Всі категорії новин
В’ячеслав Петров: сім’я – моя найбільша мотивація

В’ячеслав Петров: сім’я – моя найбільша мотивація

За два роки виступів у Суперлізі Парі-Матч столичний Київ-Баскет змінив значну кількість виконавців. Хтось їхав шукати щастя в інші країни, хтось міняв прописку всередині країни, хтось не підходив клубу вже в період трай-ауту. Для кожного гравця етап кар'єри в Києві - це своєрідний досвід і він далеко не завжди приємний. Однак за такий відносно недовгий виступ в елітному дивізіоні країни, у команди є свої ветерани. Один з них - це В'ячеслав Петров, який провів в майці Київ-Баскета 88 матчів упродовж двох сезонів.

У складі киян Петров двічі став срібним призером Суперліги, допоміг команді дійти до історичного для столичного клубу чвертьфіналу Кубка Європи ФІБА, а також за період виступу в Києві встиг стати батьком. Особливою повагою Петров користується і у фанатів, які визнали його найкращим гравцем 2019 року, а пізніше і всього сезону.

Любити його можна хоча б за цей божевільний баззер-біттер, яким центровий Київ-Баскета приніс перемогу команді в матчі з принциповим суперником з Дніпра.

Досвіду гравцеві збірної України не позичати: В'ячеслав вже встиг виграти Суперлігу, стати найкращим центровим сезону, а також зіграти в єврокубках. І все це ще в складі рідного Хіміка, звідки переїхав до столиці. Чим же конкретно Славі запам'ятався етап кар'єри в Києві? Читайте велике інтерв'ю Tribuna.com з одним з ключових гравців Київ-Баскета останніх двох сезонів.

Усі розуміють, що в плей-оф все могло перевернутися з ніг на голову

- Привіт, Слава! На жаль, сезон закінчився перед самою відповідальною фазою. Як можеш оцінити виступи команди? Що вдалося, а що ні?
- Вітання! Так, на жаль, сезон закінчився не так, як хотілося, але є як є. Як бачимо, це проблема всього світу і ми тут не виняток. Багато хто говорить, що рішення закінчити чемпіонат неправильне, але вже достатньо ліг закінчили свої чемпіонати і я думаю, що в будь-якому випадку ми до цього прийшли б. Питання лише в тому, на тиждень раніше чи пізніше.

Такі двоякі почуття від цього сезону. Начебто він складався вдало: ми вийшли в плей-оф Кубка Європи ФІБА і якби більш вдало зіграли деякі матчі, то, думаю, ще б продовжували боротьбу на європейській арені. Крім цього, були в лідерах регулярного чемпіонату Суперліги, вийшли до Фіналу чотирьох Кубка України... Однак це почуття чогось незакінченого не залишає нас, тому складно коментувати будь-які успіхи або невдачі сезону.

З того, що не вийшло - це, напевно, втрати очок на початку чемпіонату. Були ігри, де наші поразки були зовсім необов'язкові. Могло все скластися інакше, але після бійки кулаками не махають. Тут ми вже нічого не змінимо.

- Чи згоден з твердженням, що нагороди за цей сезон вручати не варто?
- Скоріше ні ніж так. Як не крути, але велика частина сезону відбулася і всі команди виконали величезну роботу. Залишити без будь-яких місць або нагород теж неправильно. Усі розуміють, що в плей-оф все могло перевернутися з ніг на голову, але все вже є, як є.

- У цьому сезоні Суперліги додався Прометей, істотно посиливши чемпіонат і внісши додаткову інтригу за призові місця. Яке місто ти б ще хотів побачити в Суперлізі в наступному сезоні?
- Звичайно хочеться, що б було якнайбільше команд і міст. Хотілося б побачити команди з заходу. Конкретніше - це Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль.

Видно було, як клуб росте в організаційних моментах

- У цьому сезоні ти провів рекордну кількість матчів за Київ-Баскет, виходячи на паркет в 46 зустрічах. Наскільки складно тобі особисто справлятися з таким навантаженням на організм? З огляду на ту щільність ігор, яка була у команди восени.
- Завжди краще грати, ніж тренуватися. Для мене такий графік не вперше. Коли я виступав у Хіміку, ми так само грали Кубок Європи ФІБА, Лігу чемпіонів (тоді був графік ще важчий), тому це класно, коли у тебе в сезоні стільки ігор. Чим більше ігрової практики, тим більше досвіду і більше загартовуєшся в таких матчах.

- Команда в цьому році вперше виступила в єврокубках, відразу ж повторивши досягнення Хіміка в сезоні-2015/16, коли южненці так само дійшли до чвертьфіналу Кубка Європи ФІБА. Пам'ятаєш той сезон в складі рідної команди?
- Звичайно пам'ятаю! Тоді ми грали дуже добре. Десь було везіння, десь вигравали за рахунок характеру. Багато поєдинків виграли в кінці з невеликим розривом, але виступили дійсно добре. Той сезон вийшов дуже вдалим.

- Ти вже другий сезон поспіль виступаєш в Києві, провівши в майці Київ-Баскета 88 ігор. Порівнюючи цей сезон і попередній, який тобі більше запам'ятався?
- Обидва запам'яталися по-своєму, так як я перший раз в минулому сезоні змінив команду, це був новий досвід і новий виклик для мене. Цей сезон запам'ятався, в першу чергу, достроковим його закінченням. Однак він був більш цікавим і більш насиченим. Ми виступали в трьох турнірах відразу. І видно було, як клуб росте в організаційних моментах.

Хочеться потрапити в хороший клуб, не гнатися за грошима або якимись нереальними умовами, а потрапити в команду, де я буду стабільно отримувати ігровий час.

- За ці два роки склад команди кардинально змінився, включаючи і фахівців на тренерському містку. Хто тобі більше підходить в плані ігрової філософії - Євген Мурзін чи Айнарс Багатскіс?
- Два різних за типом, за баченням і організації гри фахівця. Якщо з Мурзіним більше часу приділялося нашій фізичній підготовці і тренуванням, то з Айнарсом все інакше. І ніхто не каже, що ми не тренувалися, але з нашим розкладом просто часу на це не було.

У цьому сезоні тренерський штаб намагався в першу чергу налагоджувати командую хімію, намагалися робити так, щоб ми були сконцентровані тільки на баскетболі і наших іграх. Також Айнарс багато приділяв часу індивідуальним спілкуванням з гравцями.

- Чи підтримуєш зв'язок з кимось із гравців минулого сезону?
- З українськими гравцями в основному, плюс майже всі грають в нашому чемпіонаті і ми перетинаємося. З легіонерами рідко і то тільки десь в Instagram відповісти на Stories тощо.

- Аналізуючи останні два сезони в складі столичного клубу, який матч для тебе найбільше запам'ятався за Київ-Баскет?
- Багато було матчів як хороших, так і невдалих. Найбільше запам'ятався - це, напевно, перша гра проти рідного Хіміка в сезоні-2018/19. Я провів у цьому клубі 7 років, вони мене поставили на ноги як гравця і в принципі як особистість, а тут ми вже по різні боки барикад. Але це спорт і рано чи пізно це трапляється.

- Чи є амбіції спробувати свої сили в зарубіжному чемпіонаті? Якщо так, то де б хотів себе спробувати?
- Звичайно хочеться спробувати себе не в Україні. Де? Не думаю, що це буде Туреччина або Іспанія, однак хочеться потрапити в хороший клуб, не гнатися за грошима або якимись нереальними умовами, а потрапити в команду, де я буду стабільно отримувати ігровий час. Це стане хорошим трампліном далі, в сильніший чемпіонат.

Сім'ї я хочу дати максимально все і баскетбол мені в цьому допомагає

- За період виступу в Києві в твоєму житті відбулася дуже важлива подія - народження доньки. У грудні Стефанії виповнився рік. Як тобі бути батьком?
- Дійсно, це найважливіша подія в нашому з дружиною житті. Це неймовірні відчуття, у кого є діти - зрозуміють. Постійно приходити додому після тренувань або важких ігор, або коли настрій поганий, а тебе зустрічають твоя дружина з дитиною - це неймовірно. Посмішка сама з'являється на обличчі і відразу про все забуваєш і перемикаєшся.

Радіти якимось досягненням своєї донечки, які начебто незначні для тебе, але для дитини це велика праця. Мене бере гордість, що у неї це починає виходити. Це круто бути батьком. Круто дійсно брати участь і допомагати ставати особистість своєї дитини.

- Сім'я - головне джерело мотивації для тебе, як для спортсмена?
- Так, моя мотивація - це сім'я в першу чергу! Найбільша мотивація - це моя донька, після її народження все починаєш переосмислювати. Інші погляди, інтереси, турботи. Сім'ї я хочу дати максимально все і баскетбол мені в цьому допомагає.

- Ти користуєшся особливою повагою у столичної публіки, зокрема тебе обожнює фанатський сектор команди. Твоє прізвище скандували кожну домашню гру. Що можеш сказати фанатам, підводячи риску під цим сезоном і, можливо, під всім етапом кар'єри в Києві?
- Спасибі в першу чергу за підтримку, за окрему увагу. Важко привернути до себе уваги глядачів в нашій країні, тим більше з нашим менталітетом. Критика повинна бути, але вона повинна бути конструктивною і по справі, а не роздмухувати незрозумілі диванні коментарі.

Я в якомусь інтерв'ю вже говорив, що наш фанатський рух росте в плані організації і в плані кількості, і це не може не радувати! Сектору хочу побажати розвитку, щоб ви знаходили всі можливості і, звичайно ж, щоб клуб в цьому допомагав.

Для будь-якої команди важлива підтримка і важлива ця взаємна зв'язок з фанатами! І найголовніше - підтримуйте в будь-яких ситуаціях, поганих або хороших, в перемогах або програші. Ніхто не програє спеціально, це спорт і може трапиться всяке. Ще раз спасибі за вашу підтримку!

Новини по темі
Дніпро обіграв Рівне і вийшов вперед в фінальній серії: хайлайти Суперліги Favbet 20 квітня
Дніпро обіграв Рівне і вийшов вперед в фінальній серії: хайлайти Суперліги Favbet 20 квітня
Дивіться кращі моменти першого матчу фінальної серії Дніпро - Рівне-ОШВСМ
Дніпро отримав лідерство в фіналі з БК Рівне: відео коментарів після гри
Відео20.04.2024
Дніпро отримав лідерство в фіналі з БК Рівне: відео коментарів після гри
Гравці та тренери команд — про матч, який завершився перемогою господарів
Дніпро переміг Рівне в першому матчі фіналу Суперліги Favbet
Дніпро переміг Рівне в першому матчі фіналу Суперліги Favbet
Команда Володимира Коваля вийшла вперед у чемпіонській серії
Дніпро — Рівне: відеотрансляція фіналу Суперліги Favbet
Відео20.04.2024
Дніпро — Рівне: відеотрансляція фіналу Суперліги Favbet
Дивіться першу гру чемпіонської серії
Штурмовик полку Сафарі Олександр Хмельовський відкрив матч бронзової серії Суперліги
Штурмовик полку Сафарі Олександр Хмельовський відкрив матч бронзової серії Суперліги
Воїни відвідали гру між Київ-Баскетом та Черкаськими Мавпами
Київ-Баскет в матчі з двома овертаймами виграв у Черкаських Мавп: хайлайти Суперліги Favbet 19 квітня
Київ-Баскет в матчі з двома овертаймами виграв у Черкаських Мавп: хайлайти Суперліги Favbet 19 квітня
Дивіться яскраві моменти першого матчу бронзової серії Суперліги Favbet
Київ-Баскет перемiг Черкаськi Мавпи в захоплюючому протистояннi бронзової серiї: вiдео коментарiв
Лєв Кошеватський в поєдинку бронзової серії видав найкращий матч у своїй кар'єрі
Лєв Кошеватський в поєдинку бронзової серії видав найкращий матч у своїй кар'єрі
Молодий захисник Київ-Баскета продемонстрував чудову гру
У стартовому поєдинку бронзової серії Київ-Баскет у другому овертаймі переміг Черкаські Мавпи
У стартовому поєдинку бронзової серії Київ-Баскет у другому овертаймі переміг Черкаські Мавпи
Кияни вийшли вперед в бронзовій серії плей-оф з Черкаськими Мавпами
Дмитро Чайковський: Цьогорічне завершення сезону мотивуватиме нас ставати кращими
Дмитро Чайковський: Цьогорічне завершення сезону мотивуватиме нас ставати кращими
Наставник Старого Луцька розповів про підсумки сезону команди Суперліги
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Один із лідерів Рівного про майбутню фінальну серію чемпіонату
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Один з лідерів Дніпра — про майбутню фінальну серію з Рівним
Вадим Заплотинський: Очікуємо нашої перемоги над Черкаськими Мавпами
Вадим Заплотинський: Очікуємо нашої перемоги над Черкаськими Мавпами
Лідер Київ-Баскету прокоментував бронзову серію проти Черкаських Мавп, яка розпочнеться вже 19 квітня.
ФБУ підготувала 10 індивідуальних нагород за підсумком сезону Суперліги Favbet
ФБУ підготувала 10 індивідуальних нагород за підсумком сезону Суперліги Favbet
10 кращих гравців та тренер за підсумком сезону отримають індивідуальні нагороди
Favbet