бюджет Федерації баскетболу України формується з трьох джерел: Бюджетне фінансування, спонсорська допомога та членські внески. Починаючи з 2018-го року нам вдалося підняти бюджетне фінансування. У тому році з бюджету країни ми отримали майже 57 мільйонів гривень, наступного року ця цифра зросла до 60-ти мільйонів. На жаль, через пандемію у 2020-му фінансування скоротилося до 26 мільйонів, а вже у 2021-му ми отримали з бюджетного фінансування 51 мільйон гривень.

Безумовно велика робота ведеться зі спонсорами. Приміром у 2021-му нам вдалося залучити 26 мільйонів спонсорських коштів, а це третина загального бюджету Федерації баскетболу України. На сьогодні ми робимо великий акцент на міжнародну роботу зі спонсорами. Так у 2022-му ми дійшли згоди з міжнародним дистрибютором напоїв «Амбер Бевереджі груп» (Amber beverage group), який став преміум спонсором чоловічої Національної збірної України і частково закрив витрати на фінансування матчів кваліфікації чемпіонату Світу 2023.  

Левову частку спонсорської допомоги Федерація баскетболу України виділяє на підтримку українським клубам та обласним і міським федераціям баскетболу.  У сезоні 2021/2022 також було прийнято рішення виділення зі спонсорського бюджету кошти на підтримку клубів Суперліги. Так, протягом цього сезону було виділено учасникам головного чоловічого України 7.2 мільйони гривень. Цифра могла б бути більшою, якби нам вдалося завершити чемпіонат, однак через завчасне завершення сезону ми не отримали увесь спонсорський пакет від наших партнерів.  

Труднощі сьогодення

Сьогодення ставить перед нами важкі питання, але я впевнений, що разом ми подолаємо всі труднощі. Ми розуміємо, що з початком війни з України виїхала велика кількість дітей-баскетболістів і ймовірно більша частина з них вже не повернеться. Федерацією ведеться робота, вивчається досвід інших країн, щоб відстежувати кожного молодого гравця, який виїхав за кордон.

Ми віримо, що скоро Україна здобуде свою головну перемогу і перед нами буде стояти питання повернення баскетболу на території, які довгий час були окуповані. Нам належить відбудувати там інфраструктуру, побудувати систему роботи. Впевнені, що ми добудуємо вже розпочаті арени, збудуємо сучасні баскетбольні майданчики у Києві, Львові, Харкові, Донецьку, в Криму і вони будуть заповнені глядачами, які будуть вболівати за збірні України проти кращих команд Європи та світу. Віримо у перемогу! Слава Україні!

Я хочу Вас запевнити, що найближчі 5 років нас чекає дуже багато роботи. 

Зробимо все, щоб наш баскетбол подолав всі труднощі пов’язані з пандемією та війною. Розуміємо, що нинішня ситуація призвела до того, що сьогодні ми маємо лише одного кандидата, хоча очікували серед опонентів побачити як мінімум Станіслава Медведенко. Я дещо засмучений цьому. Скоріш за все потенційні кандидати не наважилися на подання своїх кандидатур через ситуацію в країні та ймовірно не прості виклики, які стоять перед баскетболом у такий час. Водночас скажу, що ми готові до співпраці, до діалогу з абсолютно усіма, кому не байдужий баскетбол.

Впевнені, що попереду нас чекає розквіт країни, розквіт українського баскетболу. Вже в майбутньому році ми сподіваємось побачити жіночу національну збірну на чемпіонаті Європи. Чоловіча національна збірна, після двох перемог минулого тижня теж має не такі вже й примарні шанси кваліфікуватися на чемпіонат Світу. Маємо цікаву ситуацію з кваліфікацією і на Олімпійські ігри у Парижі, принаймні я бачу цілком реальний шанс зачепитися за путівку жіночій національній команді, нам потрібно бути у 6-ці на чемпіонаті Європи, що дає вихід у доволі комфортну за своїм регламентом Олімпійську кваліфікацію. Власне ми ставимо завдання перед командою Срджана Радуловича боротися за Олімпійську ліцензію на ігри 2024 у Парижі і це буде одним із пріоритетів найближчої каденції так само, як і боротьба за Олімпійську ліцензію у баскетболі 3х3.  

Ще одним важливим пріоритетом має стати робота з обласними та міськими осередками. Об’єктивно на сьогодні вони знаходяться на відносно низькому організаційному рівні. Очевидно їм потрібна допомога та імпульс. Ми маємо це зробити та побудувати на місцях справжні баскетбольні центри, які якісно вирішуватимуть локальні завдання та формуватимуть загальний фундамент ФБУ.

Лише так можна досягнути поставлених цілей, сформувати хороші баскетбольні школи, щоб наші діти продовжили славні традиції українського баскетболу, а нинішнє покоління баскетболістів досягали висот, які мотивуватимуть все більшу кількість дітей займатись нашою улюбленою справою.  

Безумовно зробити це на фоні спортивної інфраструктури збудованої у минулому столітті майже не можливо. Мотивувати треба й уболівальників, спонсорів та партнерів, а це у глобальному плані можна зробити лише у хороших баскетбольних залах. Тому ще одним важливим кроком найближчої каденції є доробити те, що почали, а саме стимулювати та сприяти у добудові баскетбольних арен, які незабаром обов’язково з’являться у Рівному, Хмельницькому, Києві та Львові. Повірте, аргументів є вдосталь і ми разом це зможемо зробити уже найближчий час.

Дякую за увагу!"

Новини по темі
Команда Франківськ-Прикарпаття U-15 стала другою в Суперфіналі EGBL
Команда Франківськ-Прикарпаття U-15 стала другою в Суперфіналі EGBL
Українська команда успішно виступила на турнірі в Литві
Вітаємо президента ФБУ Михайла Бродського з Днем народження!
Вітаємо президента ФБУ Михайла Бродського з Днем народження!
Сьогодні свій День народження відзначає президент ФБУ Михайло Бродський.
Помер легенда рівненського баскетболу Сергій Шемосюк
Помер легенда рівненського баскетболу Сергій Шемосюк
Не стало засновника Пульсара та баскетбольної школи Рівненщини
Вітаємо Олександра Волкова з ювілеєм!
Вітаємо Олександра Волкова з ювілеєм!
Легендарний український баскетболіст святкує 60-річчя
Вітаємо з ювілеєм Володимира Драбіковського
Вітаємо з ювілеєм Володимира Драбіковського
Генеральний секретар ФБУ святкує 65-ювілей
Помер чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Вадим Гладун
Помер чемпіон Європи та призер чемпіонату світу Вадим Гладун
Вадим Гладун пішов з життя на 87 році життя після сердцевого нападу
Прощання з Володимиром Єрмаковим та Артемом Козаченко відбудеться у Києві 26 лютого
Прощання з Володимиром Єрмаковим та Артемом Козаченко відбудеться у Києві 26 лютого
Юні українські баскетболісти стали жертвами озброєного нападу в Німеччині
Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги
Старий Луцьк провів благодійний турнір Разом до Перемоги
БК Старий Луцьк-Університет та друзі клубу збирали кошти для ЗСУ
Артем Козаченко помер у лікарні
Артем Козаченко помер у лікарні
18-річний український баскетболіст став другою жертвою нападу
ФБУ висловила подяку опікуну та школі Володимира Єрмакова та Артема Козаченко
ФБУ висловила подяку опікуну та школі Володимира Єрмакова та Артема Козаченко
Федерація баскетболу України висловлює свою щиросердну подяку Марсіну Хансену та школі ART GIANTS DŨSSELDORF
Володимир Драбіковський: У гравця збірної на першому місці має бути патріотизм
Володимир Драбіковський: У гравця збірної на першому місці має бути патріотизм
Генеральний секретар Федерації баскетболу України рішення щодо жорсткого покарання гравців, які без поважної причини не прибудуть у розташування збірної.
Помер олімпійський чемпіон Анатолій Поливода
Помер олімпійський чемпіон Анатолій Поливода
На 77 році життя не стало легендарного українського баскетболіста.
Баскетболіста Бориса Завацького визволено з полону
Баскетболіста Бориса Завацького визволено з полону
Борис Завацький на початку 2000-х грав у Вищій лізі за харківський Політехнік, а в 1999 році ставав чемпіоном України з баскетболу 3х3, а днями повернувся з полону, в якому перебував 21 місяць.
А ти займаєшся спортом? Візьми участь у всеукраїнському опитуванні
А ти займаєшся спортом? Візьми участь у всеукраїнському опитуванні
Міністерство молоді та спорту України працює над тим, щоб якомога більше людей в Україні займалися спортом.
Баскетбольний календар 2024: головні події року
Баскетбольний календар 2024: головні події року
Розповідаємо, коли заплановані головні баскетбольні події року
Головні моменти баскетбольного 2023 року
Головні моменти баскетбольного 2023 року
Згадуємо разом, яким нам запам’ятається рік, що минає.
З Новим роком!
З Новим роком!
Сподіваємось, 2024-й подарує найголовніше - перемогу і мир.
П'ять матчів року в українському баскетболі, які варто передивитись
П'ять матчів року в українському баскетболі, які варто передивитись
Підбірка баскетбольних матчів в українському баскетболі за 2023 рік, які варто переглянути ще раз в очікуванні нових яскравих емоцій
Віктор Кобзистий загинув у Львові внаслідок ракетного обстрілу
Віктор Кобзистий загинув у Львові внаслідок ракетного обстрілу
Під час ракетної атаки по Львову загинув екс-гравець збірної України та відомий тренер
Favbet