Всі категорії новин
Валерій Кондравьєв: Я вважаю ненормальним, коли один клуб диктує свої умови іншим клубам Суперліги

Валерій Кондравьєв: Я вважаю ненормальним, коли один клуб диктує свої умови іншим клубам Суперліги

Президент Дніпра Валерій Кондратьєв в коментарі Tribuna.com поділився своєю думкою про конфліктну ситуацію в українському баскетболі, яка виникла між президентом Федерації баскетболу України Михайлом Бродським і президентом Прометея Володимиром Дубинським.

"Ситуація на сьогоднішній день, можна сказати, неоднозначна. Але як для мене, вона цілком зрозуміла – як для людини, яка перебуває в баскетболі понад два десятки років. А якщо говорити про наш клуб, Дніпро, то він бере участь у всіх чемпіонатах України – до 2003 року це було Динамо-Дніпро, а з 2003 року, коли ми прийняли баскетбольний клуб, він називався Дніпро. З 2003 року і до сьогодні ми займаємося клубом, розвитком молоді, дітей, повна вертикаль у нас є.

Бродський: Своє ж ім’я протягом кількох років Прометей здобув завдяки своїм мішкам грошей, але за гроші усе не купити

Я до чого це говорю – вважаю, що маю право висловити свою думку в цій ситуації, спираючись на великий досвід роботи як з клубами, так і з федераціями, і маючи за плечима не одну складну ситуацію. У тому числі, на якомусь етапі і з федерацією. Ми знаходили вихід із цих усіх проблем. Тут найголовніше, я вважаю, і завжди вважав – на першому місці має бути баскетбол, а не ти у баскетболі. І, звичайно, мені трохи не подобається тон, заданий у цій дискусії, коли користуються ситуацією, дуже складною, яка склалася в країні. У країні триває війна. Я хочу нагадати, що війна почалася ще 2014 року, а з лютого 2022-го перейшла у більш активну фазу. Під час війни акценти та переходи на особистості, на особисті амбіції та претензії – вони не потрібні. Має бути здоровий глузд.

Що стосується здорового глузду в ситуації з Прометеєм (я читав інтерв'ю Володимира Дубинського), є багато моментів, які важливіші за гроші. Це особисті домовленості, домовленості між людьми, домовленості між колегами, які ми як чоловіки, якщо даємо слово і тиснемо руку, повинні їх виконувати. Тут не може бути пріоритетів одного клубу, який раптом вирішив, що за два роки він став флагманом баскетболу. Не в образу, звичайно – є дуже великі досягнення, дуже багато витрачено часу та коштів. Так, це все гаразд. Але ми звикли оцінювати роботу клубу не за один рік, не за два роки, ми звикли оцінювати за певний період часу, коли клуб має своїх вихованців, і коли вихованці клубу мають представників у різних категоріях збірних країни, починаючи від юнацьких збірних, кадетських, молодіжних – і, найголовніше, національної збірної.

Тому акцент у конфлікті, я б сказав, треба ставити на тому, що пріоритет у нас – це Україна, це обличчя української федерації, і те, що спровокувало конфлікт, як я бачу – це домовленість щодо участі з боку федерації про те, що клуби , які посідають перші місця, грають у турнірах під егідою ФІБА Відповідно, федерація діє за всіма правилами ФІБА. Є домовленості, я знаю, Михайло Бродський, Олександр Волков – свого часу, коли я був віце-президентом федерації баскетболу України, я також спілкувався з президентом ФІБА-Європа. Тому коли раптом одна команда вирішує, що вона особлива, вирішує порушити домовленості та грати в Єврокубку, то, звісно, ​​я думаю, одразу виникло багато питань від ФІБА-Європа. Тому що у цей складний час ФІБА-Європа всіляко йшла назустріч нашій країні, нашій національній федерації, щоб зняти зі змагань команди агресора, Російської Федерації. І, ми бачили це на чемпіонатах Європи, ФІБА виконала всі свої домовленості та зобов'язання, як і належить у таких ситуаціях – усунула Росію від участі у всіх змаганнях збірних та клубних змаганнях.

Я думаю, було неприємно, коли дорога з двостороннім рухом перетворилася на дорогу з одностороннім рухом, що хтось дозволяє собі робити такі речі. На цьому плані, гадаю, і вийшов конфлікт. Я не хотів би, щоб він переходив на особисті якості. Коли кажуть, що хтось за кордоном, нехай приїде в Україну і подивиться, як тренуватися під обстрілами та під сиренами, то я скажу чесно: якби мені було плюс-мінус 65 років чи більше, якби мали маленькі діти, над моєю головою літали б над Києвом кулі, снаряди тощо – не знаю, як би я вчинив у цій ситуації. Швидше за все, я б свою дружину, сім'ю вивіз би. Так, назад я повернувся б. Але засуджувати когось ніхто з нас не має права. Це особиста справа кожного, своя безпека. Тому я хотів би, щоб тут коректніше висловлювалися, бо війна в будь-якому випадку закінчиться миром і нашою перемогою, а потім нам потрібно буде один одному з дивитися в очі.

Володимир Драбіковський: Прометей своїм рішенням поставив під удар наші відносини з FIBA

Що стосується тренувань Прометея під кулями, снарядами та сиренами, то цього дня, коли Володимир Дубинський давав інтерв'ю, команда Прометея під кулями та сиренами тренувалася у Ризі, а до цього грала у турнірі. Я хочу нагадати, що команда Прометея залишила Україну 11 лютого 2022, навіть основні гравці пропустили матч чемпіонату Суперліги. Після цього з них у країні ніхто так і не з'явився. Так, звичайно, зараз хтось тренується у їхній залі – але тренуються дитячі школи та спортивні інтернати і у нас у залах. Це зрозуміло, що люди хочуть тренуватися. Але як назвати цю команду? Треба зрозуміти це Прометей, Прометей-2, Прометей-3. Для мене це здивування. Тут треба визначитися, яка команда грає у єврокубках, а яка – під кулями та сиренами.

Це моя коротка думка про діалог, який виник. Це все відбивається на Суперлізі. Ми понад 20 років граємо у Суперлізі, і «Дніпро» не хоче бути тренажером для окремої команди, яка хоче – грає, хоче – не грає, хоче – виставляє іншу команду. Не для цього ми створювали Суперлігу, щоби хтось ставив свої правила, не порадившись з іншими керівниками клубів. У нас же колегіально ухвалюються рішення, а тут ситуація вийшла з-під контролю, і двоє людей намагаються це між собою вирішити. А у Суперліги запитали думку? Моїм ніхто не цікавився. Так, проведенням чемпіонату займається федерація, але це не означає, що клуби Суперліги не мають своєї думки і права впливати на ситуацію. І це не означає, що клуб Суперліги не може звернутися з проханням чи запитанням до іншого клубу.

Будь-яка домовленість краща за конфлікт, я завжди про це говорив. Тут неприємне те, що є люди, які вважають, що є лише їхня думка – як вони вирішили, так і буде. З такими людьми дуже важко домовлятися. Це не бізнес, коли ти взяв та монополізував якийсь рід діяльності, і нікого туди не пускаєш. У нас же відкрите суспільство, тому будьте ласкаві – будь ласка, дотримуйтесь правил, майте культуру спілкування та враховуйте інтереси інших гравців, якщо ми говоримо про фейр-плей, про який також згадували представники Прометея.

Я вважаю ненормальним, коли один клуб диктує свої умови іншим клубам Суперліги.

Я тут репрезентую інтереси своїх гравців, вихованців – гравців збірної, які могли виїхати, гравців збірної 3х3, призерів чемпіонату Європи, які могли виїхати. Але вони нікуди не виїхали, продовжували готуватися, тренуватися, допомагати нашим військовим, відвідувати опорні пункти, відвідувати лікарні, ходити до поранених у шпиталь, надавати допомогу. І як їм сприймати те, що хтось у тепличних умовах тренується, готується і каже, що ми працюємо під кулями? Мені це незрозуміло".

Новини по темі
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Олексій Соловйов: Перед фіналом з Днiпром у нас піднесений настрiй. Зайвого хвилювання немає
Один із лідерів Рівного про майбутню фінальну серію чемпіонату
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Володимир Конєв: Ключовим в фіналі буде захист, адже захист виграє титули
Один з лідерів Дніпра — про майбутню фінальну серію з Рівним
Вадим Заплотинський: Очікуємо нашої перемоги над Черкаськими Мавпами
Вадим Заплотинський: Очікуємо нашої перемоги над Черкаськими Мавпами
Лідер Київ-Баскету прокоментував бронзову серію проти Черкаських Мавп, яка розпочнеться вже 19 квітня.
ФБУ підготувала 10 індивідуальних нагород за підсумком сезону Суперліги Favbet
ФБУ підготувала 10 індивідуальних нагород за підсумком сезону Суперліги Favbet
10 кращих гравців та тренер за підсумком сезону отримають індивідуальні нагороди
Вирішальні ігри плей-оф Суперліги Favbet: розклад медальних матчів
Вирішальні ігри плей-оф Суперліги Favbet: розклад медальних матчів
Фінальні серії плей-оф Суперліги Favbet розпочнуться 19 квітня
Дніпро обіграв Черкаські Мавпи і вийшов у фінал Суперліги: хайлайти 14 квітня
Дніпро обіграв Черкаські Мавпи і вийшов у фінал Суперліги: хайлайти 14 квітня
Дивіться яскраві моменти третього матчу півфінальної серії Дніпро – Черкаські Мавпи.
Днiпро перемiг Черкаськi Мавпи в вирiшальному матчi пiвфiнальної серiї Суперлiги: вiдео коментарiв
Днiпро перемiг Черкаськi Мавпи в вирiшальному матчi пiвфiнальної серiї Суперлiги: вiдео коментарiв
Гравці та тренери команд — про матч, який виграла команда з Днiпра
Дніпро зробив вражаючий камбек у третьому матчі з Мавпами та став другим фіналістом Суперліги Favbet
Дніпро зробив вражаючий камбек у третьому матчі з Мавпами та став другим фіналістом Суперліги Favbet
Команда з Дніпра вдома обіграла Черкаські Мавпи, закривши серію - 2:1
Дніпро проти Черкаських Мавп: історія вирішальних матчів команд в плей-оф Суперліги
Дніпро проти Черкаських Мавп: історія вирішальних матчів команд в плей-оф Суперліги
Пригадуємо, коли клубам доводилось грати ключові матчі серій за вихід в наступний раунд
Рівне здолав Київ-Баскет на шляху до фіналу: хайлайти Суперліги Favbet 11 квітня
Рівне здолав Київ-Баскет на шляху до фіналу: хайлайти Суперліги Favbet 11 квітня
Дивіться яскраві моменти матчу Київ-Баскет – Рівне-ОШВСМ
Рівне — перший фіналіст сезону Суперліги Favbet
Рівне — перший фіналіст сезону Суперліги Favbet
Рівненська команда на виїзді обіграла Київ-Баскет, закривши серію 2:0
24 очка Максима Закурдаєва в другій грі півфіналу проти Черкаських Мавп: відео
Відео11.04.2024
24 очка Максима Закурдаєва в другій грі півфіналу проти Черкаських Мавп: відео
Лідерська гра захисника допомогла Дніпру виграти виїзний матч
Favbet